NRK Meny
Normal

Cardiff-eieren: – Sikker på at Solskjær får oss tilbake

Cardiffs eier Vincent Tan vil beholde Ole Gunnar Solskjær som manager også etter nedrykket fra Premier League.

Vincent Tan

Cardiff-eier Vincent Tan ønsker mener Ole Gunnar Solskjær er rett mann for å få klubben opp igjen i Premier League

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

– Hvis jeg ikke hadde vært sikker på at han vil klare å få oss opp igjen, hadde jeg latt ham gå, sier Tan i et intervju med VG etter ligaavslutningen søndag.

Cardiff tapte 2–1 for Chelsea i sesongens siste kamp, men nedrykket var klart allerede på forhånd. Dermed varte walisernes første opphold i øverste divisjon på over 50 år i bare én sesong. Men de vil tilbake.

– Jeg er fornøyd. Jeg tror Ole Gunnar Solskjær er en god manager for denne klubben. Han fikk bare ikke god nok tid, sier Tan.

Solskjær overtok klubben like etter årsskiftet, da Cardiff lå over nedrykksstreken. Men Cardiff endte til slutt helt sist. Det bekymrer ikke den malaysiske klubbeieren.

– Ustablilitet i klubben

Tan sier at det kan ha vært «litt ustabilitet» i klubben etter at den forrige manageren Malky Mackay fikk sparken i romjula.

Kontroversene mellom Tan og Mackay skapte store overskrifter før Mackay ble sparket. For noen dager siden bad Mackay offentlig om unnskyldning.

– Selv om vi er i Championship, tror jeg vi kan jobbe sammen med Ole og dagens spillere, og kanskje bringe inn en eller to nye. Forhåpentligvis kan vi da rykke opp til Premier League igjen neste sesong, legger han til.

Får familien til Wales

Solskjær selv har planer om å bli i Cardiff. Han skal få familien over når skoleåret er slutt.

– Det kommer nok til å påvirke meg i jobben, ja. Det blir lettere å koble av fra fotballen når man har familien rundt seg, sier Solskjær til VG.

Han håper å beholde de fleste spillerne, inkludert de tre nordmennene han kjøpte i januar. Det gjelder blant andre Mats Møller Dæhli (19), som har imponert siden han kom, og som på ryktebørsen er linket til Chelsea. Men Chelseas manager José Mourinho sier han ikke er interessert.

Solskjær regner med å beholde ham.

– Det er ingenting som tyder på noe annet, sier Solskjær.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.