– United bestod den første virkelige testen

Redaktør for Manchester Uniteds norske supporterside, Dag Langerød, mener Uniteds kamp Real Madrid kanskje var lagets første virkelig test denne sesongen.

Spain Soccer Champions League

Manchester United sikret seg et godt utgangspunkt mot Real Madrid i Mesterligaen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Manchester United har opparbeidet seg et solid forsprang på tolv poeng i Premier League foran byrival Manchester City. I Mesterligaen var United heldige med trekningen til gruppespillet. Åttedelsfinalen mot Real Madrid onsdag kveld i Mesterligaen, kan derfor ses på som United første skikkelige test denne sesongen.

– Jeg ser på Real Madrid og Barcelona som de to beste lagene i Europa. Etter de to har du United, PSG, Bayern München og Dortmund. Da blir en kamp mot Real Madrid alltid en stor test, forteller United.no-redaktør Dag Langerød til NRK.no.

Kvittet seg med fordommene

Han mener resultatet United fikk med seg i kampen kan hjelpe lage til å kvitte seg med fordommene mange supportere av andre lag har mot United.

– Mange mener at United ikke er gode nok og at de har mange svakheter til tross for de gode resultatene i år. Jeg synes og håper derfor at Uniteds resultat mot Real Madrid beviser at vi er gode. Vi bestod den første virkelige testen, mener Langerød.

Likevel understreker han at man ikke må glemme de tøffe bortekampene mot Manchester City, Arsenal og Chelsea i Premier League som United ikke har tapt.

Gode justeringer

Langerød mener United slet i første omgang mot Real Madrid, men at Sir Alex Ferguson brukte pausen godt til å gjøre de nødvendige justeringene.

– Jeg er stolt over hvordan laget framsto i andre omgang. Rafael, som hadde en forferdelig første omgang og kanskje burde vært byttet ut, hevet seg. Ronaldo ble tatt ut av kampen og spillerne posisjonerte seg bedre, sier Langerød.

Spain Soccer Champions League

Real Madrids José Mourinho var imponerte over Sir Alex Fergusons Manchester United.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Real Madrid-trener José Mourinho mener Manchester United gjorde jobben sin bra på Santiago Bernabéu.

– Vi spilte mot et lag som hadde mange spillere som dekket deres egen halvdel av banen. United kom her for å ikke slippe inn mål og spilte ikke for å vinne kampen, oppsummerer Mourinho til The Guardian.

Fordel United

FBL-EUR-C1-REALMADRID-MANUTD

Ryan Giggs tror Manchester Uniteds scoring i Madrid kan bli avgjørende for United.

Foto: DANI POZO / Afp

Manchester United sikret seg som kjent et godt utgangspunkt med 1-1 mot Real Madrid, Langerød er usikker på om det vil holde.

– United viste at de kan skape sjanser og at de kan score mål mot bedre lag, men det gjorde Real Madrid også. På Old Trafford kan det bli 2-0 og 0-2, det er fortsatt veldig åpent, men kanskje en liten fordel United, avslutter Langerød.

Manchester Uniteds superveteran Ryan Giggs er optimistisk med tanke på avansement i Mesterligaen.

– Vi fikk åpenbart med oss et godt resultat fra kampen. Vi fikk et tidlig bortemål, noe som alltid er viktig å få med seg og vi forsvarte oss bra resten av kampen, uttaler Ryan Giggs til Sky Sports.

Returoppgjøret spilles tirsdag 5. mars i Manchester.

Fotballnyheter