Normal

Dette var VMs vanligste målfeiring

Visste du at elleve av scoringene i Brasil-VM ble feiret med en dans?

Miroslav Klose

ALLER VANLIGST: Miroslav Klose demonstrerer VMs aller vanligste målfeiring: Å løpe med begge armene ut til siden.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotball-VM i Brasil er over, og allerede har abstinensene begynt å melde seg.

Vi fikk se 171 scoringer, åtte røde kort, 32 innbytter-mål, tidenes største seier i en VM-semifinale (7-1) og fem selvmål.

Om det var det gøy? Veldig.

Men noe av det morsomste med et fotball-VM – i tillegg til alle målene – er å se hvordan VM-spillerne reagerer etter å ha scoret.

Det fikk vi nemlig se over 200 forskjellige varianter av. 211 faktisk, ifølge avisen Wall Street Journal.

Favoritten: Henda ut til siden

Den amerikanske avisen har tatt for seg samtlige målfeiringer i fotball-VM og plassert dem i ulike kategorier (hvert mål kan ha flere feiringer).

Ikke overraskende er det «løpe med henda ut til siden»-varianten som er den aller mest populære. Den ble gjennomført hele 38 ganger i løpet av VM.

Kanskje ikke overraskende – det er vel den aller mest naturlige reaksjonen etter å ha lykkes med noe foran et stort publikum? Den skriker «se på meg!» samtidig som oppleves som ydmyk og ektefølt.

Giovani Dos Santos

POPULÆR: Giovani Dos Santos feirer scoring mot Nederland i åttedelsfinalen med en 'armene ut til siden'-variant.

Foto: YURI CORTEZ / Afp

Nummer to: Feire med lagkameratene

Hva er vel bedre enn å juble med dem du spiller sammen med? Dele øyeblikket. 33 av målene i Brasil-VM ble feiret ved at spillerne samlet seg for å glede seg over målet i fellesskap. Selv om det florerer av stjernespillere, er fotball fremdeles en lagsport.

Argentina og Belgia

Argentinas tok seg helt til finalen ved å ligge kompakt i forsvar. Til tross for at laget hadde mesterskapets største stjerne i Lionel Messi var lagfølelsen svært synlig.

Foto: Martin Meissner / Ap

Nummer fire: Peke mot himmelen

Kristendommen står sterkt i Sør-Amerika, også blant fotballspillerne deres. Mange velger å takke overmakten for å ha velsignet dem med målteft.

Her er det Neymar som priser herren etter scoring mot Mexico. Denne feiringen fikk vi se 15 ganger i Brasil.

Neymar

Neymar rakk å score fire VM-mål før han ble grisetaklet ut av mesterskapet. Neymar feirer alle mål ved å peke mot himmelen.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Et stykke ned på lista: Skli på knærne

Den gode gamle «skli på knærne»-feiringa er fortsatt populær, men ikke høyere opp på topplista enn 8.-plass. Dette var kanskje en feiring vi så oftere før? Arjen Robben er uansett en hyppig bruker av denne varianten. 11 scoringer ble feiret med grønske på knærne som resultat.

Robben scorer mot Spania

Robben liker å skli på knærne etter scoringer. Her feirer han sitt første mål i kampen mot Spania i gruppespillet.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Nummer sju: Danse!

Det er ikke et spesielt vanlig syn i den norske eliteserien, men mange valgte å feire VM-scoringen sin med noen korte dansetrinn. Spesielt ghaneserne og colombianerne markerte seg ved å vrikke litt på dansefoten etter lagets scoringer i Brasil. Sju scoringer ble feiret med noen «moves».

Ghana scorer mot Tyskland

Ghana maktet ikke å ta seg videre fra den tøffe gruppa med Tyskland, Portugal og USA. Her feirer de scoringen til Asamoah Gyan mot Tyskland med noen enkle dansetrinn.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Publikumsvinneren: Slengkyss

Fotballspillere vet å sette pris på støtten fra tribunen. Når følelsene tar overhånd, kommer kyssene på rekke og rad. Da gjerne ved at spillerne kysser inni sin egen hånd, og blåser avtrykket av kysset mot tribunen. Effektivt og en sikker vinner. Også denne fikk vi se 11 ganger.

Mats Hummels

Mats Hummels feirer scoring mot Frankrike i kvartfinalen med et velplassert slengkyss.

Foto: Martin Meissner / Ap

Sjeldent syn: Cornerflagg-slåssing

En av de kuleste feiringene gjøres svært sjelden. Det går langt mellom hver gang noen tar seg bryet med å lekeslåss litt med hjørneflagget – som er australske Tim Cahills favoritt-manøver etter scoring.

Og nevnte Cahill lot seg ikke be to ganger etter kanonscoringen mot Nederland. Tre ganger fikk hjørneflagget

Tim Cahill

STRAK VENSTRE: Tim Cahill har blitt kjent for å feire målene sine ved å lekeslåss med hjørneflagget - så også i Brasil-VM.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters
  • Se tallene om samtlige målfeiringer i faktaboksen til høyre! (eller scroll lengre ned dersom du leser på mobil).

Fotballnyheter