Normal

Her er VMs «norskeste» lag

Norge er kanskje ikke med i VM, men i Costa Ricas tropp er det hele ni spillere med erfaring fra norsk fotball.

Costa Rica

Fem av spillerne som startet Costa Ricas oppkjøringskamp mot Japan har spilt i eliteserien i Norge. Her er 3: Giancarlo González, 4: Cristian Gamboa, 19: Roy Miller, 5: Celso Borges og 7: Christian Bolaños. Randall Brenes kom også på banen som innbytter for Arsenal-eide Joel Campbell.

Foto: Moises Castillo / Ap

Da Costa Rica spilte oppkjøringskamp til VM mot Japan 2- juni var det med fem tidligere eliteseriespillere fra start. Og da troppen ble offentliggjort dagen etter var alle de fem med, i tillegg til fire andre som vi kjenner fra eliteserien var tidligere.

Glem Adam Larsen, Mathis Bolly og Mikkel Diskerud. Om du vil heie på norske innslag i VM, er Costa Rica laget for deg.

Karrieren i Norge har hatt forskjellige utfall for de forskjellige spillerne. Noen har blitt av de største profilene eliteserien har hatt, mens andre har forsvunnet raskt og uten å bemerke seg nevneverdig.

LES OGSÅ: Stjernene som aldri har lyktes i VM

Noen har gjort det så bra at de har forsvunnet videre til større klubber, mens andre igjen har returnert til Costa Rica og gjort det godt nok der til at de er blitt belønnet med en VM-plass.

Giancarlo Gonzalez

Gonzalez
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Gonzalez (26) meldte overgang til Vålerenga i 2012, da han kom fra Alajuelense i hjemlandet. Han spilte 25 eliteseriekamper i 2012 og 2013, før turen gikk videre til Columbus Crew. Gonzalez scoret to mål for Vålerenga i eliteserien.

Christian Gamboa

Gamoa
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

24 år gamle Gamboa spiller for Rosenborg, og kom først på lån til klubben i 2012 fra FC København. Før han gikk til den danske klubben hadde han også vært i Fredrikstad i 2010 og fram til sommeren 2011. Gamboa var fast på laget i fjor, men har på grunn av skade kun spilt de to første kampene i årets sesong. Allikevel ble han valgt ut i troppen.

Roy Miller

Miller
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Miller har blitt 29 år, og kom første gang til Norge sammen med Randall Brenes i 2005. Da spilte han i Bodø/Glimt fram til 2008, da turen gikk videre til Rosenborg. I RBK klarte han aldri å etablere seg som en viktig del av laget, og gikk til Örgryte på lån før turen gikk til New York Red Bulls.

Celso Borges

Borges
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Borges (26) spilte i Fredrikstad fra 2009-2011 etter å ha kommet fra Saprissa i hjemlandet. Borges var kanskje Fredrikstads største stjerne i perioden han var der, og var også med klubben ned i 1. divisjon. Der var hans fjorten mål en viktig grunn til at Fredrikstad rykket rett opp i eliteserien igjen. Nå spiller Borges for svenske AIK.

Christian Bolaños

Bolanos
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Bolaños (30) var en av de store profilene i eliteserien da han spilte for Start fra 2008 til 2010. Artisten på vingen ble en yndling hos sørlandspublikumet, og scoret tretten mål på 45 kamper, inkludert et par virkelige kunststykker. Fra Start gikk han til FC København, men er nå blitt frigitt og på utkikk etter en ny klubb. Kanskje kan storspill i VM hjelpe ham med fotballfremtiden. Men om han har like mye på spill som disse stjernene er vel heller usikkert.

Heiner Mora

Mora
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mora (29) spilte i Hønefoss fra 2012 og helt til han ble frigitt i løpet av våren 2013. spilte på Hønefoss i 2012/13. Mora slet med depresjoner, og ønsket å bryte kontrakten med Hønefoss for å reise hjem til hjemlandet. Mora spiller nå for Saprissa i Costa Rica.

Michael Barrantes

Barantes
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Barrantes (30) spiller for Aalesund, og har gjort det fra han kom på lån dit første gang i 2010. Barrantes har gjort det meget bra i Aalesund, og vil særlig bli husket for sine to mål i cupfinalen da Aalesund slo Brann 2-1 i 2011. Barrantes har fått med seg 98 kamper i eliteserien og har scoret 25 mål. I tillegg har han ni mål på seksten cupkamper.

Diego Calvo

Calvo
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Calvo (23) spiller for Vålerenga og har gjort det siden 2013 da han kom fra Costa Rica og klubben Alajuelense. Calvo er litt inn og ut av Vålerenga-laget, og har vært på banen i sju av Vålerenga elleve eliteseriekamper så langt.

Randall Brenes

Brenes
Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

Brenes (30) kom til Bodø/Glimt sammen med Roy Miller i 2005, og spilte der fram til 2008. Men mens Roy Miller dro videre til Rosenborg, rykket nok Brenes sin fotballkarriere mer i feil retning, og han reiste til Kongsvinger. Etter halvannet år i Kongsvinger flyttet han hjem til Costa Rica og Cartagines, hvor han har spilt siden. Riktignok med et lite låneopphold i aserbajdsjansk fotball.

LES OGSÅ: Her er alle VM-troppene

Fotballnyheter