NRK Meny
Normal

Vard Haugesund sparket treneren uten forvarsel

– Jeg synes det var en tåpelig fremgangsmåte, sier sparkede trener Steinar Lein. Nå hagler støtteerklæringene på sosiale medier.

Steinar Lein

Steinar Lein ledet Vard Haugesund opp til førstedivisjon i fjor. Nå er han sparket fra klubben.

Foto: Fridtjof Bjerkås/privat

– Jeg har jobbet hardt for klubben i elleve år, med full jobb og familie ved siden av, sier tidligere trener for førstedivisjonslaget Vard Haugesund, Steinar Lein.

I går ble han innkalt til møte med styret i fotballklubben, og fikk beskjed om at han ikke lenger er ønsket som trener.

Steinar Lein

Steinar Lein er misfornøyd med måten Vard Haugesund sparket ham på.

Foto: Vard Haugesund

Uten forvarsel

– Jeg ble overrasket. Det var ingen tegn på forhånd. Det er jo alltid slik i fotball at resultatene er viktig. Vard er på en måte en breddeklubb, som har fokus på spillerutvikling, og som jeg gjennom mange år har vært med på å gjort bedre, sier en skuffet Lein.

Vard rykket opp til førstedivisjon i fjor, men har i år kun skaffet seg fire poeng. Poengmangel skal være hovedårsaken til sparkingen av treneren.

– Jeg fikk beskjed om at de ønsket en endring. Det er klart av vi burde hatt flere poeng, men vi har til nå møtt mange av de beste lagene. Jeg tror muligheten for flere poeng er stor i de neste kampene, sier Lein.

Fremdeles ønsket

I en pressemeldingen klubben sendte ut i går stod det at Lein fremdeles er ønsket i klubben, men i en annen rolle. Den tidligere treneren tviler på at han fortsetter.

– Når jeg blir behandlet på en slikt måte, og ikke får noen forvarsel eller signaler på forhånd blir det vanskelig å fortsette i klubben. I hvert fall akkurat nå, men kanskje jeg tenker annerledes når ting har roet seg, sier han.

Stor støtte

Etter at det ble kjent at Lein ble sparket har støtteerklæringene haglet på sosiale medier og over telefon.

– Jeg har fått mange telefoner av folk som skjønner lite av dette. Vard er en breddeklubb som har kommet opp i toppfotballen. Folk syns det var en merkelig avgjørelse å sparke meg, sier han.

Den tidligere treneren setter pris på støtten han får.

– Den viser at jeg gjort en god jobb. Jeg er stolt over det jeg har bidratt med i klubben. Derfor er det ekstra bittert å bli behandlet på denne måten, sier Lein.

Vil ikke kommentere

Styreleder i Vard Haugesund, Gunnar Birkeland, vil ikke kommentere oppsigelsen foreløpig.

– Vi ikke ønsker å kommentere dette før to viktige kamper. Vi spiller mot Kongsvinger i morgen og Follo på søndag. Det jeg kan si er at det er et samla styre og administrasjon som stiller seg bak denne avgjørelsen, sier Birkeland.

Karl Oskar Emberland vil fungerende som hovedtrener til en ny er på plass.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia