NRK Meny
Normal

Forlot pressesonen i raseri over skjebnesvangert selvmål

ÅRÅSEN STADION (NRK.no): Da Lillestrøms svenske midtbanespiller Johan Andersson fikk spørsmål om selvmålet som ødela lokalderbyet for hjemmelaget, snudde han på hælen og trasket inn igjen i garderoben.

Andersson

Lillestrøms Johan Andersson hjelpes opp etter selvmålet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Gulbrandsen

Fredrik Gulbradnsen (20) tok hjemmetapet for Vålerenga tungt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Lillestrøm har ikke slått Vålerenga hjemme på Åråsen siden september 2001 (2-1-seier). Søndag sørget et selvmål av Johan Andersson for at statistikken står ved lag.

I spillertunellen etter kampen var han meget forbannet.

– Det føles veldig bra. Det er alt jeg vil si om den situasjonen, sa Andersson ironisk til pressen. Og så forsvant en pottesur og meget skuffet svenske inn igjen i garderoben.

Etter omlag ti minutter hadde han fått samlet seg og kom ut igjen med en ny t-skjorte. Denne gangen sto han rakrygget foran journalistene.

– Det var en våre viktigste kamper og da er det tungt å lage et selvmål ved å få ballen i ansiktet. Det er ingenting jeg vil stå her og snakke om, sa Andersson med et tappert smil om munnen.

Han visste så inderlig godt at selvmålet gjorde kvelden sur for tusenvis av fans og en allerede presset Lillestrøm-trener.

– Felte nesten en tåre

Tapet var også tungt å svelge for LSKs unge spissyndling Fredrik Gulbrandsen.

– Det verste jeg kan tenke meg er å tape for Vålerenga. Da kampen var ferdig var det nesten så en tåre falt. Det er leit å stå her etter kampen og ha tapt, sukker Gulbrandsen til NRK.no.

Han får støtte av sin kaptein Frode Kippe.

– Det er tungt. Vi jobber knallhardt og kjemper i 90 minutter, men det vil seg ikke. Det er synd, sier en skuffet LSK-kaptein Frode Kippe til C More.

Han trodde et lite sekund at han hadde reddet 1-1 for Lillestrøm helt på tampen av de fire ilagte tilleggsminuttene, men jubelen stilnet fort da scoringen hans ble annullert for offside.

– Der og da har jeg en følelse av at jeg er i offside, men jeg håper jo at jeg ikke er det. Vi kommer til flere gode sjanser, og kan score både to og tre ganger. Men når vi ikke klarer det, så hjelper de sjansene lite, sier Kippe.

Snudde etter pause

Han og lagkameratene var det førende laget på Åråsen i førsteomgang, og hadde fortjent å lede da lagene gikk i garderoben halvveis.

Etter en meget svak første omgang våknet imidlertid Vålerenga til liv de siste 45 minuttene på Åråsen. Bare ti minutter var spilt da Giancaro Gonzales fra bakerste stolpe skjøt ballen via LSKs Johan Andersson og i mål.

Den scoringen holdt til tre poeng for Kjetil Rekdals menn, som kjempet i land seieren med et solid forsvarsspill.

– Vi sloss som faen for seieren, og vi klarte å ri det av. Det er så usannsynlig viktig, sier Rekdal til C More.

Vålerenga-treneren la ikke skjul på at det var en lettelse LSK ikke fikk inn en utlikning på tampen av kampen.

– Man blir gammel på slutten av sånne matcher. Jeg er stolt av gutta, for dette var meget bra jobba, sier Rekdal.

Liker hatstemningen

Undeveis i sitt sjuende forsøk på å stoppe den dystre hjemmestatistikken mot VIF ble LSK pepret av skjellsord fra Klanen.

Det betente oppgjøret har fått mye oppmerksomhet de siste dagene etter hærverket mot Tom Lund-statuen på Åråsen.

Vålerengas Christian Grindheim koste seg imidlertid ute på banen.

– Det er sånne kamper man vil spille. Jeg liker når det er litt hatstemning, sier Grindheim til C more.

Midtbanespilleren spilte etter planen sin siste kamp for Enga før han returnerer til FC København. Men Grindheim er åpen for å bli i Oslo, om partene blir enige om en overgang.

– Det ser vel ut til at dette var min siste kamp for Vålerenga. Men jeg vil være der jeg får spille, sier Grindheim, som ikke legger skjul på hva som må til for at Vålerenga, FC København og han selv skal komme til enighet.

– Det står på penger. Det gjør det alltid, smiler Grindheim.

Ikke bråk under kampen

På vei fra Lillestrøm sentrum og bort til Åråsen stadion røykla LSK-fansen gatene. Temperaturen var høy i timene før kampstart.

Under selve kampen holdt supporterne seg til verbal ordkrig. Mens «hater Vålerenga, elsker Lillestrøm» dundret utallige ganger i første omgang kjørte hjemmelaget over Enga.

Video: LSK-fansen røykla gatene før kamp

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Her viser Lillestrøm-supporterne hva de mener om Vålerenga før dagens hatkamp.

VIDEO: Lillestrøm-supportere på vei mot Åråsen fyrte opp bluss og avfyrte knallskudd.

Sjanseløseri

Det var et under at hjemmelaget ikke tok ledelsen før pause. Allerede etter tre minutter kunne Bjørn Helge Riises slappe touch på ballen fort godt i mål med litt mer kraft.

Mens Enga bare var virkelig farlige én gang, hadde hjemmelaget fem store sjanser:

**Etter drøyt ti minutter var Riise på ny involvert da han la et perfekt innlegg til Fredrik Gulbrandsen. Headingen gikk like over.

**20 minutter var godt da fint spill på LSKs høyrekant endte med et farlig skudd fra Johan Rickard Andersson.

**Like etterpå smalt det fra Gulbrandsen, en av LSKs beste i første omgang. VIF-keeper Gudmund Kongshavn tok ikke sjanse på å holde ballen og bokset.

**Etter 33 minutter måtte så Kongshavn ut i full strekk for å slå et Vaagan Moen-frispark akkurat over krysstanga.

**Ti minutter før sidebytte skilte få centimetre ballen og målet da Palmi Rafn Palmasson fikk vippet den forbi Kongshavn.

Lillestrøm hadde en stor dobbeltsjanse ti minutter før slutt, men ballen ble stoppet av siste mann i Enga-forsvaret.

Kanarifansen

Banner fra Kanarifansen før kampen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fotballnyheter