Hopp til innhold

Fransk Ligue 1 2022/2023

 • Franske medier: Mbappé slutter fred med PSG

  Kylian Mbappé er søndag tilbake på trening med lagkameratene i Paris Saint-Germain, ifølge flere franske medier.

  Sportsavisen L'Equipe er blant dem som melder at Mbappés retur til treningsfeltet er et resultat av positive samtaler mellom spissens team og klubbledelsen den siste tiden.

  «Etter svært konstruktive og positive diskusjoner mellom Paris Saint-Germain og Kylian Mbappé før Lorient-kampen, er spilleren tilbake på trening i morges», er en ikke navngitt kilde i PSG sitert på av L'Equipe.

  Mbappé har den siste tiden ligget i en høyprofilert kontraktsstrid med arbeidsgiveren sin. Utfallet har virket uvisst.

  Franskmannen nekter å signere en forlengelse av PSG-kontrakten han sitter på. Den utløper neste sommer. Da kan han gå gratis til en ny arbeidsgiver.

  (NTB)

  France Soccer PSG Mbappe
  Foto: Lewis Joly / AP
 • La Liga klaget inn PSG til EU-kommisjonen

  La Liga mener Paris Saint-Germain ødelegger markedene i fotballen gjennom sine Qatar-penger. Nå bes EU-kommisjonen om å se på saken.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP har ledelsen i den spanske fotballigaen sendt inn en formell klage til EU-organet.

  I klagen påstås det at PSG har mottatt subsidier fra Qatar som har gitt klubben muligheten til å signere toppspillere og trenere, hvilket igjen har bidratt til å ødelegge markedene i både fransk og europeisk fotball.

  «PSG skaffer seg ressurser på ikke-markedsmessige vilkår, hvilket forvrenger flere nært beslektede markeder og gjør at PSG kan bruke disse midlene til å signere toppspillere og trenere godt over sin verdi i en normal markedssituasjon,» skriver La Liga i en uttalelse.

  (NTB)

  France Soccer League One
  Foto: Michel Euler / AP
 • Barcelona sender Dembélé til PSG

  Den spanske storklubben Barcelona selger spissen Ousmane Dembélé til Paris Saint-Germain. Det opplyste klubben lørdag.

  Ifølge Barcelona er de to klubbene blitt enig om en overgang verdt 565 millioner kroner (50,4 millioner euro) for franskmannen. Kontrakten er på fem år.

  26 år gamle Dembélé kom til Barcelona i 2017 fra Borussia Dortmund. Han erstatter da Neymar som dro til nettopp PSG

  Han har vært igjennom flere alvorlige skader under sin tid i Barcelona. Dembélé har selv sagt at han regner seg selv om den mest uerstattelige spilleren takket være sin hurtighet og spilleforståelse. Han fornyet kontraken sin med Barcelona i fjor sommer.

  (NTB)

  FC Barcelona v Real Madrid - Pre-Season Friendly
  Foto: SAM HODDE / AFP
 • L'Equipe: Mbappé avviste Al-Hilals rekordtilbud

  Kylian Mbappé avviste å snakke med den saudiarabiske klubben Al-Hilals representanter. Det melder den franske avisen L'Equipe.

  Avisen skriver at Mbappés følge skal ha nektet enhver diskusjon med representantene for den saudiske klubben.

  Tidligere i uken meldte overgangsjournalisten Fabrizio Romano og en rekke aviser at Al-Hilal hadde kommet med et tilbud på 3,3 milliarder kroner for å kjøpe Mbappé fra PSG.

  L'Equipe meldte også at PSG var klare til å akseptere budet dersom de fikk overtalt Mbappé til å flytte på seg i sommer.

  (NTB)

  France Soccer Mbappe Future
  Foto: Michel Euler / AP
 • Sky Sports: PSG har akseptert milliardbud på Mbappé

  Det fortsetter å storme rundt Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé som nylig ble utelatt fra troppen som er på turné i Asia.

  24-åringens kontrakt går ut i 2024, og klubbledelsen skal ha gitt tydelig beskjed om at han enten må skrive ny kontrakt eller bli solgt i løpet av kort tid.

  Mandag skriver den anerkjente Sky Sports-reporteren Kaveh Solhekol at Paris-klubben har akseptert et bud fra Al-Hilal på utrolige 259 millioner pund – 3,3 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

  – Det er opp til Mbappé og hans representanter om de snakker med klubben, skriver Solhekol.

  Soccer Mbappe Saudi Bid
  Foto: Lewis Joly / AP

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal