Hopp til innhold

Fotballekspert: – Jeg må gni meg i øynene

La Liga-ekspert Petter Veland kan nesten ikke tro at Martin Ødegaard kan være på vei til Real Madrid, som tidens første norske spiller.

Martin Ødegaard

BRAGD: Martin Ødegaard kan bli første nordmann i Real Madrid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tirsdag kveld meldte VG at Martin Ødegaard er på vei til Madrid for å starte forhandlinger med storklubben Real.

– Han går rett til topps og velger ingen trappeløsning. Dette er en gutt som gutser, sier Petter Veland, kommentator og studioekspert for C More og ekspert på spansk fotball.

Petter Veland

TROR DET NESTEN IKKE: Petter Veland tror han lever i en drømmeverden når han ser at Ødegaard nærmer seg en Real-avtale.

Foto: Erlend Kjernli

– Jeg er veldig fornøyd med Martin sitt valg. Det vitner om en gutt som har troen på egne ferdigheter og har en personlighet som gjør at det kan bli et vellykket opphold i Madrid.

Ingen nordmann har tidligere spilt for Real Madrid. Veland tror nesten ikke på det han hører og ser.

– Jeg må gni meg ekstra i øynene og sjekke om jeg har stått opp eller om jeg befinner meg i drømmeland, sier han.

A-stallen

Ødegaard har de siste månedene vært på en rundreise til flere av verdens største klubber. Nå kan mye tyde på at Real Madrid blir hans neste stoppested og NRK har vært i Madrid for å se på hva som venter 16-åringen.

Hva kan Martin Ødegård vente seg hvis han havner i spanske Real Madrid? NRK har besøkt stjernegalleriet. Reporter: Kim Peder Rismyhr. Foto: Gunnar Bratthammer/Inger Kristine Lee. Redigering: Eirik Rasdal.

MADRID: Se video fra da NRK besøkte stjernegalleriet til Real Madrid.

Ifølge VG har storklubben allerede bestemt at Ødegaard får draktnummer 16, og drakter skal allerede være trykket opp.

– Hvis det stemmer at Ødegaard skal inn i A-stallen, tar det neppe lang tid før vi får se han spille kamp. Det blir viktig for Carlo Ancelotti å få integrert han i spillergruppa og Real har et tøft kampprogram fremover, sier Veland.

Han forteller videre at Real Madrid ikke lenger bare er klubben for de store etablerte stjernene. Også unge spillere har den siste tiden blitt hentet til storklubben med mål om at de skal utvikle seg videre.

– Mange sier at kamphverdagen er viktig, men vel så viktig er treningshverdagen. Han kan utfolde seg på et av verdens beste treningsanlegg, med sannsynligvis verdens beste støtteapparat, sier Veland.

- Alltid en risiko

Fotballeksperten tror Ødegaard vil vokse på klubbskiftet, selv om han ikke skulle lykkes i Madrid.

– Det er alltid risiko med et klubbytte. Ny kultur, nytt språk, ikke passende spillestil og trenerbytter kan virke inn. Men når han tar et så stort sprang og har en klubb som Real i bakhånd vil han uansett være attraktiv for andre klubber, sier Veland.

Han sammenligner med blant annet Ajax. Hvis Ødegaard hadde dratt dit og ikke lyktes, ville det neste steget vært vanskeligere å ta.

– Historikken viser at det er mange spillere som har forsøkt seg, men ikke lyktes i Real Madrid, men som likevel har blitt fantastiske fotballspillere. Soldado, Negredo, Mata og Lopez er eksempler.

Siste nytt

  • Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

    Landslagstrener Tobias Johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-VM i Praha hvor NHL-stjernen Mats Zuccarello gjør VM-comeback.

    Som ventet var NHL-stjernens navn med i troppen som ble presentert på Olympiatoppen mandag. Det er Zuccarellos første VM siden 2016 i Moskva.

    Han og backen Johannes Johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske Lahti Pelicans, tilslutter seg den norske troppen i Praha. Det gjør også USA-proffene Emil Martinsen Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i AHL.

    Målvakter:

    Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Haukeland (Düsseldorf), Tobias Normann (AIK).

    Backer:

    Sander Vold Engebråten (Örebro), Isak Hansen (Sparta), Sander Hurrød (Storhamar), Max Krogdahl (Östersund), Christian Kåsastul (Pustertal), Mattias Nørstebø (Björklöven), Stian Solberg (Vålerenga), Johannes Johannesen (Lahti Pelicans), Emil Lilleberg (Tampa Bay Lightning).

    Løpere:

    Mats Zuccarello (Minnesota Wild), Michael Brandsegg-Nygård (Mora), Andreas Martinsen (Storhamar), Eskild Bakke Olsen (Karlskoga), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Malmö), Martin Rønnild (Storhamar), Eirik Østrem Salsten (Storhamar), Håvard Østrem Salsten (Sparta), Noah Steen (Mora), Patrick Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Stavanger), Petter Vesterheim (Mora), Markus Vikingstad (Fishtown Pinguins), Mathias Emilio Pettersen (Texas Stars).

    Norge innleder VM i Praha i gruppe A mot Sveits 10. mai. (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Ishockeyforbundet i beredskap etter Reichenbergs dødsfall: Har koblet på helseteam for VM-troppen

    Det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren Alexander Reichenberg er død, 31 år gammel.

    Sportssjef og konstituert generalsekretær i Ishockeyforbundet, Petter Salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien.

    – Alexander var en artist på banen. En kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. Han har en fantastisk karriere på Lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. Han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier Salsten.

    Mandag tok forbundet ut troppen til VM som starter i Tsjekkia fredag, hvor Mats Zuccarello er med i VM for første gang siden 2016.

    – I VM-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til Alexander gjennom flere år. Det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. Vi har koblet på helseteam og er i beredskap. Det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier Salsten.

    – Hva skal helseteamet bidra til?

    – Jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. Noen å snakke med. Fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. Det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært Alexander de siste årene. Noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier Salsten.

    Salsten
    Foto: NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal