VIF-Haakonsen tar permisjon etter overgangsbråket

Vålerenga Fotball og sportsdirektør Truls Haakonsen er blitt enige om at Haakonsen går ut i permisjon resten av sesongen.

Video Truls Haakonsen har tatt permisjon fra VIF

Truls Haakonsen har tatt permisjon fra VIF. Se intervjuet med sportsdirektøren.

– Den siste tiden har utenomsportslige forhold overskygget de sportslige, het det i en pressemelding fra VIF, som ble sendt ut like etter Vålerengas kamp mot Fredrikstad.

Vålerenga og Haakonsen har vært i hardt vær etter bråket rundt overgangssakene til Veigar Pall Gunnarson og Stabæks stortalent Herman Stengel.

VIF-lederen er sammen med to Stabæk-ledere utpekt som ansvarlig i overgangsjukset som ryster Fotball-Norge.

– Hvilke tanker gjør du deg rundt din egen fremtid i klubben nå?

– Sånn tenker ikke jeg. Jeg tenker at dette er en mulighet til å få gruppa distansert fra denne saken, så får vi ta ting underveis, sier han til NRK.

Les også:

Er anmeldt

Vålerenga og Stabæk er anmeldt av påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF) for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang mellom de to eliteserieklubbene.

Saken ventes å bli behandlet i høst. Haakonsen og Stabæk-duoen Erik Loe og Inge Andre Olsen risikerer å tape retten til å inneha verv innenfor fotballforbundet i ett år.

Les også: Rekordbøter til Stabæk og Vålerenga

– Til klubbens beste

Både klubben og sportsdirektøren er nå enige om at permisjonen er fornuftig i den nåværende situasjonen.

– Jeg mener det er til klubbens beste at jeg trer til side som sportsdirektør i avslutningen av sesongen, slik at A-laget får nødvendig ro, og kan ha fokus på serieavslutningen og kampen om medaljene, sier Truls Haakonsen i pressemeldingen fra klubben.

– Det ligger ingen innrømmelse bak beslutningen. Jeg ser fram til at saken blir grundig belyst, men vil ikke si noe mer om denne saken nå, uttaler han til NTB.

Den avtalte permisjonen gjelder ut november måned. VIF-trener Martin Andresen overtar mye av Haakonsens ansvar sesongen ut.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp