NRK Meny
Normal

Fourcade - Norge: 6-2

Heller ikke i Canada hadde noen mulighet til å følge Martin Fourcade i sporet. Han dominerer voldsomt i årets sesong og har alene tre ganger så mange seire som Norge.

BIATHLON-WC-MEN

DOMINERER: Martin Fourcade tok sesongens sjette seier da han vant sprinten i Canmore torsdag kveld.

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Franskmannen tok sin 43. verdenscupseier. Det betyr at han har flere verdenscupseirer siden mars 2010, da han vant sin første, enn hva Norge har til sammen i det samme tidsrommet.

De to siste sesongene har Martin Fourcade 14 enkelteseire i verdenscupen. I samme tidsrom har Norge tatt seks seire. Og ser man på årets sesong alene har Fourcade allerede seks seire mot Norges to seire. Det viser hvor dominerende Fourcade er i sporten.

Os beste nordmann

Ingen av de beste norske utøverne stiller til start i Canmore. Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen står over verdenscuprennene som gjenstår før VM, for å finne formen til mesterskapet i Holmenkollen. Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har plan om å stille i verdenscuphelgen i USA neste helg.

På en dag der de antatt beste norske utøverne ikke var med, var det Alexander Os som ble beste nordmann på en niendeplass.

– Det var veldig god skyting, og jeg gikk så fort som jeg klarte. Så jeg er veldig fornøyd. Dette var sesongbeste og jeg har fortsatt et håp om å gå VM på hjemmebane, sa Os etter løpet.

Fourcade overlegen

Men Martin Fourcade var det lite å gjøre med. Franskmannen har virkelig funnet VM-formen, og gikk inn til klar seier i kanadiske Canmore. Feilfri skyting og et ekstremt tempo i sporet var nok til å vinne hele 15,7 sekunder foran Anton Shipulin og 18, 7 sekunder foran Simon Schempp. Det er med andre de samme utøverne som dominerte i januarhelgene som fortsatt er ledende i feltet.

– Det er helt utrolig hvort fort Martin Fourcade går, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

– Dette er noe av det beste han har gjort sammenlignet med konkurrentene, legger kommentator Andreas Stabrun Smith til.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale