Hopp til innhold

Fransk Ligue 1 2021/2022

  • Nye skandalescener da Saint-Étienne rykket ned

    Det oppsto stygge scener etter at Saint-Étienne tapte kvalifiseringskampen mot Auxerre og ble sendt ned til Ligue 2. Hjemmefansen stormet banen og kastet bluss.

    Hendelsen er den siste i rekken av kontroversielle episoder i forbindelse med fotballkamper i Frankrike.

    Etter at Birama Touré satte den avgjørende straffen for Auxerre, som sendte Saint-Étienne ned fra Ligue 1, inntok mange Saint-Étienne supportere banen, mens andre kastet røykbomber og bluss inn på gressteppet.

    Et par timer etter kampen publiserte Saint-Étienne en pressemelding på sitt nettsted, der den bekrefter at det er satt i gang etterforskning av hendelsen. Samtidig fordømmes oppførselen til deler av supporterne.

    «Noen var skyldige i flere fornedrelser og voldshandlinger mot sikkerhetsagentene, politiet og publikum. Saint-Étienne fordømmer sterkt disse handlingene og gir sin fulle støtte til de berørte og vil sette i gang med de nødvendige rettslige prosedyrene», varsler Saint-Étienne.

    Saint-Etienne's
    Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
  • Fullstendig kaos i Frankrike: Supportere kastet røykbomber og bluss

    Saint-Étienne rykket søndag kveld ned til Ligue 2 i Frankrike etter å ha tapt opprykksfinalen mot Auxerre på straffespark, men det var etter kampen det virkelige dramaet begynte.

    Illsinte supportere stormet banen i protest og ifølge RMC skal det ha blitt kastet røykbomber og bluss flere steder på banen og deler av tribunen skal være i brann. Tribunebrannen skal nå være slokket ifølge RMC.

    Spillerne ble umiddelbart fraktet inn i garderoben mens røykbombene og blussene falt ned rundt dem.

    Kort tid etter at nedrykket var et faktum kom klubbens eiere med en uttalelse om at de deler smerten med supporterne.

    – Om en stund vil vi annonsere viktige nyheter angående fremtiden til klubben, skriver eierne.

    Sammen med PSG er Saint-Etienne klubben i Frankrike med flest seriegull med 10 titler. Dette nedrykket er også klubbens første på 18 år.

    Saint-Etienne
    Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
  • Meling i stjerneselskap på årets lag i fransk fotball

    Landslagsbacken Birger Meling har fått plass på årets lag i den franske fotballigaen Ligue 1, basert på spillerbørsen til storavisen L'Equipe.

    Avisen presenterte mandag de elleve spillerne som har det børssnittet på sine posisjoner i sesongen som ble avsluttet lørdag.

    Birger Meling har bak seg en imponerende debutsesong i Rennes og endte med en gjennomsnittlig børskarakter på 5,45. Stjerneangriperen Kylian Mbappé, som kapret spissplassen på L'Equipe-laget, hadde høyest snitt. Han endte på 6,00. (NTB)

    Birger Meling
    Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
  • Medier: Mbappé blir i PSG

    Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

    Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

    Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

    Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

    France Soccer League One
    Foto: Jean Francois Badias / AP
  • Tiande tittel for PSG

    Paris Saint-Germain greidde berre 1-1 heime mot Lens, men sikra seg likevel sitt tiande franske ligameisterskap laurdag kveld.

    Marseille på andreplass er 16 poeng bak med fem kampar att. PSG gjenerobrar dermed tittelen etter å ha tapt på målstreken for Lille i fjor.

    I kveldens kamp scora Lionel Messi for PSG midt i andre omgang. Men Corentin Jean utlikna to minutt før slutt. Lens fekk ein mann utvist etter 57 minutt.

    PSG-jubel med fyrverkeri
    Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal