NRK Meny
Normal

Strand avgjorde på overtid mot gamle lagkamerater

Lars Iver Strand ble den store helten da han på overtid ble matchvinner mot gamle lagkamerater. – Dette var ikke i mine villeste fantasier, sier Godset-trener Ronny Deila.

Lars Iver Strand

Lars Iver Strand var i ekstase etter å ha avgjort mot gamle lagkamerater i Drammen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB-Scanpix

Strømsgodset-Vålerenga 3–2

I fjor spilte han for Vålerenga. I år spiller han for Strømsgodset. Lars Iver Strand fikk en fantastisk hjemmedebut da han stanget inn vinnermålet for Drammenslaget.

– Det er så ubeskrivelig deilig! Det var en kamp som hadde alt, og så ender det med tre poeng. Det var ikke i mine villeste fantasier, sier Ronny Deila til NRK etter kampen.

Etter første omgang ledet Vålerenga 2-1, men det holdt ikke helt inn. I forrige eliteseriekamp var det Oslo-laget som vant på overtid. Denne gangen var det Martin Andresens mann som måtte se seg slått etter at 90 minutter var passert.

Les også: Gjerdet falt sammen på Marienlyst Stadion

Nervøs i forkant

Selv om Strømsgodset er kjent over hele landet som et sterkt hjemmelag og Vålerenga ikke har vunnet på Marienlyst siden 2008 var ikke dette en kamp der Deila forventet seier.

–Jeg var nervøs for denne kampen, fordi vi har en del spillere som ikke har spilt så mye sammen. Men dette kommer til å styrke laget, forteller Deila.

Flere nye spillere har kommet inn i Strømsgodset i år. Sistemann startet for Godset i dag. Direkte fra ungdomsakademiet til Manchester City kom Mohammed Abu.

Deila mener de nyankomne spiller en vital rolle i år.

– Dette er det sterkeste laget vi har hatt. Vi er blitt et år eldre og vi har en vanvittig bredde i troppen. Det ser du når innbytterene kommer inn og preger kampen sånn som de gjør, sier Godset-treneren.

Strand ble redningsmann

Et spørsmål mange Strømsgodset-fans vil stille seg etter denne kampen var det samme som NRKs reporter stilte Deila etter kampen.

Hvorfor spilte ikke Lars Iver Strand fra start?

– Han spilte ikke noen kamper ennå, og vi trodde han kom til å bli sterk mot slutten. Det ble han jo også, smiler Deila.

Godset-sjefen vet lite om alt som skjedde under Strands Vålerenga-opphold. Han vet bare at han er glad for å ha finnmarkingen i troppen.

– Det er så fortjent at han scorer i dag. Jeg er veldig glad på hans vegne. Han jobber så utrolig hardt hver dag. Han er en gjennomseriøs type, en ledertype. Og jeg tror ikke vi har sett det beste av han ennå, sier en overlykkelig Deila.

– Pass dere for oss!

Strømsgodset-treneren var i skyene etter seieren. Han ber lagene oppover på tabellen passe seg for Drammenslaget.

– Vi kommer til å bli veldig gode i år, proklamerte Deila foran tv-kameraene etter kampen.

I forkant av oppgjøret sa Vålerenga-trener Martin Andresen at han liker Strømsgodsets måte å spille fotball på.

– De spiller bra fotball. Det er nok det laget som ligner oss mest i spillestil, sier Andresen til VIFTV.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.