Tysk spisskompetanse

Utskjelte tyske spisser leverte varene da de slo Australia 4-0.

NRKsport.no fulgte kampen: Australia - Tyskland

Før VM ble det stilt store spørsmåltegn til om de tyske spissene holdt mål for å sikre suksess. Det ble ettertrykkelig besvart i søndagens kamp mot Australia hvor både Lukas Podolski og Mirosloav Klose scoret flotte mål. I tillegg leverte Tyskland et spill som kan føre de langt i mestersskapet.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

- Tyskland virker solide og er det laget som har overbevist mest hittil i VM, men jeg synes Australia var veldig svake. Derfor er ikke denne 4-0-seieren så bra som en 4-0-seier høres ut som, sier NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen.

- Jeg litt usikker på hvor bra den prestasjonen de leverte egentlig er, men den er uansett solid og godt håndtverk, sier han videre.

Satte standarden

Podolski som bare har hatt en middels sesong for Köln, satte standarden etter bare åtte minutter da han omsatte Tomas Müllers flotte tilbakspill fra femmeteren i et flott mål. Skuddet fra 10 meter var ikke spesielt godt plassert, men så hardt at Mark Schwarzer ikke klarte å redde.

Tyskland fortsatte det fine spillet og 20 minutter seinere var det tid for et nytt mål. Philipp Lahm slo ett kjempeinnlegg rett mot keeper, men Klose kastet seg foran og headet ballen knallhardt i vinkelen. Klose sitt 49. mål for Tyskland, og hans 11. i VM-sammenheng.

- Jeg var på rett sted til rett tid, bra samspill i forkant. Det var viktig å vinne åpningskampen og ta med seg tre poeng, sa Miroslav Klose som for det meste har slitt innbytterbenken til Bayern München denne sesongen.

Følg NRKsport på Facebook.

Alle VM-resultater, tabeller og kamptidspunkt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nytt rødt

Marco Rodriguez viser det røde kortet til Tim Cahill

Marco Rodriguez viser det røde kortet til Tim Cahill

Foto: Julie Jacobson / Ap

Australia bedret ikke sjansene sine for å komme inn i kampen igjen etter at Tim Cahill ble utvist ti minutter etter pause. Dommer Marco Rodriguez mente at Cahills takling av Bastian Schweinsteiger bakfra kvalifiserte til direkte rødt kort. Noe streng idømt mente nok de fleste andre. Dette var det tredje røde kortet som ble vist i søndagens kamper.

Fortsatte leken

Færre motstandere gjorde også at lekne tyskere fortsatte "klikk-klakk-spillet". Mueller hamret inn 3-0, mens innbytter Cacau satt inn 4-0 på sitt første spark på ballen. Begge målene kom etter fint samspill med spissene.

Den tyske landslagssjef Joachim Löw fikk dermed de svar han var ute etter med VMs yngste lag. Spissene gjorde jobben sin, keeper Manuel Neuer holdt nullen og Mesut Özil fungerte perfekt i rollen som midtbanesjef. Så spørs det om det holder nå motstanden blir bedre enn det Australia kunne stille opp med i dag.

- Jeg er ikke overrasket over at Tyskland åpner bra i VM, i likhet med Italia er de et mesterskapslag og jeg tipper at Tyskland ender blant topp fire, sier Thoresen.

Fotballnyheter