NRK Meny
Normal

United-seier etter Ronaldo-perle

Manchester United har et godt utgangspunkt til neste oppgjør i mesterligaen etter at laget slo Roma i kveldens kvartfinale.

Cristiano Ronaldo
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Cristiano Ronaldo sørget for en fotballperle da han scoret etter 39 minutter. Ronaldo sender ballen sikkert og vakkert i mål etter et innlegg fra Scholes.

Les: Resultatservice mesterligaen

2-0 kommer med Rooney i det 66. spilleminutt. Han får kranglet ballen i mål etter en forsvarstabbe av Roma.

Dermed stiller Manchester United med et svært godt utgangspunkt foran returkampen hjemme 9. april.

Les: Bojan berget Barcelona-seier

United tok med dette sin første borteseier mot Roma på tre forsøk det siste året. Hjemme på Old Trafford, der det er returkamp om en uke, har United 8-1 på to kamper.

Overtak

Ronaldos 36. mål for sesongen ga United overtaket i kvartfinalen. Han ble lenge holdt i stramme tøyler av Roma-forsvaret, men seks minutter før pause slapp han fri. Wayne Rooney spilte fram Paul Scholes på høyresiden, og han vippet ballen elegant inn i feltet.

Ronaldo løp fram og nikket uredd ballen i mål. Han ble slått ør i sammenstøtet med en motspiller, men kom seg raskt. Roma presset voldsomt for utligning etter pause, men United sto imot og kontret inn 2-0-målet midt i omgangen.

- En toppkamp

Park Ji-sung gjorde en god jobb da han nådde Ronaldos innlegg ved lengste stolpe, og Rooney kriget ballen i mål i kamp med keeper og to forsvarere. To minutter senere kunne all spenning vært borte, men Ronaldos skudd traff stolpen etter et av den fenomenale portugiserens raids.

Mot slutten var det bare United, og Ronaldo skjøt i siste minutt et volleyskudd hårfint over.

- En toppkamp og en veldig god prestasjon av oss. Forsvaret vårt var strålende, sa Ronaldo etter kampen.

Ferguson fornøyd

- Vi ble satt på store prøver defensivt og besto dem, men vi var heldige et par ganger i annen omgang, sa United-manager Alex Ferguson.

I fjor vant Roma hjemme mot United i første kvartfinale, men tapte 1-7 i returkampen på Old Trafford. Lagene møttes igjen i gruppespillet i fjor høst. Da ble det 1-0-seier til United i hjemmekampen og uavgjort i Italia.

Fredelig

Det var på forhånd frykt for nye utslag av vold mellom lagenes tilhenger, slik som i Uniteds to tidligere bortekamper mot Roma det siste året. UEFA-talsmann William Gaillard advarte før kampen om at Roma kunne bli fratatt neste års mesterligafinale dersom det ble alvorlige voldsepisoder. Ved hjelp av et stort politioppbud forløp kvelden uten alvorlige episoder.

Fotballnyheter