Mer trøbbel for tabelljumbo Molde: – Tøft og lærerikt

Motgangen fortsetter for Molde etter tapet mot Strømsgodset, men trener Ole Gunnar Solskjær kjenner at han lever når han er nødt til å ta grep for å sikre resultater.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær og Molde fikk det nok en gang tungt på hjemmebane i kampen mot Strømsgodset. Den regjerende seriemesteren gikk på sitt femte tap for sesong, og sitt tredje strake tap på hjemmebane.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Ole Gunnar Solskjær

Molde-treneren var i TV-kameraenes søkelys etter et nytt tap. – Kampen blir avgjort på små marginer, sier Solskjær.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
Molde - Godset

Daniel Chima Chukwu, her i duell med Lars-Christopher Vilsvik (t.v.) og Jørgen Horn, reduserte for Molde, men det var ikke nok for den regjerende seriemesteren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Lars-Chistopher Vilsvik

Lars-Chistopher Vilsvik sendte Strømsgodset opp i 1-0-ledelsen da halvtimen var spilt. – Jeg synes vi spiller en bra bortekamp, det er ikke ufortjent at vi tar tre poeng, sier han.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det er tøft, og det er lærerikt. Du regner med at spillerne lærer mye av det. Mange spillere her har bare hatt medgang, jeg har hatt motgang som spiller, sier Solskjær til NRK og fortsetter:

– Det er første gang som trener man ikke får resultater. Da føler du egentlig at du lever litt, for du er nødt til å ta grep. Du blir testet, sier han.

Uttalelsene kommer etter at Molde gikk på sitt femte tap for sesongen. Statistikken blir stadig verre for den regjerende seriemesteren, som allerede før kampen mot Strømsgodset hadde sin svakeste serieåpning noensinne.

– Må senke skuldrene

Solskjær uttalte før kampen at Molde stod foran sin tøffeste utfordring for sesongen i møtet med Strømsgodset, laget han mener er Norges beste for øyeblikket.

Tøft ble det også for Solskjærs menn. Tross en sen redusering som ga håp om poeng, gikk Molde på sitt femte tap for sesong.

– Vi må jobbe knallhardt. Det er positive gutter på trening, kvaliteten der er bra. Vi må sørge for at skuldrene senker seg, sier Solskjær.

Avskriver seriegull

Solskjær er sikker på at Molde vil snu motgangen.

– Jeg er sikker på at jeg, støtteapparatet og spillerne klarer det. Jeg er trygg på de spillerne som har gjort det så bra de siste par årene, sier han.

– Men vi må innse at vi er ikke kandidater til å vinne serien i år, selvfølgelig ikke. Men vi skal jobbe oss sakte men sikkert inn mot lagene som er foran oss, og forhåpentligvis gå forbi noen etter hvert, sier han.

– Typisk for oss

Solskjær mener hjemmelaget hadde marginene imot seg i kampen mot Strømsgodset.

– Det er en åpen fotballkamp med to lag som vil vinne. Det blir avgjort på små marginer, sånn er det i eliteserien. Vi hadde ikke marginene med oss, sier han.

– Vi starter bra med en kjempesjanse, og Chukwu skulle hatt straffe. Så scorer de på sin første mulighet. Det er litt typisk for oss nå, men det skal vi jobbe oss ut av, sier Solskjær.

Molde har tolv poeng opp Aalesund og Strømsgodset i toppen av tabellen, mens det er fire poeng opp til trygg plass.

– Vant fortjent

Strømsgodset-trener Ronny Deila er ikke enig i at bortelaget hadde marginene med seg søndag.

– Jeg er veldig stolt av gutta i dag. Vi gjør en kjempekamp og vinner fortjent. Vi møter et lag som er desperate etter poeng og som jobber steinhardt, men det vi gjorde var det høyt nivå på, sier han til NRK.

Strømsgodset er i toppen av tabellen med like mange poeng som serieleder Aalesund, men ligger på plassen bak med svakere målforskjell.

– Det er lenge igjen, men vi har satt oss selv i en gunstig posisjon. Vi må fortsette å jobbe steinhardt hver dag, uke og måned, sier han.

Fotballnyheter