Superscoring inn i rekordbøkene

Keeper Asmir Begovics sensasjonelle scoring fra 91,9 meter går inn i Guinness rekordbok.

Asmir Begovic

Asmir Begovic har god grunn til å være stolt etter at hans bisarre drømmescoring har sendt ham inn i Guinness rekordbok.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

– Jeg setter virkelig pris på denne premien, og henger stolt beviset på veggen hjemme, fortalte Stoke-keeperen etter å ha mottatt sertifikatet som beviser bragden – en scoring fra hele 91,9 meter på Britannia Stadium.

Laster Twitter-innhold

Verdens lengste scoring på rekordtid

Det var i fjorårssesongens møte med Southampton at Begovic fikk ballen etter bare sekunder av kampen. Sisteskansen ladet det han maktet, og måkte ballen ut fra egen sekstenmeter. Det lange svevet endte i ett sprett på motstanders banehalvdel, ballen gikk over Southampton-keeper Arthur Boruc, og bare 13 sekunder ut i kampen fant den nettmaskene.

Gordon Banks

Målvakten Gordon Banks ble legende i Stoke-buret, men havnet aldri i Guinness rekordbok.

Foto: STAFF / Afp

– Som keeper trodde jeg aldri det skulle skje at jeg havne i rekordbøker, og hvertfall ikke med en slik rekord! uttaler bosnieren.

– Jeg er likevel veldig beæret, sier Begovic i et intervju med klubbens nettside.

Hylles av legende

Begovics eventyrlige scoring har fått en rekke fotballinteresserte til å måpe av beundring. Det forstår den tidligere keeperlegenden i Stoke, Gordon Banks, godt.

– Det er en fantastisk prestasjon. Jeg husker godt scoringen, og han holder et svært høyt nivå. Det er godt gjort å score fra så langt hold, sier Gordon Banks til NRK.no.

Asmir Begovic er for tiden på landslagssamling med Bosnia-Hercegovina.

Fotballnyheter

Videoklipp

En meget spesiell scoring signert Zlatan Ibrahimovic så ut til å gi Manchester United 1-0-seier mot Everton i Premier League, men et sent straffespark ga 1–1 og uavgjort.
Bournemouth vant 4-3 over Liverpool. Se høydepunktene fra kampen her.
Sergio Agüero og Fernandinho fikk røde kort i kampen mot Chelsea.
LSK Kvinner vant 2-0 over Røa i cupfinalen. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.