UP vokter cupfinaletrafikken

Utrykningspolitiet ber alle bilister som kjører landet på tvers for å komme til Oslo om å bruke sunt veivett.

UP

– Det gjelder å opptre sportslig – også i trafikken, sier sjefen for Utrykningspolitiet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det er ventet at tusenvis av Hødd- og Tromsø-supportere vil rykke inn til hovedstaden i helgen, i anledning årets cupfinale.

Mange av disse vil nok velge å ta bilen fatt for å komme seg til Oslo, og biltrafikken vil nok være størst fra Sunnmøre, avstandene tatt i betraktning.

UP-sjef Runar Karlsen sier utrykningspolitiet som alltid vil være på vakt i helgen, og han råder også til sunt veivett – spesielt for dem som skal tilbakelegge mange mil i helgen.

Fins alltid våghalser

Runar Karlsen

UP-sjef Runar Karlsen.

Foto: Politiet

– Det er særlig hjemturen som er mest kritisk. Mange har kanskje festet mye og sovet lite, noe som kan gjøre hjemturen svært risikabel dersom en ikke har avtalt hvem som skal være sjåfør søndag kveld eller mandag morgen, sier Karlsen.

Han råder folk til å beregne god tid i helgen, og understreker at det ikke er verdt å risikere liv og lemmer for å rekke fram i tide – til tross for at det er viktig å heie på laget sitt.

– Det er alltid noen som tar unødige sjanser, men vi er alltid på vakt og gjør vårt beste for å oppdage disse. Vi utfører alltid sjekk av rus ved våre kontroller, sier han.

– Opptre sportslig

Når man kjører på tvers av landet vil det alltid være enkelte veiparti som er trangere enn andre, og steder der været er mer ugjestmildt enn ellers.

– UP vil be folk om å være påpasselige med farten, og være forsiktige når det er glatt i veibanen. Vi er tross alt i november. Når det kommer til ferdsel i trafikken så gjelder noen av de samme reglene som på fotballbanen – det gjelder å opptre sportslig, sier Karlsen med et smil.

Fotballnyheter