NRK Meny
Normal

Viking fikk hjelp av stolpen

En mislykket klarering, en retur fra stolpen, og vips så vant Viking.

Vikings Martin Fillo er farlig frampå
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Av Martin Seem Sundal

Viking vant 2-1 over Aalesund på Viking stadion. Viking hadde et sjansemessig overtak, men det var en feil av Benjamin Kibebe som avgjorde kampen for Vikings del.

NRKsport.no fulgte kampen

Sjansesløseri før pause

Aalesund skapte ikke mye i første omgang, men etter 42 minutter fikk de et frispark i bra posisjon. Frisparket tok Erlend Holm og han skrudde ballen over muren og ned i hjørnet bak keeper Kristian Nicht.

Erlend Holm scorer

Erlend Holm scorer.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Straffe og forsvarfeil

Viking startet også best etter pause og om lag 10 minutter ut i andre omgang fikk de uttelling. Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffe til Viking i en situasjon der han mente Amund Skiri holdt Alan Gaarde inne i feltet. Straffen satte Stokholm sikkert i mål.

Mål nr to for Viking kom etter en forsvarstabbe av Benjamin Kibebe. Aalesund-forsvareren skulle klarere en lang pasning fra Viking, men endte opp med å sette ballen i egen stolpe. Denne manøveren fintet helt ut egen keeper og innbytter Velicka satte ballen enkelt i det tomme målet.

-Vi er heldige som slipper unna

Viking hadde tidligere i kampen fått et omdiskutert straffespark, men på slutten av kampen var det enda en situasjon der dommeren kunne blåst straffe. Denne gangen var det i andre enden av banen og tv-bildene viste at Velicka handset inne i eget felt. Ragnvald Soma ble vist bildene av hendelsen etter kampen.

Amund Skiri var ikke fornøyd etter kampen. Det var han som ble avblåst ved den første straffesituasjonen og han mener at dommerne ikke er konsekvente nok når det gjelder holding i feltet. Han var også bitter over at Aalesund ikke fikk straffe i sluttminuttene.

- Nå er det andre bortekampen på rad at vi blir snytt for en straffe. Det er klart det er bittert, sa han til TV2 etter kampen.

- Vi er heldige som slipper unna i denne situasjonen, sa han til TV2.

Fotballnyheter