NRK Meny
Normal

Valencia fikk rødt: – Veldig hardt dømt

Ecuador og Antonio Valencia (28) måtte vinne mot Frankrike for å gå videre fra gruppespillet. Men det som skulle bli en jubeldag endte med VM-exit og rødt kort til lagets store stjerne.

Valencia

SE VIDEO: Antonio Valencia fikk rødt kort etter denne taklingen på franske Lucas Digne.

Laster innhold, vennligst vent..
Valencia

Antonio Valencia så rødt mot Frankrike.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Ecuador hadde vært helt på høyde med Frankrike da kaptein og lagets store stjerne Antonio Valencia mistet hodet og fikk se det røde kortet 50 minutter ut i kampen.

United-vingen og Lucas Digne taklet begge etter ballen, men Valencia traff både ballen og leggen til Digne med knottene. Franskmannen ble liggende på gresset i store smerter, og det tok rundt to minutter før Valencia fikk avgjørelsen fra dommeren.

– Veldig hardt dømt

Valencia og Ecuador-spillerne klaget ikke da dommer Noumandiez Doué plukket frem det røde kortet, men flere spør seg nå om dommeren gjorde rett.

Arne Erlandsen, som var ekspertkommentator på radio under kampen, mener taklingen aldri skulle ført til rødt kort.

– Det er klart han går inn med knottene på ball og er uheldig med at støvelen sklir av ballen og over på leggen og kneet til den franske venstrebacken. Det er veldig hardt dømt, konkluderte Erlandsen på direkten.

– Dette gjør det nok veldig vanskelig for Ecuador nå, fortsatte Erlandsen mens Valencia tuslet skuffet mot garderoben.

Dette var imidlertid ikke første gang dommer Doué kom i fokus. Kampen kunne sett helt annerledes ut om dommeren hadde fått med seg Mamadou Sakhos stygge albue i første omgang.

Sakho plantet albuen sin rett i fleisen på Oswaldo Minda i en duell innenfor 16-meteren og Ecuador-spilleren gikk rett i bakken. Sakho fikk løpe videre som en fri mann i resten av kampen, men trolig kommer situasjonen til å diskuteres av FIFA etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Mye står på spill i den siste gruppespill-kampen. Kommentator: Trond Johnsen og Arne Erlandsen

SE VIDEO: Sakho sendte albuen i ansiktet på Oswaldo Minda.

Kjempesjanser til begge lag

Ecuador fikk det definitivt tøffere med å gå videre fra VM-gruppen med ti mann. Kort tid etter gikk nemlig Sveits opp til 3–0 i den andre kampen, og det satte et ytterligere press på gultrøyene fra Sør-Amerika, som måtte vinne med to for å gå videre.

Overraskende nok var det Ecuador som var best etter det røde kortet. Laget skapte to kjempesjanser på tre minutter etter utvisningen, men klarte ikke å få ballen i nettet.

Mot slutten av kampen fikk de franske stjernene igjen opp dampen, men gang på gang ble Benzema, Remy og de andre franskmennene stoppet av Alexander Domínguez i Ecuador-målet.

– Frankrike var overlegne, og vi klarte ikke å overvinne dem. Vi var ikke skarpe nok i angrepsspillet, sier Ecuador-trener Reinaldo Rueda etter kampen.

Det ble 0–0 og dermed er VM-eventyret over for Ecuador.

Se høydepunktene her.

SE VIDEO: Se alle høydepunktene fra kampen mellom Ecuador og Frankrike.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.