Hopp til innhold

Fourcade til Norge for å få god nok konkurranse

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Franske Martin Fourcade legger ikke skjul på at han frykter de norske skiskytterne før OL-sesongen. Til helgen deltar han i den nasjonale skiskytteråpningen på Sjusjøen for å få best mulig matching.

Franske Martin Fourcade har et stort mål for sesongen, OL-gull i Sotchi. For å klare det må han forberede seg mot de beste, og det gjør han i Norge.

Franske Martin Fourcade konsentrerer seg først og fremst om OL-gull denne sesongen, men han vil også sikre seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kommer trolig til å bli en Fourcades største konkurrenter denne sesongen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er veldig viktig for meg å kjempe mot de aller beste i verden slik at jeg bare blir bedre og bedre. Derfor deltar jeg her i helgen, sier Martin Fourcade til NRK.no.

Den franske skiskytterkongen er denne uken på besøk på Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bøs hjemmebane på Sjusjøen. Til helgen åpner nemlig skiskyttersesongen med nasjonalt renn – og der deltar også landslagene til Frankrike, Tyskland, Ukraina og Østerrike.

Vil hevne seg i OL

Fourcade og resten av det franske landslaget gjør alt for å få en best mulig start på OL-sesongen. 25-åringen vant fjorårets verdenscup, men ble knust av Emil Hegle Svendsen under VM i Nove Mesto.

Nå vil han hevne seg under Sotsji-OL.

– De norske er sterke konkurrenter hvert år – og dette i året er intet unntak. Men jeg skal klare å slå dem, sier han.

Drømmer om to triumfer

Fourcade har fem VM-titler og 24 verdenscupseire, men ingen OL-triumfer. Denne sesongen er han fast bestemt på å ta sammenlagt-kula i verdenscupen og OL-gull.

– Jeg går for gull gjennom hele sesongen, men jeg vil selvfølgelig ha OL mer enn noe annet. Verdenscupen blir en viktig del av OL-forberedelsene, sier han.

Sesongåpningen fra Sjusjøen vises på NRK 1 og nett-tv lørdag fra klokken 11.30.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal