NRK Meny
Normal

Steinkasting før Lillestrøm-Vålerenga

LILLESTRØM/OSLO (NRK.no): To personer er arrestert for steinkasting før søndagens eliteseriekamp mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Her viser Lillestrøm-supporterne hva de mener om Vålerenga før dagens hatkamp.

Utvetydig budskap fra Lillestrøm-supportere på vei til ettermiddagens hatkamp på Åråsen.

Det ble en urolig opptakt til Lillestrøm og Vålerenga.

– To personer er arrestert etter at de kastet stein, sier innsatsleder Ketil Lund ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Casuals med balltre bortvist fra Åråsen

Det ble bråk i Lillestrøm da Vålerenga-fans gikk opp mot et utested 100 meter fra Kanarifansens stampub Martins.

Sendt til Oslo

Etter roping og synging ble det kastet den del stein. Ifølge Dagbladet hovedsakelig fra Lillestrøm-fansen.

Rundt 15 politifolk var på plass og fikk stoppet bråkmakerne. 40-50 personer ble satt på buss tilbake til Oslo.

Romerikes Blad skriver at politiet avverget et større sammenstøt.

Ifølge NRKs reporter i Lillestrøm, Olav Rønneberg, forventer politiet at bråkmakerne som ble sendt til Oslo vil forsøke å vende tilbae til Lillestrøm i mindre grupper.

Røde bluss

En time før kampstart marsjerte et tog av ihuga Lillestrøm-fans fra Lillestrøm sentrum mot Åråsen stadion. Først i toget ble det holdt et stort banner med på skriften «Hater Enga». Det ble raskt tent røde bluss som røykla hovedgata mot stadion. Få minutter senere hørtes flere kraftige smell. Toget stoppet midtveis til stadion for å utføre et innøvd heiarop der samtlige satt seg ned på asfaltveien for så og reise seg klappende opp igjen med taktfaste LSK-rop.

50 meter før stadion stoppet så toget i en undergang under veien, der ble det på nytt avfyrt knallskudd og fyrt opp bluss. Som videoen over viser ble hele området utenfor Åråsen stadion røyklagt.

Det er nå skikkelig trykk på stadion til en eliteseriekamp å være. Den ene kortsiden er fyllt opp av Klanen, mens Kanarifansen dundre løs på trommer fra motsatt hjørne. Foran dem varmer LSK-spillerne opp til trampeklapp.

«Hater Vålerenga, elsker Lillestrøm» er strofen som går igjen hele tiden. Det er blitt sunget helt fra Lillestrøm sentrum til stadion hvor det fortsetter.

Røykbomber

I fjor ble Ullevaal-kampen mellom lagene utsatt da LSK-fansen kastet røykbomber og bluss på banen. Tidligere i år gikk VIF-supportere til angrep på Lillestrøm-supportere under en cupkamp på Grorud.

Tidligere denne uken ble hodet av den berømte Tom Lund-statuen utenfor Åråsen kappet av. Mistankene er rettet mot Vålerenga-pøbler.

LES OGSÅ: Kuttet hodet av Tom Lund-statuen

(NTB/NRK)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.