Hopp til innhold

Nektet å ta med juniorer til 2.-divisjonskamp: – Da hadde vi tapt 40–0

NYBERGSUND (NRK): Fram Larvik stilte med kun åtte spillere da de møtte Nybergsund borte i andredivisjon. 15 minutter ut i kampen ble to av de åtte liggende etter et sammenstøt, og dommeren måtte blåse av kampen.

Petter Belsvik

IRRITERT: Fram Larvik-trener Petter Belsvik mener kampen mot Nybergsund aldri skulle vært spilt.

Foto: Marte Nyløkken Helseth / NRK

– Det har vært en trist dag for fotballen. Dessverre har vi ikke mer å komme med, resten av spillerne er skadet, sier Fram Larvik-trener Petter Belsvik til NRK etter kampen som endte med 3-0-seier til Nybergsund etter 21 spilte minutter.

Bakgrunnen for at Fram Larvik kun stilte med åtte spillere er det klubben selv har kalt et skademareritt i en allerede tynn tropp. Fram Larvik ønsket å få kampen utsatt, eventuelt å tape kampen på walkover. NFF avviste klubbens ønske, og mente at Fram Larvik har hatt mer enn god nok tid til å skaffe tilgjengelige spillere.

Dermed måtte Fram Larvik spille kampen dersom de skulle beholde plassen i andredivisjon.

– Vi hadde håpet at forbundet kunne sett på saken, og sagt at fair play ville vært å legge kampen til et tidspunkt hvor vi kunne stilt med elleve mann på banen, sier Belsvik.

– Juniorspillerne har knapt spilt fotball før

I forkant av kampen mente mange at Fram Larvik burde la juniorspillere få sjansen mot Nybergsund. Det var aldri et reelt alternativ, sier Belsvik.

– Fakta er at vi ikke har flere spillere som er i nærheten av å kunne gjennomføre en fotballkamp i andredivisjon. Juniorlaget vårt er først og fremst et integreringstilbud, og mange av dem som deltar der har mer enn nok med å spille juniorfotball.

Laster Twitter-innhold

Belsvik tror ikke kampen hadde gått bedre om noen fra juniorlaget hadde fått sjansen.

– Juniorlaget består av spillere som knapt har spilt fotball før, det laget handler om integrering. Dersom vi hadde tatt med dem hadde vi tapt 40-0, og det er ikke fair play.

Sportslig leder i Fram Larvik, Ørjan Berg Hansen, skriver i et innlegg på Fram Larviks Facebook-side at klubben har forsøkt å få inn låneavtaler med amatørspillere, foreløpig uten å lykkes.

– Vi har henvendt oss til syv klubber i håp om å kunne leie spillere på amatørstatus, det vil si typisk juniorspillere i klubber som har en slik rekruttering, skriver Berg Hansen.

Nekter for at skadene var planlagt

Da dommer Daniel Higraff måtte blåse av kampen ledet hjemmelaget Nybergsund allerede 3–0. Fabrizio Cardaccio Tambucho stod for to av scoringene, mens Albert Berisha stod for det siste.

Nybergsunds tredje scoring kom etter en corner, hvor Fram Larviks Mahmoud Sami Laham og Milos Crnogorac krasjet i hverandre. Begge ble liggende med det som så ut som hodeskader. Ingen av spillerne kunne fortsette kampen.

Siden Fram Larvik da kun ville hatt seks spillere igjen på banen, og ingen keeper, hadde ikke dommer noe annet valg enn å blåse av kampen.

– Reglemetet sier at et lag må være syv spillere inkludert keeper for at spillet kan fortsette. Det hadde vi til slutt ikke her i dag, sier dommer Higraff til NRK etter kampslutt.

Belsvik avviser at de bevisst gikk for å få flere spillere skadet, for dermed å få avbrutt kampen.

– Dersom vi tenkte slik hadde vi ikke reist opp hit i det hele tatt. Om vi ville lyve og jukse hadde vi heller rapportert noen syke.

Nybergsund-trener Jarl Andre Storbæk sier de gjerne skulle spilt 90 minutter.

– Men 3-0 er vel et greit resultat for Fram Larvik, de kommer jo først og fremst for å unngå å bli strøket fra divisjonen, sier Storbæk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal