NRK Meny
Normal

Kom hjem og scoret tre ganger

Ola Kamara er "hjemme" i Strømsgodset på lån. Det takket han for ved å score to mål mot fylkesnabo Hønefoss.

Ola Kamara

Ola Kamara er hjemme på lån til klubben han forlot i fjor høst, og markerte seg med to mål i 're-debuten'

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Vi fulgte kampen: Strømsgodset - Hønefoss 6-1

Det hjalp Strømsgodset til – iallfall midlertidig – tabelltopp, og det hjalp dem også til å understreke hvem som er storebror i Buskerud. Godsets seier kom til å lyde på 6-1, en prima revansje for tapet i vår.

Ola Kamara spilte for Strømsgodset fra 2010 og fram til i fjor. Da ble han solgt til østerrikske Ried, men har spilt på utlån for 1860 München i vår.

Fugleunge på banen

Kamara viste også egenskaper innen dyrevern da han etter Storflors mål plukket opp en fugleunge som hadde forvillet seg inn på banen. Godset-spissen leverte fugleungen til fjerdedommeren til latter og begeistring fra publikum.

Første omgang på Marienlyst stadion ble et fyrverkeri. Kamara brukte mindre enn to minutter på å vise hvorfor han kom hjem, og satte inn 1–0.

I de neste minuttene kunne Godset puttet mange, ikke minst av Kamara. Men det var Hønefoss som scoret, Riku Riski satte kaldt inn 1–1 da Adam Larsen i Godsets mål ikke var helt patent.

Tre på åtte minutter

Men dette var Strømsgodsets omgang. Åtte minutter etter Hønefoss' utlikning hadde hjemmelaget scoret tre mål til – ved Øyvins Storflor, Adama Diomandé og Kamara igjen. 4–1 etter en halvtime, og kampen var avgjort.

Leiesoldaten med nummer 92 på ryggen kunne ha stått med hat trick etter sju minutter, men Steve Clark i Hønefoss-målet hindret Kamara med to gode redninger.

Det måtte nesten roe seg etter pausen, og gjorde det da også. Strømsgodset var fortsatt klart best, men så ut til å måtte nøye seg med Peter Kovacs' mål midtveis i omgangen.

Helt til Ola Kamara skrudde inn sitt tredje og Godets sjette et par minutter inn i tilleggstiden.

Han ble selvfølgelig kåret til banens beste av kampens jury. Dette var Ola Kamaras kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.