Zajic pekte nese til Rekdal - angret etterpå

SARPSBORG STADION (NRK.no): Tidligere Vålerenga-spiller Bojan Zajic (33) ertet gamletreneren etter at han punkterte kampen mandag. – Jeg var sint, men det var dumt gjort, sier 33-åringen.

Bojan Zajic

Slik sa Bojan Zajic takk for sist til Kjetil Rekdal mandag.

Foto: Foto med tillatelse fra TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

Zajic har spilt seks sesonger i Vålerenga, men før årets sesong fikk han ikke den tilliten han ønsket og gikk til Sarpsborg.

Da han ti minutter før slutt mandag dro vekk VIF-forsvaret med en velkjent skuddfinte og punkterte kampen med sin 3-0-scoring henvendte han seg til Rekdal og gjorde en «æda bæda-bevegelse» med hånden.

Etter kampen angret 33-åringen på oppførselen.

– Det var ikke proft gjort av meg og jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men det var følelser og jeg var sint, sier Zajic til TV 2.

Han ville ikke utdype hvorfor han var sint og skuffet, men det er kjent at han selv ønsket å fortsette i Vålerenga.

Etter kampslutt mandag skal Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ha tatt opp nesepekingen med sin tidligere elev.

– Why did you do this to me? skal Rekdal ha sagt til Zajic ifølge VG.

Zajic skal ha svart med et skuldertrekk.

(Les videre under bildet.)

Bojan Zajic Kjetil Rekdal

Bojan Zajic (t.v.) og Kjetil Rekdal møttes i pressesonen etter kampen mandag. Forholdet mellom de to var anspent.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Ville ikke feire

Skal vi tro Zajic hadde han ikke planlagt gesten mot gamletreneren.

– Jeg sa før kampen at jeg ikke skulle feire hvis jeg scoret, men jeg følte det var riktig for meg selv og for laget for etter 3-0 visste vi at vi kom til å ta tre poeng og at vi hadde knust Vålerenga, sier 33-åringen til NRK og smiler fornøyd.

Sykehus

Det ble en tung da for Vålerenga i Sarpsborg.

Før hjemmelaget startet å score mistet Enga både André Muri og Daniel Fredheim Holm med skader. Verst gikk det med Fredheim Holm som ble båret ut på båre med nakkekrage.

Til NRK forteller medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærke, at midtbanespilleren ikke kunne røre nakken, men hadde førlighet og at han nå undersøkes på Fredrikstad sykehus.

Han skal hele tiden ha vært ved bevissthet.

– Å tape fotballkamper kan skje. Jeg er mer bekymret for de to skadene vi har pådratt oss. Daniel er på sykehuset og Muri har fått en ny smell i hodet. Jeg tenker faktisk mer på det nå enn det som skjedde den siste halvtimen i kampen, sier VIF-treneren.

Muri har hatt flere hodeskader de siste sesongene.

(Les videre under bildet.)

Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm ble fraktet til sykehus etter at han stivnet helt til i nakken under mandagens kamp.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Samuel-scoring

På Sarpsborg Stadion mandag scoret også tidligere Vålerenga-spilleren Aaron Samuel mot gamleklubben. 2-0-målet kom etter en kontring:

Samuel og Zajic stormet mot Vålerenga-buret i en 2-mot-2-situasjon med et kvarter igjen på kampuret. Førstnevnte var smått egoistisk og tok ansvaret på sine egne skuldre. Avslutningen fra 20 meter suste inn i nota bak en sjanseløs Michael Langer i VIF-buret.

Etter 80 minutter dro så Zajic av VIF-forsvaret og trillet ballen under Langer til 3-0 for Sarpsborg. Målet fratok Vålerenga det siste håpet om å kunne ta med seg poeng hjem fra Østfold og dermed kunne Zajic rette nese mot en skuffet Kjetil Rekdal på sidelinjen.

Det første målet i oppgjøret var det Franck Dja Djédjé som ordnet etter 62 spilte minutter. Med 3-0-seieren klatrer Sarpsborg forbi Vålerenga på tabellen og opp på 6.-plass. De står med åtte poeng, som er ett mer enn oslolaget på plassen bak.

Dette var Sarpsborgs første seier over Vålerenga.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Chelsea kjørte over Burnley

  Chelsea herjet i bortemøtet med Burnley i Premier League lørdag kveld.

  London-klubben vant 3-0 etter skåringer av Hakim Ziyech, Kurt Zouma og Timo Werner. Chelsea ligger nå på fjerdeplass etter syv spilte kamper, ett poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt.

  Burnley, som var et frisk pust i Premier League med 10.-plassen forrige sesong, har hatt en begredelig start på sesongen. Laget har bare sanket ett poeng på sine seks første kamper og har bare Fulham bak seg.

  Chelsea
  Foto: Alex Pantling / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB