Hopp til innhold

Fredrikstads oppførsel provoserer: – En enorm frustrasjon

Fredrikstad evnet det de fleste ikke greier: Å vinne mot Brann i Bergen. Men måten gjestene halet ut tiden på, vekker reaksjoner.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

TOK TELLING: En Fredrikstad-spiller sitter nede på gresset under kampen mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

– Det grenser til parodi, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Det skjedde etter at Fredrikstad-keeper Jonathan Fischer la seg ned på gresset, som den siste i en lang rekke av skader. Eller det Brann-spillerne og deres supportere oppfattet som «skader».

– Det er en enorm frustrasjon. De legger seg ned så å si hver eneste gang. Det er jo veldig, veldig irriterende, sier Brann-spiller Niklas Jensen Wassberg til NRK, som sier han er glad Brann ikke spiller slik.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

FRUSTRERT: Niklas Jensen Wassberg (til høyre).

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Pipingen mot uthaling av tid runget ut over stadion.

– De benyttet hver eneste mulighet til å ta seg god tid. De stykket opp kampen og halet ut tiden, sa medkommentator Simen Stamsø Møller.

Fischer mener gjestenes tidsbruk «er en del av gamet», og sier at de helt bevisst forsøkte å hale ut tiden.

– Ja, det er det selvfølgelig. Brann spiller veldig raskt. Vi vet at det blir intenst i de første ti minuttene av hver omgang. Derfor trenger guttene på laget ti sekunder mer. Fordi det går så jævla raskt, sier han til NRK.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

KNUFFING: Branns kaptein Sivert Heltne Nilsen dytter bort Maxwell Woledzi.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Molde-dobbel

Brann tapte bare én gang på hjemmebane forrige sesong. Etter én hjemmekamp i årets sesong, har de allerede like mange hjemmetap som i fjor.

Det sørget Fredrikstad for, som på imponerende vis slo fjorårets serietoer 2–0.

Det nyopprykkede laget fra plankebyen tok ledelsen ved Stian Stray Molde like før pause. Det første innlegget fra Maï Traoré ble blokkert, men forsøk nummer to fant Molde, som pirket inn 1–0.

sdfsdfds

JUBEL: Molde scoret begge målene for Fredrikstad mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Samme mann doblet ledelsen kvarteret før slutt. Midtstopperen stormet frem på et frispark og banket inn sitt andre for kvelden. Etter kampen fikk tomålsscorer Molde spørsmål om tidsbruken nede på gresset.

– Det blir kanskje i overkant mye, men samtidig er det noe man må gjøre for å vinne, sier han til TV 2.

– Vi snakket om det før kamp og prøvde å bruke det som motivasjon til å stå i det, så det trives vi med, svarer hans lagkamerat Sigurd Kvile.

«Må være flaut!»

Uthalingen av tid førte til at dommeren til slutt la til 13 tilleggsminutter. Oppførselen til Fredrikstad fikk tyn fra en rekke engasjerte på sosiale medier.

«Det hadde vært et stort framskritt for fotball å få innført effektiv spilletid. Slik det er nå belønnes uthaling av tid. Fredrikstad benytter seg av mulighetene regelverket gir dem. Blir ikke så mye spill», skriver TV 2-profil Fin Gnatt på Twitter.

«Kan ikke huske å ha sett mer antifotball enn det Fredrikstad har spilt i kveld. Må jo være flaut for spillerne å være nødt til å spille på denne måten. Filming, drøying, fake skader, her har man funnet alle de kjipeste triksene. Må være flaut!» tordner Brann-supporter Gjert Moldestad.

Brann hadde noen gode sjanser, blant annet da Bård Finne strøk stolpen med et skudd, men fant aldri veien til mål. Både Brann og Fredrikstad står med tre poeng etter to serierunder.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal