NRK Meny
Normal

Hansen trekker seg som friidrettspresident

Svein Arne Hansen gir seg etter 12 år som friidrettspresident.

h

Svein Arne Hansen har vært president for både det norske og det europeiske friidrettsforbundet, men har kommet frem til at det er for mye å sjonglere de to jobbene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke anbefalt å sitte som president i to forbund, så da føyer jeg meg etter det, sier Svein Arne Hansen.

Han er president i det europeiske friidrettsforbundet i tillegg til å være norsk friidrettspresident.

– I tillegg sitter jeg i styret i det internasjonale forbundet. Det er for mye arbeid til at jeg kan gjøre en god nok jobb i Norge, sier 69-åringen til NRK.

Hordnes tar over

Hordnes

Visepresident Tore Hordnes blir ny friidrettspresident.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Visepresident Tore Hordnes rykker automatisk opp og blir ny norsk friidrettspresident.

– Han har vært visepresident i 12 år, og jeg har full tillit til at han vil gjøre en god jobb for norsk friidrett, sier Hansen.

Hansen sier han ser tilbake på sine 12 år som friidrettspresident med stolthet og glede. Samtidig er det liten tvil om at hans siste år har vært turbulent.

I vår skrev de to norske friidrettsutøverne Grete Etholm og Kristin Sundteigen et brev på vegne av utøverne som hadde deltatt i lag-EM for Norge, hvor de hevdet at Hansen hadde opptrådt kritikkverdig i forbindelse med en hendelse på banketten.

Hansen skal ifølge utøverne ha kommet med «svært uheldige utsagn» da en norsk utøver var så beruset at vedkommende ikke kunne ta vare på seg selv.

Hansen avviser at saken har noe med hans avgang å gjøre.

Svein Arne Hansen gir som friidrettspresident. Hør hvorfor her.

SE VIDEOINTERVJU: Hansen om hvorfor han trekker seg.

– Ser lyst på fremtiden

De siste årene har norsk friidrett i tillegg fått en del kritikk for manglende toppresultater, sist etter at årets VM endte uten at noen nordmenn var i nærheten av å ta medalje.

– Det var skuffende i VM, men samtidig har Norge gjort det godt både i junior-VM og ungdoms-VM. Jeg ser utrolig lyst på fremtiden både for norsk og europeisk friidrett, sier Hansen.

På spørsmål om hva han er mest fornøyd med å ha oppnådd i sin tid som president, trekker Hansen frem arbeidet med å bygge anlegg.

– I 2003 hadde vi én hall, nå har vi åpnet den tiende. Nå har vi også fått 150 friidrettsbaner utendørs i Norge, noe som er ganske enestående i Europa. Det er ikke min fortjeneste alene, men jeg har vært med i et team som har fått det til, sier han.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias