Hopp til innhold

Viking tok sin første seier på Åråsen siden 2000

For første gang på 13 år tok Viking tre poeng borte mot Lillestrøm i eliteserien søndag. Vertene ble senket av det som normalt er deres store styrke: Dødballene.

Johan Bjørdal setter 1-0

Her stanger Johan Lædre Bjørdal inn seiersmålet på Åråsen.

Helstad

Det ville seg ikke for Torstein Helstad og Lillestrøm søndag.

Vi må helt tilbake til 23. juli 2000 for å finne forrige gang Viking tok tre poeng borte mot Lillestrøm, da de vant 1-0 etter scoring av Jørgen Tengesdal.

Søndag gjorde siddisene endelig slutt på seierstørken. Også denne gangen vant de 1-0.

– Vi vinner fullt fortjent. Vi skaper mest og er farligst. Det er bra jobbet av gutta, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

Store sjanser for Helstad

Det var imidlertid hjemmelagets Torstein Helstad som fikk de første mulighetene på Åråsen.

35-åringen fikk første heade nærmest upresset fra 5-6 meter, før han like etter kom til avslutning innenfor femmeteren.

Det tidligere storscoreren satte imidlertid begge mulighetene utenfor mål.

Også Vikings kvikke unggutt, Veton Berisha, hadde flere gode muligheter i første omgang, men heller ikke han klarte å sette ballen i nettet.

Bjørdal suveren i lufta

Isteden var det forsvarer Johan Lædre Bjørdal som sendte gjestene foran. Han ristet av seg oppasser Torstein Helstad og stanget et hjørnespark i mål like før pause.

– Det er slett ikke dumt å ta ledelsen sånn rett før pause. Det var en jevn omgang med mange store sjanser, oppsummerer Vikings Indridi Sigurdsson til C More.

Hjemmelaget klarte aldri å legge tilstrekkelig press på Viking i andre omgang, og scoringen til Bjørdal ble stående som kampens eneste mål.

– Andreomgangen vår er ikke bra nok. Vi har mye å gå på, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Seieren er Vikings andre på tre kamper denne sesongen. Dermed henger de godt med i toppen av eliteserien, mens Lillestrøm står med én seier, ett tap og én uavgjort.

Fotball

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund