VIFs stjerneskudd scoret etter 36 sekunder

Vidar Örn Kjartansson jublet etter å ha scoret for Vålerenga etter kun 36 sekunder. VIF gikk likevel på sitt første poengtap på hjemmebane denne sesongen.

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson jubler etter å ha ført VIF i ledelsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kampen mellom Vålerenga og Viking var knapt blåst i gang da islendingen førte hjemmelaget i ledelsen.

Målet kom etter at en Viking-forsvarer nikket ballen innover mot egen keeper.

Der stod imidlertid Kjartansson plassert, som dermed ble alene med keeper Austbø. Kjartansson var iskald da han satte ballen i mål fra rundt 15 meter. Da var kampen knapt 40 sekunder gammel.

Islendingen har scoret åtte mål på åtte kamper så langt i sesongen, og er toppscorer i eliteserien.

– Jeg er en god avslutter, løper mye bak forsvaret, er rolig foran mål og har en scoringssult samtidig som jeg tror på meg selv. Jeg har scoret tonnevis med mål siden jeg sto på treningsfeltet hjemme på Island og skjøt, skjøt og skjøt. Det er lettere å score når du er vant til å score mye, sier Kjartansson til NTB.

– 20 mål er nok realistisk for hele sesongen, men jeg tenker ikke på noen toppscorertittel så tidlig.

Viking best i 2. omgang

Etter pangåpningen til Vålerenga, var det stort sett hjemmelaget som dominerte i 1. omgang.

Viking hang ikke med før pause og må prise seg lykkelig for at verken Rasmus Lindkvist, Kjartansson eller Diego Calvo sørget for flere Enga-mål i den første omgangen.

Gjestene kom imidlertid sterkere tilbake i 2. omgang.

Viking fikk sin utligning etter 51 minutter ved en annen islending, Indridi Sigurdsson. Islendingen banket inn utligningen med venstrefoten.

– Vi er der vi skal være. Vålerenga kunne avgjort i 1. omgang, men vi styrer 2. omgang, så det var greit med poengdeling, sier han til C More.

God sesongstart

Vålerenga har hatt en god periode i årets eliteserie. Søndagens poengtap er det første på eget gress denne sesongen.

Laget er nå på 4. plass med 14 poeng etter dagens kamp. Viking er oppe på 2. plass med 16 poeng.

– Kampen kunne vært tapt til pause, men vi nekter å tape. Vi fikk ett poeng på en dårlig dag. Vi fikk en imot før 40 sekunder var spilt, klarte ikke riste av oss sjokket og var nærmest i et slags koma i 45 minutter, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Hevder at Ødegaard har bestemt seg

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB