NRK Meny
Normal

Zlatan seriemester igjen: – Min beste sesong noensinne

Zlatan Ibrahimovic (32) har vunnet seriegull ti ganger på elleve år. 32-åringen føler han bare blir bedre og bedre.

Zlatan Ibrahimovic

BEST I FRANKRIKE: Zlatan Ibrahimovic har vært en meget viktig brikke i årets PSG-lag. Her feirer han scoring mot Bayer Leverkusen i mesterligaen tidligere i år.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Det føles veldig bra. Jeg har gjort min beste sesong noensinne, sier Zlatan til svenske Sportbladet etter å ha blitt seriemester for tiende gang siden 2004.

I løpet av det siste tiåret har «Ibra» kunnet løfte ligatrofeet hvert eneste år utenom ett. Svensken har blitt seriemester med seks forskjellige klubber i fire forskjellige land (sjekk faktaboks).

– Vi hadde et bra forsprang i ligaen og vant. Det er «mycket skönt». Jeg håper jeg kan fortsette å utvikle meg selv om alderen begynner å stige, sier verdens beste svenske fotballspiller.

Zlatan står imidlertid «bare» oppført med åtte ligatitler de siste 11 årene. Juventus ble nemlig fratatt ligatitlene for 2005 og 2006 etter Calciopoli-skandalen i italiensk fotball.

Feiret gull tross tap

Zlatan spenst

SJEKK SPENSTEN: Ibrahimovic har blitt kjent for sine akrobatiske ferdigheter på fotballbanen. Her demper han ballen på brystet i en seriekamp for AC Milan i 2012 - det eneste året Zlatan ikke har blitt seriemester det siste tiåret.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

PSG tapte riktignok 1-2 for Rennes onsdag kveld, men da serietoer Monaco snublet hjemme mot nyopprykkede Avant Guingamp (1-1), var seriegullet likevel i boks.

Etter kampen mot Rennes samlet PSG-spillerne seg ute på banen og applauderte hjemmefansen på Parc de Princes. Taktfaste «Ibra, Ibra, Ibra»-rop gjallet fra tribunene.

Også PSG-fansen vet å sette pris på svensken. Zlatan har vært Paris-lagets udiskutabelt viktigste spiller dette året.

Suveren toppscorer

PSG kan feire seriegullet med to serierunder igjen å spille. Monaco ligger seks poeng bak og er ikke i nærheten av å kunne matche PSGs målforskjell.

Den gode målforskjellen er mye takket være Zlatan. Super-svensken har levert 25 scoringer og 16 målgivende pasninger på 31 kamper i den franske eliteserien i år.

Med det er han suveren toppscorer i Frankrike. Nærmeste utfordrer er Marseille-spiss Andre-Pierre Gignac og lagkamerat Edinson Cavani som begge har 16 scoringer.

Zlatan mener han blir bedre og bedre for hver kamp han spiller.

– Jeg utvikler meg litt hver gang jeg går på banen, sier han.

VIDEO: Zlatan om årets PSG-sesong

(artikkelen fortsetter under videoen)

Han er veldig fornøyd med sesongen.

VIDEO: Zlatan snakker med Sportbladet etter seriegullet onsdag kveld.

Vil bli i Paris

Superspissen hylles også av PSGs styrtrike president Nasser Al-Khelafi.

– Zlatan? Han bærer laget. Han er en stor, stor spiller, sier PSG-sjefen.

Ibrahimovic har uttalt at han ser for seg å bli i PSG karrieren ut. Kanskje ikke så rart når han hever en årslønn på rundt 15 millioner euro (ca. 123 millioner kroner) i Paris.

– Jeg har absolutt ingen intensjoner om å avslutte karrieren min noe annet sted enn i Paris, har Zlatan uttalt nylig.

Ibrahimovic signerte fireårskontrakt med Paris-klubben i 2012.

  • Rekorden for flest ligatitler i løpet av en spillerkarriere er det en nordmann som innehar. Roar Strand vant 16 seriegull med Rosenborg fra 1989 - 2010.
Zlatan Ibrahimovic

HER STARTET GULLRUSHET: Zlatan Ibrahimovic feirer ligagullet med Ajax i 2004. Svensken vant også den nederlandske serien i 2002.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.