NRK Meny
Normal

Trodde Viking vant 3-0

Vikings tomålshelt Martin Fillo spilte i halvannen omgang uten å vite at også Strømsgodset hadde scoret mål i Stavanger.

Martin Fillo
Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Martin Fillo ble den store helten med to scoringer da Viking vant 3-1 over Strømsgodset. Men da dommeren blåste av kampen, trodde faktisk tsjekkeren at Viking-seieren var enda mer komfortabel.

På stillingen 0-0 halvveis ut i første omgang måtte nemlig en blodig Fillo i garderoben for å sy. Da han kom på banen igjen noen minutter senere, hadde Øyvind Storflor i mellomtiden gitt Strømsgodset ledelsen 0-1, men det fikk altså ikke Fillo med seg.

Selv om resultattavlene på Viking stadion tydelig viste at bortelaget hadde scoret, spilte tsjekkeren halvannen omgang uten å vite om målet.

Viking - Strømsgodset spark for spark

Tabell elitserien

Da Martin Fillo utlignet til 1-1 ti minutter før pause, trodde han med andre ord at han sendte hjemmelaget i føringen.

- Når fikk du vite om scoringen til Strømsgodset?

- Det var en journalist som fortalte meg det etter kampen. Han lurte på hvorfor jeg gratulerte keeperen vår med å ha holdt buret rent, sier en litt flau Fillo til NRK, før han smilende understreker at smellen han fikk i hodet ikke var alvorlig.

Er dette starten på en god sesongavslutning for Viking? Diskutér nederst i artikkelen!

Baklengsmålet la uansett ingen demper på den store lettelsen i Viking-leiren - etter to og en halv måned uten seier.

– Dette var en veldig viktig seier for hele laget. Vi har spilt flere gode kamper i det siste, men det hjelper lite når det ikke blir seier, sa Fillo til NRK etter kampen.

Viking-trener Åge Hareide har tro på tsjekkiske Fillo i sesongavslutningen.

– Han gjør en veldig god kamp i dag og vi kan få mye glede av han i de fire siste seriekampene, sa Hareide.

Upopulært av Godset

Men det var altså Strømsgodset som tok ledelsen på et frispark av Øyvind Storflor - etter en episode som gjorde drammenserne mektig upopulære blant publikum på Viking Stadon.

Først stanset dommer Brage Sandmoen spillet mens Viking var i angrep, fordi Martin Fillo lå blødende på gressmatta. Men i stedet for å spille ballen tilbake til Viking på den påfølgende droppen, gikk Godset rett i angrep, og fikk frisparket som Storflor satte i keepervikar Arild Østbøs lengste hjørne.

– Fantastisk følelse

Stavanger-gutten Østbø, som er keeper på Norges U21-landslag, spilte sin første eliteseriekamp fra start i Rune Almenning Jarsteins karantenefravær.

Vikaren klarte seg meget bra og trår gjerne til for Viking igjen.

- Dette var en fantastisk opplevelse. Dette kan jeg bli vant til, sa Østbø til NRK, etter å ha blitt hyllet av hjemmefansen etter kampen.

Arild Østbø

Vikar Arild Østbø gjorde en god innsats i Viking-målet.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

19-åringen ble mandagskveldens nest største Viking-helt - bare slått av Martin Fillo, som scoret 1-1 og 3-1-målene for Viking, og som slo innlegget som Erik Nevland headet i mål på overtid i første omgang.

For cupfinalist Strømsgodset ble Stavanger-turen derimot en nedtur.

- I dag var vi ikke med i det hele tatt og tapte fortjent, slår Strømsgodset-trener Ronny Deila fast.


Er dette starten på en god sesongavslutning for Viking? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.