NRK Meny
Normal

Keepershow da Mignolet reddet Liverpool

Liverpool-spillerne kastet seg om halsen på Simon Mignolet (25) etter at keeperdebutanten reddet straffespark - og seieren - i sluttminuttene mot Stoke.

Mignolet jubler med Kolo Touré

Simon Mignolet reddet først straffe - deretter en retur fra to meter. En perfekt start på Liverpool-karrieren. Her gratuleres han av Kolo Touré.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Fyldig livereferat: Liverpool - Stoke 1-0

Liverpool styrte spillet, hadde scoret og spilt bra, og så ut til å cruise inn en komfortabel seier mot Stoke. Men så skjedde det som ikke skal skje - straffespark imot med tre minutter igjen å spille.

Agger klønet det til

Simon Mignolet

Liverpool-spillerne jublet ellevilt da Mignolet stoppet straffen til Jonathan Walters.

Foto: Jon Super / Ap

Daniel Agger kastet seg inn i en duell med armene foran seg, og kunne lite gjøre da ballen gikk rett i håndleddet hans. Da hjalp det lite med dådyrøyne i retning dommer Martin Atkinson, som pekte på straffemerket.

Stoke-spiss Jonathan Walters brant til hardt i keepers høyre hjørne. Men Mignolet gikk til riktig side og reddet straffesparket - og deretter gjorde han seg stor og fikk returen fra Kenwyne Jones rett i kroppen.

En ny Liverpool-helt var født.

– Jeg bestemte meg for et hjørne og satset alt på at spissen skulle skyte der. Så var jeg litt heldig, sier dagens mann etter kampen.

– Å redde straffe i siste minutt i sin første kamp, og redde seieren samtidig, det er ikke mange forunt, sa Mignolet, som smilte fra øret til øret under TV-intervjuet med Sky Sports.

Det er forøvrig ikke første gang Jonathan Walters roter det til på straffespark. I fjor scoret han to selvmål og bommet på straffe i en og samme kamp.

Gledesrus

Steven Gerrard og resten av stjernegalleriet kastet seg om halsen på Liverpool-debutanten etter strafferedningen, som altså reddet seieren for Brendan Rodgers og Liverpool.

– Du er blitt en populær mann i Liverpool nå?

Daniel Sturridge

Daniel Sturridge fikk ordentlig treff da han scoret vinnermålet mot Stoke.

Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

– Hehe ja. La oss håpe det forblir slik fremover, smilte 25-åringen.

Stoke skapte svært lite på fullsatte Anfield, og Liverpool fikk en pangstart på den nye Premier League-sesongen. Nærmest for Stoke var Walters med et skudd i første omgang, men Mignolet hang godt med på notene og fikk slått skuddet til corner.

– Vi fortjente å vinne, sier Mignolet.

Daniel Sturridge ble matchvinner for Liverpool da han snek et velplassert skudd helt ned i hjørnet 37 minutter ut i kampen.

Stoke-keeper Asmir Begovic forhindret stygge sifre for Stoke, som til tider ble rundspilt av et velfungerende Liverpool-maskineri. Både Kolo Touré og Jordan Henderson hadde forsøk som smalt i metallet.

Følg resten av Premier League-runden her.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.