Hopp til innhold

Frisk Asker vant NM etter overtidsdrama: – Jeg husker ikke det siste målet. Det forsvant i gledesrus

Frisk Asker er norgesmestere i ishockey etter en ellevill sjette finale mot Storhamar.

Se avgjørelsen av sluttspillet. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Frisk Asker – Storhamar: 3–2 (4-2 i kamper)

– Det betyr alt. Det er min 16. sesong, jeg har ikke vunnet NM før. Det er det her vi trener for hver eneste dag og hvert eneste år. Det er helt sjukt, sier en nærmest gråtkvalt Petter Kristiansen til NRK.

Det var nettopp han som fikk lirket inn den avgjørende scoringen i overtiden. Storhamar var i utgangspunktet store favoritter i sluttspillet. Frisk kom kun på femteplass i grunnserien, men har altså vært Norges beste lag i sluttspillet.

– Vi hadde troen etter hvert. Jeg syns vi har spilt på oss tro og selvtillit underveis i sluttspillet, sier Kristiansen.

Tidenes yngste vinner

I det siste sekundet av ordinær spilletid, mens Frisk Asker hadde pucken og ventet på at tiden skulle renne ut, pådro Storhamars Aaron James Irving seg en to minutters utvisning for et slag med køllen.

Den utvisningen skulle vise seg å bli avgjørende. For i det Irving kom ut på isen igjen, dunket Frisk Askers Kyle Bonis mot mål, og Kristiansen fikk styrt den inn. Dermed sikret underdogen sin første NM-tittel på 17 år.

Ishockey, NM-finale (kamp 6 av 7) Frisk Asker - Storhamar.3-2

Frisk-spillerne med gullhjelmer og kongepokalen etter seieren mot Storhamar.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Samtidig ble Frisk-trener Jan André Aasland tidenes yngste trener som vant sluttspillet i norsk hockey. Han overtok laget midt i sesongen, etter en trå start på seriespillet.

– Jeg har egentlig ikke gjort så veldig mye. Vi bestemte oss for å stramme til litt i det defensive. Hele gruppen var enige og kjøpte konseptet. Vi har fått inn glede og engasjement. Det tror jeg er grunnen til at det gikk som det gikk, sier Aasland til NRK.

– Hva sa du til gutta før kampen?

– At vi måtte tørre å spille. At vi hadde klart å sette oss selv i en så god posisjon, det var det ikke mange som hadde trodd før vi kom hit, det var veldig bra. Man har jo troen på at man skal få det til. Hvor realistisk det var, det er en annen diskusjon, sier Aasland.

Vunnet seks av syv overtidsperioder

For første gang siden 2002 er Frisk Asker norgesmestere i ishockey. Det til tross for at favorittene Storhamar tidvis kjørte over Asker-klubben.

FRISK

Frisk Asker-spillerne jubler og feirer med bøtta etter NM-gullet.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det var veldig deilig. Jeg syns vi har litt problemer i den andre perioden. I den tredje føler jeg vi har god kontroll. Vi har spilt syv overtidsperioder i sluttspillet og vunnet seks av dem, så vi tenkte at vi kunne ta det, sier Frisk-keeper Dahlberg til NRK etter kampen.

Etter kampen tok det naturligvis av i Askerhallen.

– Jeg husker ikke det siste målet, det var totalt blackout. Det forsvinner helt i en gledesrus. Jeg får reflektere litt gjennom uken, så går det kanskje opp for meg også, sier Aasland.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal