Tromsø vant på Alfheim

Tromsø vant 1-0 mot Start i en viktig og dramatisk kamp på Alfheim Stadion.

Tromsø slo Start på Alfheim
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

 

Vinteren var med på å sette preg på kampen mellom Tromsø og Start i Tromsø. Da kampen ble satt i gang snødde det tett samtidig som den kalde vinden gjorde det ekstra ufyselig for spillerne.

Jevnt oppgjør

Men poengene skulle fordeles uansett, og skulle Tromsø overleve i Tippeligaen, så burde de stå igjen med alle tre poengene etter kampen var ferdig.

Det var vanskelig å spille fotball under de rådende omstendighetene, men begge lag hadde likevel sine muligheter til å score i den første omgangen. Tromsø viste mest vilje, mens Start var mer interessert i at tiden skulle gå og etter hvert begynte hjemmelaget å få et overtall av muligheter.

Pedersen bevisstløs

Likevel, det var ikke scoringer som preget den første omgangen. Midt i en god periode for Tromsø, like før pause, stanget Marius Johnsen og Morten Pedersen sammen i en duell foran målet til Tromsø. Pedersen lå lenge bevisstløs på banen før en ambulanse hentet han slik at kampen kunne komme i gang igjen.

I den andre omgangen fortsatte snøværet, og det var til tider vanskelig å følge ballen. Det var også vanskelig å by på fin fotball.

Etter 80 minutter fikk Tromsø en mulighet på indirekte frispark innenfor Starts sekstenmeter, etter at Steinar Nilsen hadde plukket opp et tilbakespill. Keeperen gjorde det godt igjen ved å redde Martin Årsts forsøk og da var det nok en del på tribunen som så for seg en tilværelse i Adecco-ligaen neste år.

Uønsket redningsmann

Men bare tre minutter senere dukket redningsmannen opp. Benjamin Kibebe, som forøvrig er erklært uønsket av Tromsø, fikk hodet på ballen og nikket inn ballen til stor lettelse og jubel for hjemmepublikummet.

Tromsø jobbet hardt de siste minuttene og kunne til slutt gå seirende ut av det viktige, og dramatiske oppgjøret. Det er fremdeles håp for Tromsø.

 

Fotballnyheter