NRK Meny
Normal

Senket Viking med tre scoringer - droppet målfeiringen

Han ble omtalt som «egotrip» av trener Jan Jönsson etter tapet mot Strømsgodset søndag. Fredag nektet Abderrazak Hamed-Allah å juble da han alene senket Viking med et glimrende hat trick.

Hamed-Allah

Abderrazak Hamed-Allah var den store forskjellen på lagene i Stavanger. Uten at han fant grunn til å juble for akkurat det.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Først headet han Aalesund opp i 1-0-ledelse vel halvveis ut i den første omgangen på Viking stadion. Deretter doblet Abderrazak Hamed-Allah ledelsen med en suser i krysset fem minutter etter sidebyttet.

Hamed-Allah

Hamed-Allah scoret først med hodet, så med høyrebeinet og til slutt med venstrebeinet. Dermed senket han Viking på egenhånd.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Så - to minutter senere - fulførte han et fantastisk hat-trick med en klinisk avslutning opp i nettaket bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein i Viking-buret.

Ingen av gangene jublet han for scoring. Marokkaneren trakk ikke engang på smilebåndet etter den tredje scoringen, til tross for at ekstatiske lagkamerater kastet seg rundt halsen på ham.

Abderrazak Hamed-Allah har nemlig hatt en turbulent uke.

– Han kan feire hvordan han vil for min del, så lenge han scorer tre mål, sier Aalesund-trener Jan Jönsson til NRK.no etter seieren mot Viking.

Uteble fra trening

Hamed-Allahs turbulente uke startet med at Jan Jönsson uttrykte misnøye med angriperen etter ettmålstapet for Strømsgodset søndag.

– Jeg er ikke fornøyd med innsatsen hans i dag. Det blir for mange gale beslutninger, og litt for mye «egotrip» over det han gjør, sa en misfornøyd Aalesund-trener Jan Jönsson til Sunnmørsposten etter 0-1-tapet.

Hamed-Allah svarte med å utebli fra mandagens trening og kampgjennomgang. Da hadde Jönsson allerede varslet en alvorsprat med spissen.

– Det er helt uakseptabelt å droppe en trening uten å gi beskjed, sa Jönsson etterpå.

Steinansikt

Jan Jönsson

Jan Jönsson var lite fornøyd med Hamed-Allah etter kampen mot Strømsgodset forrige helg. Etter kampen mot Viking er det større grunn til å smile.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Likevel var Hamed-Allah med fra start mot Viking i Stavanger. Marokkaneren var den store forskjellen på lagene og scoret sitt 12., 13., og 14. mål for sesongen.

– Det var bra i dag. Det har vært en del ting som har irritert både på og utenfor banen. Vi har vært harde med ham, sa Jönsson til TV2 etter kampen.

Aalesund-treneren tok seg en lang og oppklarende samtale med marokkaneren etter kampslutt mot Viking.

Selv om Hamed-Allah droppet å feire målene, tror Jönsson at angriperen nøt egne prestasjoner.

– Han koser seg, selv om han kjører et steinansikt eller hva han gjør, sa Jönsson.

Til NRK.no sier Hamed-Allah følgende om sin manglende målfeiring:

– Selv om det kanskje ikke så sånn ut, var jeg glad for scoringene.

– Du skulle ha utelatt ham!

Til tross for hendelsene tidligere i uka, sier Jönsson at han ikke hadde noe problem med å spille med Hamed-Allah fra start.

Det irriterer nok Viking-trener Kjell Jonevret, som gjerne skulle vært foruten å måtte hanskes med Hamed-Allah.

– Du skulle ha utelatt ham, flirte Jonevret til Jönsson i intervjuet på TV2 Zebra.

Han la imidlertid ikke skjul på skuffelsen over tapet.

– Det er skremmende å se på målene vi får imot. Vi trener flere ganger om dagen, men likevel klarer vi å gi bort de målene, sukket Jonevret.

Delt toppscorer

Med sine tre mål er er Hamed-Allah oppe på delt førsteplass på toppscorerlista i eliteserien sammen med Odds Frode Johnsen.

Indridi Sigurdsson reduserte for Viking med 23 minutter igjen å spille, men det ble med det ene målet for vertene. Dermed tapte Viking sin første hjemmekamp i serien på 19 kamper.

Med sin første seier på åtte kamper klatret Aalesund opp på fjerdeplass på tabellen, med bedre målforskjell enn nettopp Viking. Opp til Haugesund (med en kamp mindre spilt) skiller det to poeng.

Fotballnyheter