NRK Meny
Normal

Van Persie avgjorde høydramatisk Manchester-derby på overtid

Søndagens Manchester-derby mellom City og United hadde alt. Fem scoringer, blodige spillere, omdiskuterte dommeravgjørelser og frisparkperle på overtid. Etter avgjørelsen haglet myntene fra hjemmefansen.

Ferdinand

Rio Ferdinand ble truffet av en gjenstand kastet fra tribunen etter seiersmålet.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Van Persie

Slik jubler man etter å ha avgjort et høydramatisk Manchester-derby.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Det var et fantastisk frispark fra Robin van Persie, to minutter på overtid, som avgjorde kampen.

– Wayne (Rooney) spurte meg om jeg skulle slå inn eller skyte. Jeg svarte at jeg skulle skyte, sier matchvinneren med et smil etter kampslutt.

Rooney, som selv hadde scoret to ganger tidligere i kampen, hadde ingen problemer med den vurderingen.

– Jeg var ikke i tvil om at han kunne score derfra, sier Rooney i et intervju vist på TV 2.

Kjempestart for United

Det var allerede etter et kvarter at Wayne Rooney åpnet scoringskontoen for dagen.

Han fikk ballen av Ashley Young like utenfor sekstenmeteren, satte fart på tvers og trillet ballen tilbake i hjørnet, utagbart for Joe Hart i City-buret.

Fram til da hadde Manchester City hatt overtaket på Etihad, men United kom mye mer med etter ledermålet. Så, et kvarter senere, var Rooney på farten igjen.

Denne gangen var det fint kombinasjonsspill av Valencia og Rafael på høyrekanten som ledet opp til scoringen. Sistnevnte fant Rooney inne i feltet, og nok en gang ekspederte han ballen sikkert bak landslagskamerat Hart.

– Det er deilig å score, og det er deilig å vinne. Dette er en stor dag for oss. City har en bra hjemmestatistikk, og det er deilig å ødelegge den, sier Rooney.

Les videre under bildet!

United-spillerne jubler

United-spillerne kunne juble for en sekspoengs-luke ned til byrivalen

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Vanvittige minutter

Andre omgang startet rolig, men også den skulle vise seg svært innholdsrik. Først viste Robin van Persie klasse da han etter 60 minutter vendte opp i feltet og banket ballen i stolpen.

Ashley Young var våken på returen, men ble avvinket for offside etter å ha trillet ballen i mål.

Reprisene viste med all tydelighet at avgjørelsen var feilaktig, men det hjalp lite for United da City fosset i angrep like etter.

Etter fine kombinasjoner mellom Tevez og Aguero, etterfulgt av litt gammeldags klabb og babb, endte ballen hos Yaya Toure som sikkert trillet inn 1-2 bak David de Gea.

Les videre under bildet!

City-spillerne depper

Carlos Tevez og de andre City-spillerne var naturligvis langt nede etter den sene avgjørelsen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Kapteinen utlignet

Hjemmelaget klarte å etablere et voldsomt press på United mot slutten av kampen, og fikk også betalt fire minutter før slutt.

Etter ett av mange City-hjørnespark fikk kaptein Pablo Zabaleta stå alene på elleve meter, og han banket sikkert inn utlikningsmålet til øredøvende jubel på Etihad.

Så, to minutter på overtid, skulle avgjørelsen endelig falle. Manchester United fikk frispark på 20-25 meter, og Robin van Persie gjorde seg klar etter en kjapp prat med spissmakker Rooney.

Nederlenderen viste hvorfor han blir omtalt som en av Premier Leagues aller viktigste spillere, da han klinket til via Samir Nasri og i mål.

– Det var en deilig måte å avslutte kampen på. Dramatisk og bra, smiler van Persie.

Dermed fikk United revansj etter de to nederlagene mot City forrige sesong. United tapte 0-1 på Etihad, og ble ydmyket med 1-6 på hjemmebane.

– Det var spesielt deilig å vinne etter det som skjedde i fjor. Nå har vi en luke på seks poeng, og jeg regner med at alle i klubben er lykkelige, sier Wayne Rooney.

Les videre under bildet!

Rooney

Wayne Rooney scoret to mål mot Manchester City søndag.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Dramatikk på overtid

Van Persies overtidsscoring falt på ingen måte i god jord blant City-supporterne. Gjenstandene hadde haglet fra hjemmefansen hele kampen, men etter 3-2-målet eskalerte dramatikken ytterligere.

Rio Ferdinand møtte få behandling på siden etter å ha fått et blødende kutt over øyet, forårsaket av en mynt kastet fra tribunen.

– Den som kastet mynten – for et kast! Har vanskelig for å tro at det bare var en topence-mynt. Kunne i alle fall vært en ettpunds-mynt, skriver en ikke altfor såret Ferdinand på Twitter.

En City-supporter klarte også å ta seg inn på banen.

– Jeg fikk det ikke med meg, men det er ikke bra og det bør ikke skje. Men det var en fin atmosfære rundt kampen før det, sier Robin van Persie.

Også for Carlos Tevez kokte det over – han var svært heldig da han slapp unna utvisning etter en svært sein takling like før slutt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.