Vidic: - Vi har aldri møtt et bedre lag

Manchester Uniteds bejublede stopperpar, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, er fulle av lovord om Barcelona etter finaletapet.

Wayne Rooney og Rio Ferdinand

Wayne Rooney og Rio Ferdinand fortviler etter finaletapen mot Barcelona.

Foto: Jon Super / Ap

- De skapte mest. Det er bare å strekke hendene i været og innrømme at de var bedre enn oss. Vi har aldri møtt et så godt lag før, sier Manchester Uniteds kaptein Nemanja Vidic til Manchester Evening News etter kampen.

Han får støtte av midstopperkollega Ferdinand.

- De var det beste laget i kveld. Vi hadde noen sjanser og kjempet oss tilbake i kampen på 1-1, og vi trodde virkelig at vi kunne vinne kampen. Men det skjedde ikke, og det er bare å gi æra til dem, sier han til Sky Sports.

- Beste laget noensinne

Ferdinand mener imidlertid at United gjorde det litt lettere enn nødvendig for Barcelona.

- Vi var bestemte etter pause, men fikk oss en kalddusj ganske fort. Jeg mener at et par av målene deres var unngåelige, uten at vi skal være for kritiske overfor oss selv, sier han.

NRKs ekspertkommentator Karl-Petter Løken er heller ikke sparsom i sin beskrivelse av årets mesterligavinnere.

- Det er det beste laget jeg har sett noensinne. Landslag, klubblag, Barcelona er det beste uansett. Det er nesten uvirkelig, sier Karl-Petter Løken til NRK.no.

Det beste laget jeg har sett noensinne, uansett.

Karl Petter Løken

- United ikke hvem som helst

Han kommenterte finalen for NRK P1, og koste seg med katalanernes festfotball.

- Det er måten de spiller på som gjør det helt magisk. Man blir rett og slett glad av å se på. Også har de jo Messi da, som er en tryllekunstner.

Løken mener mostanden i lørdagens finale bare understreker Barcelonas klasse.

- De spiller ikke mot hvem som helst, heller. United har vært klart best i Premier League i år, og slo Schalke 6-1 i semifinalen. Og i dag er de ikke i nærheten engang, sier Løken.

Saken fortsetter under bildet!

David Villa

David Villa scoret Barcelonas andre mål.

Foto: Matt Dunham / Ap

- Her vi henter forbildene

Han støtter imidlertid Rio Ferdinands syn på noen av baklengsmålene de rødkledte fikk i sekken.

- De gjør noen rare feil bakover. Evra er uryddig på de to første målene, særlig på det første målet gjør han en grov strategisk feil, sier Løken.

Han er likevel klar på at det ikke er Uniteds feil vi bør snakke om etter den spanske oppvisningen. Løken er særlig imponert over det langsiktige arbeidet som er lagt til grunn for å få fram et topplag i Barcelona.

- Det virker som de har jobbet bevisst veldig lenge. Mange av spillerne er fra egne rekker, det er veldig mange av dem som har gått gradene i klubben. Det sier noe om bevisstheten der, sier Løken, og avslutter:

- Som trener for aldersbestemte lag er det veldig mye å glede seg over i Barcelona. Det er her vi henter forbildene våre.

Er årets Barcelona-utgave tidenes beste fotballag? Si din mening her!

Fotball

 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic