NRK Meny
Normal

Godset knuste Hønefoss sin imponerende bortestatistikk

Mot Strømsgodset slapp Hønefoss inn dobbelt så mange mål som de har gjort i alle andre bortekamper til sammen denne sesongen.

Ola Kamara

Strømsgodset-spiller Ola Kamara (t.h.) har nå scoret i to kamper på rad.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset - Hønefoss 4-0

Hele fire mål slapp Hønefoss inn mot serieleder Strømsgodset lørdag kveld. Dermed raknet en imponerende bortestatistikk for Hønefoss: Før Godset-kampen hadde de bare sluppet inn to baklengsmål på fremmed gress.

– Vi har nesten ikke slippet inn mål, men i dag får vi den store dusjen, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton til TV 2 Sport.

Hønefoss var eliteserielaget med totalt færrest baklengsmål (9) før lørdagens kamp, men et sterkt Godset-lag sørget for at Buskerud-rivalen nå står med totalt 12 baklengs, like mange som Haugesund.

Ikke tapt siden mai

Mohammed Keita sendte Godset i ledelsen etter en halvtime, resten av målene handlet om Ola Kamara. Han scoret både det andre og fjerde og skjøte via Frode Lafton på det tredje. Det er usikkert om han får kreditert 3-0-scoringen.

Kristjan Örn Sigurdsson

Hønefoss-spiller Kristjan Örn Sigurdsson plukker ballen ut av nettet. Før Godset-kampen lørdag hadde Hønefoss bare to baklengsmål på bortebane denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

For en uke siden scoret han hat trick mot Rosenborg.

– Han blir bare bedre og bedre, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

– Jeg føler meg sterk. Samtidig har vi en veldig god bredde i laget nå, med mange som vil spille. Det er helt klart en av styrkene våre, men det er uansett godt gjort å vinne så mye som i dag, sier Kamara.

Drammenserne har ikke tapt i eliteserien siden 13. mai og har tatt 19 av 21 poeng på Marienlyst stadion.

– Kunne scoret seks mål

Bare en gang tidligere i år har Hønefoss sluppet inn mer enn ett mål i en eliteseriekamp, uansett borte eller hjemme, også da ble det fire baklengs i 1-4-tapet mot Odd.

– Når vi slipper inn mål slipper vi inn fire. I dag ble vi et nummer for små, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til TV 2 Sport.

Hønefoss spilte fakitsk 90 minutter på Marienlyst stadion i Drammen uten å skape en eneste målsjanse.

– Derfor er jeg spesielt imponert over det defensive spiller vårt, sier Godset-trener Ronny Deila.

– I dag var det naturlig å score mange mål fordi de (Hønefoss) bare lå bakpå og ventet, det kunne fort blitt både fem og seks mål, sier Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Deila mistet stemmen

Ronny Deila mistet stemmen under kampen og kunne knapt snakke etter storseieren, men smilte likevel. Laget hans leder fortsatt eliteserien.

Men uten sentrale spillere som kaptein Alexander Aas, Mohammed Abu og Peter Kovacs hadde Godset i perioder vanskelig for å trenge igjennom Hønefoss-muren.

Gjestene dro ned tempoet, og serielederen fikk sjelden til kombinasjonsspillet sitt.

Abu tok farvel

Vardø-gutten Stefan Johansen (20) hadde overtatt rollen som ballfordeler sentralt på Strømsgodsets midtbane for Mohammed Abu, og han gjorde en god jobb.

Abu, som ikke fikk spilt oppgjøret på grunn av en kneskade, tok farvel med Drammen for å dra tilbake til Manchester City.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.