NRK Meny
Normal

Videre etter ekstraomganger

Stabæk dominerte ekstraomgangene, og sendte Strømsgodset ut av cupen.

Daniel Nannskog
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lagene eide hver sin omgang av ordinær tid på Marienlyst, i en kamp med tempo og nerve. I ekstraomgangene satte imidlertid Somen Tchoyi inn et ekstra gir, og ble sentral i å avgjøre kampen til bærumslagets fordel.

Stabæk vant til slutt kampen 2-4.

Les også: NRKSport.no fulgte kampen

Les også: Fagermo slaktet dommeren

Gunnarson god

Etter en tett og fin åpning på kampen fra begge lag, var Veigar Pall Gunnarson Stabæks mann. Han scoret først på en pen flikk fra Nannskog etter 23 minutter, så på en fjellstø straffe seks minutter senere. Etter disse to raske målene mistet Strømsgodset noe av piffen, og det var Stabæk som kjørte kampen frem til pause, med komfortabel tomålsledelse.

Hver sin omgang

Trener Dag-Eilev Fagermo klarte tydeligvis å tenne spillerne i pausen, for det var et helt annet Godset-lag som gikk på banen i annen omgang. Etter at stabækspillerne ble parkert av et svært agressivt Strømsgodset, fikk Andre Bergdølmo et sikkert treff på ballen inne i feltet etter en times spill. Dette førte til at Strømsgodset fikk blod på tann, og Stian Ohr fikk sjansen på et frispark fra tjue meter drøyt ti minutter senere. Kjempen Peter Kovacs gikk opp, men rakk ikke å røre ballen før den fant nettmaskene på egen hånd. Godset hadde snudd kampen, og begge lag økte presset inn mot full tid. Ingen klarte imidlertid å avgjøre, og det ble ekstraomganger på Marienlyst.

Tchoyi briljerte

Etter 90 minutters spill med svært høyt tempo, virket de fleste spillerne på begge lag slitne. Unntaket var Stabæks Somen Tchoyi, som tilsynelatende var utsyrt med et ekstra gir. Flere ganger gikk kameruneren på flotte løp, og lyktes i å parkere Fredrik Winsnes gjentatte ganger. Etter tre minutter vant Tchoyi ballen på egen halvdel, gikk selv til dødlinja og passet til en perfekt plassert Daniel Nannskog, som på ny ga Stabæk ledelsen.

Det skulle bli mer Tchoyi: Da det gjensto ti minutter av siste ekstraomgang, gjorde han alt selv. Etter først å ha rundspilt forsvaret til Strømsgodset, forsøkte han å runde keeper Espen Johnsen, men lyktes bare delvis. Tchoyi klarte å beholde ballen, og satte ballen frekt på innsiden av keeper fra spiss vinkel.

Kampen viste to lag med vilje til flott spill, og ble svært underholdende for et entusiastisk publikum. Nå venter semifinale for Stabæk, hvor lagets mange profiler igjen kan vise fram sine gode ferdigheter.

Fotballnyheter