Frustrert Eckhoff: – Jeg får vel ringe Bjørndalen eller noe

SOLDIER HOLLOW (NRK): Etter sju nye bom på jaktstarten i USA, er Tiril Eckhoff lei. Hun klarer ikke å få ned pulsen nok i høyden.

SLITER: Det ble tre bom for Tiril Eckhoff på begge de to stående skytingene på jaktstarten i Soldier Hollow.

Laster innhold, vennligst vent..

Tiril Eckhoff trives vanligvis godt i høyden, og på 1400 meter i kanadiske Canmore ble det både seier på normalen og andreplass på stafetten – og bare to bom på 20 skudd.

Men i høyden utenfor Salt Lake City i USA, får hun det absolutt ikke til å stemme på standplass. På sprinten traff hun kun på halvparten av skuddene, og på lørdagens jaktstart ble det hele sju strafferunder, seks av dem etter de to stående skytingene.

– Jeg er veldig frustrert, og får det ikke til, sier Eckhoff ærlig til NRK.

– Hva går gjennom hodet ditt når det blir så mange bom?

– Det er ikke dette jeg trener på. Og ikke sånn jeg skyter på trening. Det er skikkelig dårlig.

Overrasket

– For meg er det litt overraskende at Tiril ikke klarer å ta med seg den gode skytinga fra Canmore videre i verdenscupen. I dag er det topp forhold, så det er altfor dårlig, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

BIATHLON-NORDIC-US-WOMEN-10KM

GOD GLID: Tiril Eckhoff føler seg bra i løypene i høyden, men skytingen ødelegger for resultatene.

Foto: DON EMMERT / AFP

De gamle OL-løypene fra 2002 rundt 1700 meter over havet er tøffe, og det samme er inngangen til standplass. Det er det som skaper trøbbel, mener 28-åringen.

– Jeg kan gå med høyere puls enn mange andre, og da får jeg hjertebank og pust og alt på standplass. Så man må roe ned og ikke gå maks inn, men jeg har jo veldig lyst til å gå fort, så det er litt ambivalent å gå saktere enn man kan inn til skyting også, forklarer Eckhoff.

– Får ringe Ole Einar

Eckhoff forsøkte å gjøre endringer etter 41.-plassen på sprinten, men fikk det ikke til. Lørdag endte hun som nummer 42 av 60 startende.

– Selvfølgelig plager det meg. Å surre rundt nede på 40-tallet, ikke i toppen der, og måtte gå runde, på runde, på runde. Jeg får vel ringe Ole Einar (Bjørndalen) for å få noen høydetips. Han var jo god her, sier Eckhoff og sikter til at Bjørndalen vant alle fire OL-rennene i 2002.

– Jeg har veldig lyst til å gå mixed stafett søndag, og har lyst til å takle skytingen. Jeg kan ikke gi meg sånn her, legger hun til.

For Eckhoff klarer likevel å finne frem til smilet der hun står i sola på stadion i Soldier Hollow.

– Jeg går fort på ski, men jeg hadde ikke mye vilje igjen på sisterunden. Da var jeg drittlei. Men jeg kan ikke gi opp nå. Jeg har mye bra jeg vet jeg kan jobbe med, erkjenner hun.

 • Marte Olsbu Røiseland gikk ut først etter seieren på sprinten, men med fire bom også på henne, måtte hun ta til takke med en fjerdeplass.
 • Herrene går jaktstart klokken 22.10. Den vises på NRK2. Vetle Sjåstad Christiansen går ut først, mens Johannes Thingnes Bø er nummer fem etter fredagens sprint.

Siste nytt

 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Sensasjonsseier til Argentina

  Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23–19 over Kroatia i hovedrunden.

  Kroatene, som tok EM-sølv så sent som for et år siden, kan vente seg tidenes slakt i hjemlige aviser etter fiaskoen. Laget slet i alle deler av spillet på vei mot et ydmykende tap.

  Søramerikanerne tok tidlig en 6-1-ledelse, men kampen jevnet seg så ut. Midtveis i andreomgangen rykket Argentina fra til en 20-16-ledelse.

  Seieren gjør at Argentina har en stor mulighet til å spille kvartfinale. Laget avslutter hovedrunden mot Qatar mandag og trenger ett poeng for å nå cupspillet.

  Argentinas hittil beste VM-innsatser er 12.-plassene fra 2011 og 2015.

  Argentina
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • Norge vant laghopp etter spenning

  Det ble jevnt til siste slutt i dagens laghopp fra Lahti.

  Norge stilte med Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Norge ledet etter første omgang med 9.5 poeng og det ble spenning helt til siste slutt med Granerud som sistemann ut.

  Han flakset nærmest ut fra hoppkanten, men klarte å hente seg fint inn utover i svevet. Granerud fløy ned til 122.5 meter og med det var seieren sikret 5.9 poeng foran Polen og 9,8 foran Tyskland.

  – Jeg synes Johansson gjør en formidabel jobb i andre omgang og Granerud klarer seg meget godt i tøffe forhold. En meget fin lagseier, sier Alexander Stöckl til NRK rett etter laghoppseieren.

  qIkNtR_J75g
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal