NRK Meny
Normal

Gulbrandsen: – Det handler om toppidrett, ikke distriktspolitikk

Solveig Gulbrandsen vil ha færre lag i Toppserien, og avfeier Serieforening for kvinnefotballs argument om å sikre utviklingsmiljøer over hele landet.

Video 10 eller 12 lag i Toppserien?

Solveig Gulbrandsen ønsker færre lag i Toppserien, men Tine Angeltveit i seriekomiteen er ikke enig.

Etter et resultatmessig dystert år for det norske kvinnelandslaget i fotball, har debatten om hvordan man skal heve nivået i Toppserien kommet.

Solveig Gulbrandsen er blant dem som mener antall lag den øverste divisjonen bør reduseres for å heve kvaliteten.

– Toppserien trenger et løft nå. Jeg tror at vi kan få bedre kvalitet og en bedre merkevare å selge med å ha ti lag og et bedre nivå, sier hun til NRK.

Vil sikre utviklingsmiljøer

Tone Angeltveit i Serieforeningen for kvinnefotball tror ikke at en reduksjon av dagens tolv lag i Toppserien er riktig.

– For oss er det viktig at det er utviklingsmiljøer over hele landet. Det finnes ingenting som tilsier at å gå ned til ti lag vil gjøre det bedre, sier Angeltveit til NRK.

Det argumentet avfeier Gulbrandsen.

– Min mening er at det er toppidrett og ikke distriktspolitikk det handler om. Det å snakke om hvor og at det må være 12 steder hvor det skal være miljø for toppfotball, synes jeg bare er tull, sier Gulbrandsen.

– Bedre nivå vil heve spillerne

Landslagsspillerne Elise Thorsnes og Lene Mykjåland ønsker også færre lag i Toppserien. Mykjåland tror det kan heve nivået.

– Hvis det blir bedre nivå på hver kamp, så hever man seg som spiller også, sier Mykjåland til NRK.

Tross flere målkalas og seiersmarginer helt opp til tretten mål, tror ikke Angeltveit det betyr at man må redusere antall lag.

Det blir ikke så mye dårligere av å spille en eller to sånne kamper i året heller, sier hun.

Fotballnyheter