Frustrert Eckhoff: – Jeg får vel ringe Bjørndalen eller noe

SOLDIER HOLLOW (NRK): Etter sju nye bom på jaktstarten i USA, er Tiril Eckhoff lei. Hun klarer ikke å få ned pulsen nok i høyden.

SLITER: Det ble tre bom for Tiril Eckhoff på begge de to stående skytingene på jaktstarten i Soldier Hollow.

Laster innhold, vennligst vent..

Tiril Eckhoff trives vanligvis godt i høyden, og på 1400 meter i kanadiske Canmore ble det både seier på normalen og andreplass på stafetten – og bare to bom på 20 skudd.

Men i høyden utenfor Salt Lake City i USA, får hun det absolutt ikke til å stemme på standplass. På sprinten traff hun kun på halvparten av skuddene, og på lørdagens jaktstart ble det hele sju strafferunder, seks av dem etter de to stående skytingene.

– Jeg er veldig frustrert, og får det ikke til, sier Eckhoff ærlig til NRK.

– Hva går gjennom hodet ditt når det blir så mange bom?

– Det er ikke dette jeg trener på. Og ikke sånn jeg skyter på trening. Det er skikkelig dårlig.

Overrasket

– For meg er det litt overraskende at Tiril ikke klarer å ta med seg den gode skytinga fra Canmore videre i verdenscupen. I dag er det topp forhold, så det er altfor dårlig, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

BIATHLON-NORDIC-US-WOMEN-10KM

GOD GLID: Tiril Eckhoff føler seg bra i løypene i høyden, men skytingen ødelegger for resultatene.

Foto: DON EMMERT / AFP

De gamle OL-løypene fra 2002 rundt 1700 meter over havet er tøffe, og det samme er inngangen til standplass. Det er det som skaper trøbbel, mener 28-åringen.

– Jeg kan gå med høyere puls enn mange andre, og da får jeg hjertebank og pust og alt på standplass. Så man må roe ned og ikke gå maks inn, men jeg har jo veldig lyst til å gå fort, så det er litt ambivalent å gå saktere enn man kan inn til skyting også, forklarer Eckhoff.

– Får ringe Ole Einar

Eckhoff forsøkte å gjøre endringer etter 41.-plassen på sprinten, men fikk det ikke til. Lørdag endte hun som nummer 42 av 60 startende.

– Selvfølgelig plager det meg. Å surre rundt nede på 40-tallet, ikke i toppen der, og måtte gå runde, på runde, på runde. Jeg får vel ringe Ole Einar (Bjørndalen) for å få noen høydetips. Han var jo god her, sier Eckhoff og sikter til at Bjørndalen vant alle fire OL-rennene i 2002.

– Jeg har veldig lyst til å gå mixed stafett søndag, og har lyst til å takle skytingen. Jeg kan ikke gi meg sånn her, legger hun til.

For Eckhoff klarer likevel å finne frem til smilet der hun står i sola på stadion i Soldier Hollow.

– Jeg går fort på ski, men jeg hadde ikke mye vilje igjen på sisterunden. Da var jeg drittlei. Men jeg kan ikke gi opp nå. Jeg har mye bra jeg vet jeg kan jobbe med, erkjenner hun.

 • Marte Olsbu Røiseland gikk ut først etter seieren på sprinten, men med fire bom også på henne, måtte hun ta til takke med en fjerdeplass.
 • Herrene går jaktstart klokken 22.10. Den vises på NRK2. Vetle Sjåstad Christiansen går ut først, mens Johannes Thingnes Bø er nummer fem etter fredagens sprint.

Siste nytt

 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal