Hopp til innhold

Fransk EM-ydmykelse av Italia – PSG-stjernen jublet for hat trick

Det ble enveiskjøring for Frankrike i EM-kampen mot Italia. Flere fantastiske mål trillet inn i første omgang og viste at Frankrike blir å regne med i dette mesterskapet.

Frankrike kan skilte med en svært imponerende angrepsrekke og er ikke uten grunn blant favorittene i dette EM. Søndagens kamp ble en maktdemonstrasjon og en oppvisning i fransk angrepsfotball mot Italia, som hadde lite å stille opp med.

Det tok da heller ikke lang tid før Frankrike fant nettmaskene første gang. PSG-stjernen Grace Geyoro sendte laget i ledelsen etter ni minutter. Hun spilte for øvrig sin 50. landskamp

Marie-Antoinette Katoto (også PSG) leverte en sterk sesong for laget denne sesongen. Mot Italia var hun påpasselig frempå foran det italienske målet kun to minutter etter Geyoros scoring og dermed stod det 2-0.

France Italy Euro 2022 Women Soccer

Marie-Antoinette Katoto feirer etter at hun økte til 2-0.

Foto: Dave Thompson / AP

Målene trillet inn

Italia hadde overraskende lite å stille opp med i denne kampen. Det meste handlet om Frankrike, som beviste at de er blant mesterskapets beste lag.

Og mot slutten av førsteomgang trillet målene inn bak Italias keeper Laura Giuliani.

Etter 38 minutter ble det 3-0 ved Delphine Cascarino. Så, etter 40 minutter: Geyoro sørget for 4-0. Fem minutter senere økte Geyoro til 5-0 og dermed var også mesterskapets første hat trick i boks.

– Dette var en perfekt start for Frankrike. De har scoret på hver eneste sjanse de har hatt, kommenterte den tidligere landslagsspilleren for Frankrike, Laura Georges på BBC One.

Den italienske avisen La Gazzetta dello Sport er naturlig nok ikke like rosende i sin omtale:

– For en ydmykelse, skriver avisen.

Frankrike

De franske spillerne jubler etter seieren.

Foto: FRANCK FIFE / AFP
Italia

Italiensk fortvilelse. Cristiana Girelli er oppgitt etter at Frankrike øker til 3-0.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Fikk trøstemål

For Italia var totalt ydmyket etter de første 45 minuttene og hadde også lite å stille opp med i kampens siste omgang. Den franske dominansen var likevel ikke like fullstendig etter pause, og italienerne kom til enkelte farlige målsjanser.

Og etter 76 minutter fikk Italia et trøstemål da Martina Piemonte reduserte til 5-1. Det ble imidlertid med den scoringen i andreomgang, som ikke ble like underholdende som den første.

Frankrike topper nå sin gruppe ned tre poeng etter at første kamp er spilt i gruppe D. Frankrike møter Belgia i neste kamp, mens Italia skal forsøke å heve seg mot Island.

Siste nytt

 • Elverum med tredje strake tap i Champions League

  Elverum gikk på sitt tredje strake gruppespillstap i håndballens Champions League da de tapte 26-29 borte mot slovenske Celje.

  Elverum lå under 13-15 til pause, men slo hardt tilbake etter hvilen. Daniel Blomgrens seks mål ble avgjørende da gjestene spilte seg til en tremålsledelse på 26-23.

  Dessverre for nordmennene holdt ikke det da det ble fullstendig måltørke og Celje til slutt vant kampen 29-26.

  Elverum står med kun én seiere på ni kamper. Den kom mot nettopp Celje, men da på hjemmebane. (NTB)

  Håndball, Champions League 2022: Elverum - Kielce
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Vipers overlegne – disse lagene er klare for sluttspillet i NM

  Vipers Kristiansand er klare for semifinale i håndball-NM etter de på overbevisende vis vant 40–24 over Fredrikstad på bortebane.

  Samtlige kvartfinaler gikk onsdag. Sola gikk seirende ut over Fana i Bergen . Aker fikk det tøft mot Storhamar- Laget fra Hamar vant med hele 16 mål.

  Byåsen tar imot Molde til den siste kvartfinalen senere onsdag kveld (20.00).

  Det blir finalehelg i Arendal i februar, med semifinaler og finale både for kvinner og menn.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Tyskland-treneren fortsetter tross VM-fiasko

  Tysklands landslagssjef Hansi Flick blir værende i laget tross VM-fiasko. Det bekrefter det tyske fotballforbundet (DFB) i en uttalelse som er gjengitt i diverse medier.

  Nå kan han dermed se frem mot EM i 2024, som spilles i Tyskland.

  – Vi er alle overbevist om at EM i 2024 på hjemmebane er en god mulighet for tysk fotball. Vårt mål er å gjøre turneringen til en sportslig suksess, sier DFB-president Bernd Neuendorf.

  Tyskland røk ut allerede i gruppespillet i Qatar, der de gikk på tap mot Japan.

  WCup Costa Rica Germany Soccer
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste