Fourcade til Norge for å få god nok konkurranse

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Franske Martin Fourcade legger ikke skjul på at han frykter de norske skiskytterne før OL-sesongen. Til helgen deltar han i den nasjonale skiskytteråpningen på Sjusjøen for å få best mulig matching.

Franske Martin Fourcade har et stort mål for sesongen, OL-gull i Sotchi. For å klare det må han forberede seg mot de beste, og det gjør han i Norge.

Franske Martin Fourcade konsentrerer seg først og fremst om OL-gull denne sesongen, men han vil også sikre seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kommer trolig til å bli en Fourcades største konkurrenter denne sesongen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er veldig viktig for meg å kjempe mot de aller beste i verden slik at jeg bare blir bedre og bedre. Derfor deltar jeg her i helgen, sier Martin Fourcade til NRK.no.

Den franske skiskytterkongen er denne uken på besøk på Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bøs hjemmebane på Sjusjøen. Til helgen åpner nemlig skiskyttersesongen med nasjonalt renn – og der deltar også landslagene til Frankrike, Tyskland, Ukraina og Østerrike.

Vil hevne seg i OL

Fourcade og resten av det franske landslaget gjør alt for å få en best mulig start på OL-sesongen. 25-åringen vant fjorårets verdenscup, men ble knust av Emil Hegle Svendsen under VM i Nove Mesto.

Nå vil han hevne seg under Sotsji-OL.

– De norske er sterke konkurrenter hvert år – og dette i året er intet unntak. Men jeg skal klare å slå dem, sier han.

Drømmer om to triumfer

Fourcade har fem VM-titler og 24 verdenscupseire, men ingen OL-triumfer. Denne sesongen er han fast bestemt på å ta sammenlagt-kula i verdenscupen og OL-gull.

– Jeg går for gull gjennom hele sesongen, men jeg vil selvfølgelig ha OL mer enn noe annet. Verdenscupen blir en viktig del av OL-forberedelsene, sier han.

Sesongåpningen fra Sjusjøen vises på NRK 1 og nett-tv lørdag fra klokken 11.30.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal