Wenger: – Vi kan vinne mesterligaen

Arsenal-manager Arsène Wenger (63) hevder laget hans er godt nok til å vinne hele mesterligaen.

Arsène Wenger

Arsène Wenger er sterk i troen på eget lag. Neste uke skal de bryne seg mot fjorårets tapende finalist, Bayern München.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Det blir en tøff kamp mot Bayern München på tirsdag. Dersom vi slår dem, hvorfor skal vi ikke kunne vinne hele greia? uttalte Wenger på en pressekonferanse fredag formiddag.

Arsenal møter fjorårsfinalist Bayern München i den første åttedelsfinale-kampen i mesterligaen på tirsdag i neste uke. Før den tid skal Blackburn beseires i helgens 5. runde av FA-cupen.

Wenger vedgår at de to turneringene blir viktige utover våren. Om mulig enda viktigere enn prestasjonen i seriespillet. Arsenal har nemlig ikke vunnet et trofé siden Patrick Vieira løftet FA Cup-bøtta over hodet i mai 2005.

Arsene Wenger og Jack Wilshere

Jack Wilshere (t.h.) har vært viktig for Arsène Wenger denne vinteren. 21-åringen har storspilt på midtbanen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Vi ligger alt for langt bak i Premier League. FA-cupen har alltid vært viktig for oss, sier Wenger ifølge The Guardian.

Les også: Arsenal-eier kritiserer Wenger

Skadetrøbbel for Wilshere

– Vi er favoritter (mot Blackburn journ.anm.). Men de er outsidere og har ingenting å tape. De har flere spillere med Premier League-erfaring, så de er et godt lag, sier Wenger.

Arsenals store spiller i vinter, Jack Wilshere (21), sliter med en vond lyske. Han vil derfor stå over kampen mot Blackburn.

– Jeg vil ikke risikere noe. Jeg tenker fremover og hva som venter i resten av sesongen, sier Wenger om sin unge midtbanemann.

Ellers er det ventet at midtstopper Thomas Vermaelen vil være tilbake etter sin ankelskade, mens Laurent Koscielnys situasjon fortsatt er uavklart.

Fotball

 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Arsenals seiersrekke ble brutt

  For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med 0-0 mot Crystal Palace.

  Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

  Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. (NTB)

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Alastair Grant / Reuters