Hopp til innhold

Fransk Ligue 1 2021/2022

 • Nye skandalescener da Saint-Étienne rykket ned

  Det oppsto stygge scener etter at Saint-Étienne tapte kvalifiseringskampen mot Auxerre og ble sendt ned til Ligue 2. Hjemmefansen stormet banen og kastet bluss.

  Hendelsen er den siste i rekken av kontroversielle episoder i forbindelse med fotballkamper i Frankrike.

  Etter at Birama Touré satte den avgjørende straffen for Auxerre, som sendte Saint-Étienne ned fra Ligue 1, inntok mange Saint-Étienne supportere banen, mens andre kastet røykbomber og bluss inn på gressteppet.

  Et par timer etter kampen publiserte Saint-Étienne en pressemelding på sitt nettsted, der den bekrefter at det er satt i gang etterforskning av hendelsen. Samtidig fordømmes oppførselen til deler av supporterne.

  «Noen var skyldige i flere fornedrelser og voldshandlinger mot sikkerhetsagentene, politiet og publikum. Saint-Étienne fordømmer sterkt disse handlingene og gir sin fulle støtte til de berørte og vil sette i gang med de nødvendige rettslige prosedyrene», varsler Saint-Étienne.

  Saint-Etienne's
  Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
 • Fullstendig kaos i Frankrike: Supportere kastet røykbomber og bluss

  Saint-Étienne rykket søndag kveld ned til Ligue 2 i Frankrike etter å ha tapt opprykksfinalen mot Auxerre på straffespark, men det var etter kampen det virkelige dramaet begynte.

  Illsinte supportere stormet banen i protest og ifølge RMC skal det ha blitt kastet røykbomber og bluss flere steder på banen og deler av tribunen skal være i brann. Tribunebrannen skal nå være slokket ifølge RMC.

  Spillerne ble umiddelbart fraktet inn i garderoben mens røykbombene og blussene falt ned rundt dem.

  Kort tid etter at nedrykket var et faktum kom klubbens eiere med en uttalelse om at de deler smerten med supporterne.

  – Om en stund vil vi annonsere viktige nyheter angående fremtiden til klubben, skriver eierne.

  Sammen med PSG er Saint-Etienne klubben i Frankrike med flest seriegull med 10 titler. Dette nedrykket er også klubbens første på 18 år.

  Saint-Etienne
  Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
 • Meling i stjerneselskap på årets lag i fransk fotball

  Landslagsbacken Birger Meling har fått plass på årets lag i den franske fotballigaen Ligue 1, basert på spillerbørsen til storavisen L'Equipe.

  Avisen presenterte mandag de elleve spillerne som har det børssnittet på sine posisjoner i sesongen som ble avsluttet lørdag.

  Birger Meling har bak seg en imponerende debutsesong i Rennes og endte med en gjennomsnittlig børskarakter på 5,45. Stjerneangriperen Kylian Mbappé, som kapret spissplassen på L'Equipe-laget, hadde høyest snitt. Han endte på 6,00. (NTB)

  Birger Meling
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
 • Medier: Mbappé blir i PSG

  Flere medier, deriblant den franske storavisen franske L'Equipe, melder at Kylian Mbappé signerer en ny kontrakt med PSG og blir værende i hovedstaden.

  Også den velrenommerte journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter at han sitter på de samme opplysningene.

  Den franske superstjernen har blitt koblet til Real Madrid lenge, og valget skal ha stått mellom dem og PSG. Men Mbappé skal altså ha valgt å bli værende.

  Kontrakten til franskmannen går ut nå i sommer, men L'Equipe skriver at han nå signerer en forlengelse på tre år.

  France Soccer League One
  Foto: Jean Francois Badias / AP
 • Tiande tittel for PSG

  Paris Saint-Germain greidde berre 1-1 heime mot Lens, men sikra seg likevel sitt tiande franske ligameisterskap laurdag kveld.

  Marseille på andreplass er 16 poeng bak med fem kampar att. PSG gjenerobrar dermed tittelen etter å ha tapt på målstreken for Lille i fjor.

  I kveldens kamp scora Lionel Messi for PSG midt i andre omgang. Men Corentin Jean utlikna to minutt før slutt. Lens fekk ein mann utvist etter 57 minutt.

  PSG-jubel med fyrverkeri
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste