Rekdal frykter ikke Rosenborg

Trener Kjetil Rekdal har tro på seier når Vålerenga må ut i en vanskelig bortekamp mot Rosenborg i cupens kvartfinale.

Rekdal

Kjetil Rekdal mener Vålerenga er mer enn kapable til å kneble Rosenborg i den kommende NM-kvartfinalen på Lerkendal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har vunnet på Lerkendal med Vålerenga før, og jeg vet at jeg kan gjøre det igjen, sier Rekdal til NRK.no etter å ha sett sine gutter avansere fra cupens fjerde runde med 3-1-seier hjemme over Sogndal.

Avansementet betyr at Rekdal må ta med seg spillerne sine på flyet til Trondheim i august, og gjøre seg klar for en på papiret svært vanskelig kvartfinale mot Rosenborg i deres storstue.

Har troen

– RBK er favoritter nå, og det vil de være også når kampen skal spilles i august. Men vi er blitt mye bedre innen den tid, lover Rekdal.

MOS

'Mos' mener Rekdal er mer gira foran cupkamper.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Og troen på en semifinaleplass styrkes av at Rosenborg har tapt mot svakere motstand enn VIF tidligere i sesongen.

– Når Sandnes Ulf kan vinne der, ja, da kan vi gjøre det også, sier Rekdal, og påpeker at Ulf slo Rosenborg 1-0 på Lerkendal i slutten av april.

Cupspesialisten

Også spillerne har troen på at det kan bli cupsuksess for Vålerenga denne sesongen.

Selv om Mostafa Abdellaoue, som scoret 3-1-målet mot Sogndal onsdag, returnerer til FC København i sommer, har han på følelsen at cuptrofeet tilhører VIF i 2013.

– Jeg har alltid lyst til å være med i en cupfinale. Den tror jeg vi kommer til i år, sier «Mos».

Han er trygg på at Kjetil Rekdal gjør det som må til for å slå ut RBK i neste runde. Rekdal kalles gjerne for «mr. cup», rett og slett fordi han førte Aalesund til cuptitler i 2009 og 2011.

– Rekdal prioriterer cupen høyt. Han er mer gira da enn ellers. Det virker som om det betyr mye for ham å lykkes i cupen, smiler Abdellaoue.

Overrasket over eget mål

På Ullevaal stadion onsdag kveld tok Vålerenga ledelsen mot Sogndal etter 17 minutter ved Torgeir Børven. Spissen fikk tak i ballen på omlag fem meter etter innlegg fra Marceli.

20 minutter før slutt doblet Daniel Fredheim Holm ledelsen. 27-åringen, som var Rosenborg-spiller frem til i fjor, kunne ikke unngå å score da ballen falt ned på foten hans på to meters hold og åpent mål.

– Jeg visste ikke at jeg var nær den en gang, innrømmet Vålerenga-spilleren overfor TV 2 Sport etter kampen.

Sogndals Ruben Holsæter reduserte for Sogndal drøyt ti minutter før slutt.

Børven

Vålerenga jubler over Torgeir Børvens 1-0-scoring mot Sogndal.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Brassespark

I siste spilleminutt var Ulrik Flo meget nær en utligning da han satte en brasse like over etter en corner.

– Jeg fikk ikke tåa helt over ballen, det var veldig små marginer i dag, sier Flo.

Sogndal presset på mot slutten og presset til tider Vålerenga, men på overtid ble bortelaget straffet for sitt offensive press da Mostafa Abdellaoue punkterte kampen med 3-1-scoringen etter en bra kontring.

– Det er viktig å drepe kampen på slutten, gliste Abdellaoue.

Allerede før Vålerengas 3-1-seier over Sogndal onsdag var det klart at de måtte til Lerkendal med seier. Årsaken er at Rosenborg har hatt flere bortekamper enn Vålerenga hittil i cupen.

– Det blir en tøff kamp, men skal man komme til cupfinalen må man slå alle. Vi må bare dra dit og spille vårt spill, sier tidligere Rosenborg-spiller Daniel Fredheim Holm.

Fotball

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • Fokuserer på kampen – ikke tabellen

  Gapet opp til serieleder Manchester City er på 14 poeng for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær er klar på at fokuset inn mot søndagens derby kun er kampen.

  Tabellsituasjonen får de røde djevlene ikke gjort noe med, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

  – Vårt fokus er bare på denne kampen, ikke på hvor vi ender opp på tabellen, sa nordmannen.

  – Vi vil være den beste utgaven av Manchester United. City er langt foran oss i serien og er i kjempeform. Jeg kan bare kontrollere hva som skjer i United. Vårt mål er å fortsette å utvikle oss og komme til finaler og vinne trofeer, la han til.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Lyon måtte slite mot Brøndby

  Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen.

  Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til.

  Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby.

  Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer.

  Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB