NRK Meny
Normal

Fourcade - Norge: 6-2

Heller ikke i Canada hadde noen mulighet til å følge Martin Fourcade i sporet. Han dominerer voldsomt i årets sesong og har alene tre ganger så mange seire som Norge.

BIATHLON-WC-MEN

DOMINERER: Martin Fourcade tok sesongens sjette seier da han vant sprinten i Canmore torsdag kveld.

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Franskmannen tok sin 43. verdenscupseier. Det betyr at han har flere verdenscupseirer siden mars 2010, da han vant sin første, enn hva Norge har til sammen i det samme tidsrommet.

De to siste sesongene har Martin Fourcade 14 enkelteseire i verdenscupen. I samme tidsrom har Norge tatt seks seire. Og ser man på årets sesong alene har Fourcade allerede seks seire mot Norges to seire. Det viser hvor dominerende Fourcade er i sporten.

Os beste nordmann

Ingen av de beste norske utøverne stiller til start i Canmore. Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen står over verdenscuprennene som gjenstår før VM, for å finne formen til mesterskapet i Holmenkollen. Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har plan om å stille i verdenscuphelgen i USA neste helg.

På en dag der de antatt beste norske utøverne ikke var med, var det Alexander Os som ble beste nordmann på en niendeplass.

– Det var veldig god skyting, og jeg gikk så fort som jeg klarte. Så jeg er veldig fornøyd. Dette var sesongbeste og jeg har fortsatt et håp om å gå VM på hjemmebane, sa Os etter løpet.

Fourcade overlegen

Men Martin Fourcade var det lite å gjøre med. Franskmannen har virkelig funnet VM-formen, og gikk inn til klar seier i kanadiske Canmore. Feilfri skyting og et ekstremt tempo i sporet var nok til å vinne hele 15,7 sekunder foran Anton Shipulin og 18, 7 sekunder foran Simon Schempp. Det er med andre de samme utøverne som dominerte i januarhelgene som fortsatt er ledende i feltet.

– Det er helt utrolig hvort fort Martin Fourcade går, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

– Dette er noe av det beste han har gjort sammenlignet med konkurrentene, legger kommentator Andreas Stabrun Smith til.

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike