Takker Tromsø for landslagsplass

Landslagssjefen har latt seg imponere voldsomt av Ruben Yttergård Jensen denne sesongen. Tromsø-spilleren sender æren videre.

ELITESERIEN FOTBALL
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

- Jeg har hatt en god følelse og fin stigning denne sesongen – i likhet med resten av laget. SÅ jeg kan nok takke dem for at jeg får lov til å være med nå, sier Ruben Yttergård Jensen til NRK.

Tirsdag lanserte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen troppen som skal være med i Norges privatlandskamper mot Montenegro og Ukraina. Ruben Yttergård Jensen er en av debutantene sammen med Aalesund Jonathan Parr.

Les også: To nye i Drillos tropp

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Video: Drillo om laguttaket

Video Drillo om laguttaket

- Ikke fått tenkt mye

Selv om Yttergård Jensen har hatt en sterk sesong så langt og flere eksperter har lansert ham som en het kandidat til troppen, insisterer 22-åringen på at han ble svært overrasket.

- Jeg fikk ikke vite om dette før alle andre fikk vite om det i dag. Siden det har jeg stort sett sittet i telefonen, så jeg har ikke fått tenkt så mye på hva dette betyr, sier Yttergård Jensen.

- De store gutta

Han mener spillerforståelsen og basisferdighetene er hans sterkeste sider, og det er dette han håper å få vist frem for landslagsledelsen når han nå får muligheten.

- Dette er det største man kan oppleve som fotballspiller i Norge. Det blir artig å få denne erfaringen og få være med de store gutta, sier han.

Disse er i Drillos landslagstropp:

Keepere:

Rune A. Jarstein

Jon Knudsen

Espen Bugge Pettersen

Utespillere:

Mohammed Abdellaoue

John Carew

Vadim Demidov

Christian Grindheim

Brede Hangeland

Henning Hauger

Erik Huseklepp

Kristofer Hæstad

Tom Høgli

Jon Inge Høiland

Ruben Yttegård Jensen

Jonathan Parr

Morten Gamst Pedersen

Bjørn Helge Riise

John Arne Riise

Knut Olav Rindarøy

Espen Ruud

Alexander Tettey

Kjetil Wæhler

Fotballnyheter