Trodde Viking vant 3-0

Vikings tomålshelt Martin Fillo spilte i halvannen omgang uten å vite at også Strømsgodset hadde scoret mål i Stavanger.

Martin Fillo
Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Martin Fillo ble den store helten med to scoringer da Viking vant 3-1 over Strømsgodset. Men da dommeren blåste av kampen, trodde faktisk tsjekkeren at Viking-seieren var enda mer komfortabel.

På stillingen 0-0 halvveis ut i første omgang måtte nemlig en blodig Fillo i garderoben for å sy. Da han kom på banen igjen noen minutter senere, hadde Øyvind Storflor i mellomtiden gitt Strømsgodset ledelsen 0-1, men det fikk altså ikke Fillo med seg.

Selv om resultattavlene på Viking stadion tydelig viste at bortelaget hadde scoret, spilte tsjekkeren halvannen omgang uten å vite om målet.

Viking - Strømsgodset spark for spark

Tabell elitserien

Da Martin Fillo utlignet til 1-1 ti minutter før pause, trodde han med andre ord at han sendte hjemmelaget i føringen.

- Når fikk du vite om scoringen til Strømsgodset?

- Det var en journalist som fortalte meg det etter kampen. Han lurte på hvorfor jeg gratulerte keeperen vår med å ha holdt buret rent, sier en litt flau Fillo til NRK, før han smilende understreker at smellen han fikk i hodet ikke var alvorlig.

Er dette starten på en god sesongavslutning for Viking? Diskutér nederst i artikkelen!

Baklengsmålet la uansett ingen demper på den store lettelsen i Viking-leiren - etter to og en halv måned uten seier.

– Dette var en veldig viktig seier for hele laget. Vi har spilt flere gode kamper i det siste, men det hjelper lite når det ikke blir seier, sa Fillo til NRK etter kampen.

Viking-trener Åge Hareide har tro på tsjekkiske Fillo i sesongavslutningen.

– Han gjør en veldig god kamp i dag og vi kan få mye glede av han i de fire siste seriekampene, sa Hareide.

Upopulært av Godset

Men det var altså Strømsgodset som tok ledelsen på et frispark av Øyvind Storflor - etter en episode som gjorde drammenserne mektig upopulære blant publikum på Viking Stadon.

Først stanset dommer Brage Sandmoen spillet mens Viking var i angrep, fordi Martin Fillo lå blødende på gressmatta. Men i stedet for å spille ballen tilbake til Viking på den påfølgende droppen, gikk Godset rett i angrep, og fikk frisparket som Storflor satte i keepervikar Arild Østbøs lengste hjørne.

– Fantastisk følelse

Stavanger-gutten Østbø, som er keeper på Norges U21-landslag, spilte sin første eliteseriekamp fra start i Rune Almenning Jarsteins karantenefravær.

Vikaren klarte seg meget bra og trår gjerne til for Viking igjen.

- Dette var en fantastisk opplevelse. Dette kan jeg bli vant til, sa Østbø til NRK, etter å ha blitt hyllet av hjemmefansen etter kampen.

Arild Østbø

Vikar Arild Østbø gjorde en god innsats i Viking-målet.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

19-åringen ble mandagskveldens nest største Viking-helt - bare slått av Martin Fillo, som scoret 1-1 og 3-1-målene for Viking, og som slo innlegget som Erik Nevland headet i mål på overtid i første omgang.

For cupfinalist Strømsgodset ble Stavanger-turen derimot en nedtur.

- I dag var vi ikke med i det hele tatt og tapte fortjent, slår Strømsgodset-trener Ronny Deila fast.


Er dette starten på en god sesongavslutning for Viking? Diskutér her!

Fotballnyheter