Hansen trekker seg som friidrettspresident

Svein Arne Hansen gir seg etter 12 år som friidrettspresident.

h

Svein Arne Hansen har vært president for både det norske og det europeiske friidrettsforbundet, men har kommet frem til at det er for mye å sjonglere de to jobbene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke anbefalt å sitte som president i to forbund, så da føyer jeg meg etter det, sier Svein Arne Hansen.

Han er president i det europeiske friidrettsforbundet i tillegg til å være norsk friidrettspresident.

– I tillegg sitter jeg i styret i det internasjonale forbundet. Det er for mye arbeid til at jeg kan gjøre en god nok jobb i Norge, sier 69-åringen til NRK.

Hordnes tar over

Hordnes

Visepresident Tore Hordnes blir ny friidrettspresident.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Visepresident Tore Hordnes rykker automatisk opp og blir ny norsk friidrettspresident.

– Han har vært visepresident i 12 år, og jeg har full tillit til at han vil gjøre en god jobb for norsk friidrett, sier Hansen.

Hansen sier han ser tilbake på sine 12 år som friidrettspresident med stolthet og glede. Samtidig er det liten tvil om at hans siste år har vært turbulent.

I vår skrev de to norske friidrettsutøverne Grete Etholm og Kristin Sundteigen et brev på vegne av utøverne som hadde deltatt i lag-EM for Norge, hvor de hevdet at Hansen hadde opptrådt kritikkverdig i forbindelse med en hendelse på banketten.

Hansen skal ifølge utøverne ha kommet med «svært uheldige utsagn» da en norsk utøver var så beruset at vedkommende ikke kunne ta vare på seg selv.

Hansen avviser at saken har noe med hans avgang å gjøre.

Svein Arne Hansen gir som friidrettspresident. Hør hvorfor her.

SE VIDEOINTERVJU: Hansen om hvorfor han trekker seg.

– Ser lyst på fremtiden

De siste årene har norsk friidrett i tillegg fått en del kritikk for manglende toppresultater, sist etter at årets VM endte uten at noen nordmenn var i nærheten av å ta medalje.

– Det var skuffende i VM, men samtidig har Norge gjort det godt både i junior-VM og ungdoms-VM. Jeg ser utrolig lyst på fremtiden både for norsk og europeisk friidrett, sier Hansen.

På spørsmål om hva han er mest fornøyd med å ha oppnådd i sin tid som president, trekker Hansen frem arbeidet med å bygge anlegg.

– I 2003 hadde vi én hall, nå har vi åpnet den tiende. Nå har vi også fått 150 friidrettsbaner utendørs i Norge, noe som er ganske enestående i Europa. Det er ikke min fortjeneste alene, men jeg har vært med i et team som har fått det til, sier han.

Siste nytt

 • Enorm utbetaling tross kansellering

  Wimbledon deler ut over 117 millioner kroner i premiepenger fordelt på 620 tennisspillere etter at turneringen ble avlyst grunnet koronaviruset.

  Det bekrefter The All England Club (AELTC) fredag.

  – Umiddelbart etter kanselleringen av mesterskapet rettet vi oppmerksomheten mot hvordan vi kunne hjelpe alle som gjør Wimbledon mulig, sier konsernsjef i AELTC Richard Lewis. (NTB).

  Wimbledon Tennis
  Foto: Bob Martin / AP
 • Manchester City får dommen måndag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS skal måndag offentleggjere om Manchester City skal stengjast ute frå europeiske fotballturneringar i dei to neste sesongane.

  UEFA vedtok i februar å stenge City ute på grunn av «alvorlege brot» på dei økonomiske reglane mellom 2012 og 2016, og gav også klubben ei bot på rundt 300 millionar kroner. Men City anka straffa til CAS.

  Dersom CAS opprettheld straffa, vil dermed ikkje klubben får delta i meisterligaen igjen før i 2022. Men dei får fullføre årets turnering der dei enno er med.

  Manchester City
  Foto: OLI SCARFF
 • Berge sin lagkamerat tatt for fyll

  Sander Berge sin lagkamerat i Sheffield, Oli McBurnie, mister førerkortet etter å ha blitt tatt for fyllekjøring og fartsovertredelse. McBurnie må betale en bot på rundt 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år etter hendelsen som fant sted i oktober 2009. Forsvarer John Dye forteller Sky Sports at spissen er flau over hendelsen.

  – Han tenkte ikke klart og han unnskylder for hendelsen. Han er genuint lei seg for oppstyret han har forårsaket, sa Dye.

  Oli McBurnie
  Foto: Oli Scarff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal