NRK Meny
Normal

Wenger: – Vi kan vinne mesterligaen

Arsenal-manager Arsène Wenger (63) hevder laget hans er godt nok til å vinne hele mesterligaen.

Arsène Wenger

Arsène Wenger er sterk i troen på eget lag. Neste uke skal de bryne seg mot fjorårets tapende finalist, Bayern München.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Det blir en tøff kamp mot Bayern München på tirsdag. Dersom vi slår dem, hvorfor skal vi ikke kunne vinne hele greia? uttalte Wenger på en pressekonferanse fredag formiddag.

Arsenal møter fjorårsfinalist Bayern München i den første åttedelsfinale-kampen i mesterligaen på tirsdag i neste uke. Før den tid skal Blackburn beseires i helgens 5. runde av FA-cupen.

Wenger vedgår at de to turneringene blir viktige utover våren. Om mulig enda viktigere enn prestasjonen i seriespillet. Arsenal har nemlig ikke vunnet et trofé siden Patrick Vieira løftet FA Cup-bøtta over hodet i mai 2005.

Arsene Wenger og Jack Wilshere

Jack Wilshere (t.h.) har vært viktig for Arsène Wenger denne vinteren. 21-åringen har storspilt på midtbanen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Vi ligger alt for langt bak i Premier League. FA-cupen har alltid vært viktig for oss, sier Wenger ifølge The Guardian.

Les også: Arsenal-eier kritiserer Wenger

Skadetrøbbel for Wilshere

– Vi er favoritter (mot Blackburn journ.anm.). Men de er outsidere og har ingenting å tape. De har flere spillere med Premier League-erfaring, så de er et godt lag, sier Wenger.

Arsenals store spiller i vinter, Jack Wilshere (21), sliter med en vond lyske. Han vil derfor stå over kampen mot Blackburn.

– Jeg vil ikke risikere noe. Jeg tenker fremover og hva som venter i resten av sesongen, sier Wenger om sin unge midtbanemann.

Ellers er det ventet at midtstopper Thomas Vermaelen vil være tilbake etter sin ankelskade, mens Laurent Koscielnys situasjon fortsatt er uavklart.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.