Hopp til innhold

Slik reagerer Ronaldo når han scorer mot gamle lagkamerater

Ronaldo holdt tilbake feiringen da han utlignet mot sitt gamle lag Manchester United i mesterligaens åttendedelsfinale.

Ronaldo

Ronaldo scoret, men ba lagkameratene ta det med ro da de kom bort for å gratulere han.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Real Madrid–Manchester United 1–1

– Jeg har tilbrakt seks år der. Jeg har mye følelser for klubben, som alle vet, sa Ronaldo til spanske Canal Plus etter kampen.

Shinji Kagawa Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo hadde mange avslutninger i onsdagens kamp, men det ble med det ene målet. Her jages han av Kagawa.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

– United er veldig sterke i forsvar og lagde en del problemer for oss, men med sjansene vi hadde, burde vi scoret flere mål. Men alt er åpent før kampen på Old Trafford og jeg tror vi har muligheter til å score mål der, sier han.

Og om sin første kamp på Old Trafford på nesten fire år, sier han følgende:

– Å spille der etter så mange år blir fantastisk. Det blir en ny følelsesladet kamp.

Fyrverkeri

Det var store forventninger til gigantoppgjøret i mesterligaen, lagenes første på ti år, og publikum måtte ikke vente lenge før disse ble innfridd.

I et fyrverkeri av en fotballkamp, åpnet Real Madrid best og kom til et par småfarlige avslutninger fra distanse, men avslutningene til Khedira og Di Maria var bare oppvarming.

For etter ni minutter kom den første store sjansen. Ronaldo kom seg forbi Rafael på venstrekanten, la svakt inn, men en enda svakere klarering fra Rio Ferdinand førte til at ballen havnet rett i bein på Fabio Coentrao. Fra rundt 16 meter skrur portugiseren ballen lavt mot lengste stolpe, og United slipper med skrekken når den går på innsiden av stolpen og ut. Reprisen viste at United-keeper David De Gea så vidt fikk en hånd på ballen, og sørget for at den ikke gikk i mål.

Artikkelen fortsetter under

Danny Welbeck scorer

Danny Welbeck var kanskje ikke forventet å starte dagens kamp, men var svært god i kveldens storoppgjør. Her scorer han 0-1-målet.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

– Viktig med bortemål

Real fortsatte med presset og langskuddene, og det var derfor smått ufortjent da Manchester United gikk opp i ledelsen.

Danny Welbeck var høyest i konkurranse med Sergio Ramos på en Rooney-corner etter 20 minutter, og headet kontrollert ballen i lengste hjørne forbi Diego Lopez i Real-buret.

– Det var viktig å få et bortemål. Vi vet de kommer til å angripe slik de gjorde borte mot manchester City, sa United-manager Sir Alex Ferguson etter kampen.

– Dette er et vanskelig sted å komme til, men spillerne har fått til et bra resultat. Vi hadde noen fantastiske sjanser.

Ronaldo slo tilbake

Men kalddusjen så ikke ut til stoppe det spanske hovedstadslaget. Presset og de farlige langskuddene fortsatte i ti minutter. Så kom Ronaldos emosjonelle scoring.

Et innlegg fra Di Maria fant en høytsvevende portugiser inne i Uniteds 16-meter, og en vakker heading fra Ronaldo sørget for utligning.

Artikkelen fortsetter under

Ronaldo mot United

Ronaldo svevde fantastisk høyt og headet like vakkert in utligningen.

Foto: CESAR MANSO / Afp

– Alt er åpnet før andre kamp. De spilte taktisk, lå dypt og ventet på dødballer for å score. Selv i Manchester kan vi score mål, Sa Jose Mourinho etter kampen.

United mer med

Etter utligningen våknet United og begynte å presse tilbake.

Welbeck var bare minutter senere få centimeter unna å på ny gi engelskmennene ledelsen, da han stupte frem med foten på et innlegg fra Kagawa. Men ballen gikk via en like stupende Real-keeper og like utenfor til corner.

Ferguson Mourinho

Det var mye snakk om trener-duellen før kampen, men både Mourinho og Ferguson var forholdsvis rolige på sidelinjen.

Foto: Andres Kudacki / Ap
FBL-EUR-C1-REALMADRID-MANUTD

Phil Jones jobbet utrettelig på midbanen til United. Her er han i duell med Karim benzema.

Foto: CESAR MANSO / Afp

På den på følgende corneren kom Wayne Rooney etter hvert til en farlig avslutning, men det lave skuddet fra rundt 15 meter gikk rett utenfor.

Fem minutter senere fikk Mesut Özil sjansen til å teste De Gea fra skrå vinkel, men den spanske keeperen var god og fikk avverget til corner.

Ronaldo fikk æren av å avslutte sjansebonanzaen i en svært underholdende 1. omgang, men headingsforsøket fra rundt seks meter var mislykket, og traff ham i skulderen og gikk til side for mål.

Festen fortsatte i andre omgang

Man kunne nesten ikke forlange at andre omgang skulle bli like forrykende, men det ble den–og den åpnet på akkurat samme måte som den første: Med farlige distanseskudd fra hjemmelaget.

Først testet Ronaldo venstreslegga fra rundt 18 meter, men ballen gikk rett i klypene på De Gea. Så er det Di Maria som prøver seg to ganger fra rundt 20–25 meter. Det første forsøket rett på De Gea, det andre like utenfor mål.

Fantastisk De Gea

Så kommer en blanding av kampens merkeligste og beste prestasjon. Khedira slår inn et perfekt innlegg fra høyrekanten. Det er hardt og går mellom forsvaret og keeper, og på bakerste venter Coentrao som for en fot på ballen. Den går mot mål, men De Gea har forflyttet seg raskt og får på uortodokst vis, med et slag saksespark, hindret ball fra å gå i mål.

– Vi var svake i forsvar, men meldigvis var De Gea god i dag, og hadde tre-fire store redninger, sa Ferguson etter kampen.

Og som i omgangen før begynte United å våkne og presse tilbake. Det de derimot ikke gjorde likt som i den første omgangen, var å ta ledelsen når de burde.

Van Persie-sjanser

For større sjanser enn de Robin van Persie fikk i rask rekkefølge etter 72 minutter skal man lete lenge etter.

Først spilles han fri litt skrått inne i Reals 16-meter. Avslutningen med høyrefoten er knallhard og går via keeper i stangen og tilbake i feltet, hvor ballen klareres til en United-spiller som header ballen inn i feltet igjen. Van Persie har lurt seg bak Real Madrid-forsvaret og befinner seg helt alene med ryggen til keeper Lopez. Han får vridd seg og avsluttet, men treffet er dårlig, og selv om ballen går forbi keeper, har den ikke nok fart og Xabi Alonso får ryddet på strekken.

Artikkelen fortsetter under

David De Gea Fabio Coentrao

David De Gea hadde en fantastisk dag på jobben for United. Keeperen skal ha mye av æren for at det ikke ble tap onsdag. Her redder han mesterlig og uortodoks Coentrao sitt forsøk.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Deretter fulgte flere distanseforsøk fra hjemmelaget, men De Gea hadde en svært god dag på jobben for Manchester United, og hadde kontroll på det meste som kom hans vei.

På overtid kunne van Persie blitt den store helten for bortelaget, men hans svært gode avslutning fra skrått hold ble så vidt slått ut til corner av Lopez i Madrid målet.

Returoppgjøret i Manchester spilles 5. mars.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland