Vidic: - Vi har aldri møtt et bedre lag

Manchester Uniteds bejublede stopperpar, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, er fulle av lovord om Barcelona etter finaletapet.

Wayne Rooney og Rio Ferdinand

Wayne Rooney og Rio Ferdinand fortviler etter finaletapen mot Barcelona.

Foto: Jon Super / Ap

- De skapte mest. Det er bare å strekke hendene i været og innrømme at de var bedre enn oss. Vi har aldri møtt et så godt lag før, sier Manchester Uniteds kaptein Nemanja Vidic til Manchester Evening News etter kampen.

Han får støtte av midstopperkollega Ferdinand.

- De var det beste laget i kveld. Vi hadde noen sjanser og kjempet oss tilbake i kampen på 1-1, og vi trodde virkelig at vi kunne vinne kampen. Men det skjedde ikke, og det er bare å gi æra til dem, sier han til Sky Sports.

- Beste laget noensinne

Ferdinand mener imidlertid at United gjorde det litt lettere enn nødvendig for Barcelona.

- Vi var bestemte etter pause, men fikk oss en kalddusj ganske fort. Jeg mener at et par av målene deres var unngåelige, uten at vi skal være for kritiske overfor oss selv, sier han.

NRKs ekspertkommentator Karl-Petter Løken er heller ikke sparsom i sin beskrivelse av årets mesterligavinnere.

- Det er det beste laget jeg har sett noensinne. Landslag, klubblag, Barcelona er det beste uansett. Det er nesten uvirkelig, sier Karl-Petter Løken til NRK.no.

Det beste laget jeg har sett noensinne, uansett.

Karl Petter Løken

- United ikke hvem som helst

Han kommenterte finalen for NRK P1, og koste seg med katalanernes festfotball.

- Det er måten de spiller på som gjør det helt magisk. Man blir rett og slett glad av å se på. Også har de jo Messi da, som er en tryllekunstner.

Løken mener mostanden i lørdagens finale bare understreker Barcelonas klasse.

- De spiller ikke mot hvem som helst, heller. United har vært klart best i Premier League i år, og slo Schalke 6-1 i semifinalen. Og i dag er de ikke i nærheten engang, sier Løken.

Saken fortsetter under bildet!

David Villa

David Villa scoret Barcelonas andre mål.

Foto: Matt Dunham / Ap

- Her vi henter forbildene

Han støtter imidlertid Rio Ferdinands syn på noen av baklengsmålene de rødkledte fikk i sekken.

- De gjør noen rare feil bakover. Evra er uryddig på de to første målene, særlig på det første målet gjør han en grov strategisk feil, sier Løken.

Han er likevel klar på at det ikke er Uniteds feil vi bør snakke om etter den spanske oppvisningen. Løken er særlig imponert over det langsiktige arbeidet som er lagt til grunn for å få fram et topplag i Barcelona.

- Det virker som de har jobbet bevisst veldig lenge. Mange av spillerne er fra egne rekker, det er veldig mange av dem som har gått gradene i klubben. Det sier noe om bevisstheten der, sier Løken, og avslutter:

- Som trener for aldersbestemte lag er det veldig mye å glede seg over i Barcelona. Det er her vi henter forbildene våre.

Er årets Barcelona-utgave tidenes beste fotballag? Si din mening her!

Fotballnyheter