Vard Haugesund sparket treneren uten forvarsel

– Jeg synes det var en tåpelig fremgangsmåte, sier sparkede trener Steinar Lein. Nå hagler støtteerklæringene på sosiale medier.

Steinar Lein

Steinar Lein ledet Vard Haugesund opp til førstedivisjon i fjor. Nå er han sparket fra klubben.

Foto: Fridtjof Bjerkås/privat

– Jeg har jobbet hardt for klubben i elleve år, med full jobb og familie ved siden av, sier tidligere trener for førstedivisjonslaget Vard Haugesund, Steinar Lein.

I går ble han innkalt til møte med styret i fotballklubben, og fikk beskjed om at han ikke lenger er ønsket som trener.

Steinar Lein

Steinar Lein er misfornøyd med måten Vard Haugesund sparket ham på.

Foto: Vard Haugesund

Uten forvarsel

– Jeg ble overrasket. Det var ingen tegn på forhånd. Det er jo alltid slik i fotball at resultatene er viktig. Vard er på en måte en breddeklubb, som har fokus på spillerutvikling, og som jeg gjennom mange år har vært med på å gjort bedre, sier en skuffet Lein.

Vard rykket opp til førstedivisjon i fjor, men har i år kun skaffet seg fire poeng. Poengmangel skal være hovedårsaken til sparkingen av treneren.

– Jeg fikk beskjed om at de ønsket en endring. Det er klart av vi burde hatt flere poeng, men vi har til nå møtt mange av de beste lagene. Jeg tror muligheten for flere poeng er stor i de neste kampene, sier Lein.

Fremdeles ønsket

I en pressemeldingen klubben sendte ut i går stod det at Lein fremdeles er ønsket i klubben, men i en annen rolle. Den tidligere treneren tviler på at han fortsetter.

– Når jeg blir behandlet på en slikt måte, og ikke får noen forvarsel eller signaler på forhånd blir det vanskelig å fortsette i klubben. I hvert fall akkurat nå, men kanskje jeg tenker annerledes når ting har roet seg, sier han.

Stor støtte

Etter at det ble kjent at Lein ble sparket har støtteerklæringene haglet på sosiale medier og over telefon.

– Jeg har fått mange telefoner av folk som skjønner lite av dette. Vard er en breddeklubb som har kommet opp i toppfotballen. Folk syns det var en merkelig avgjørelse å sparke meg, sier han.

Den tidligere treneren setter pris på støtten han får.

– Den viser at jeg gjort en god jobb. Jeg er stolt over det jeg har bidratt med i klubben. Derfor er det ekstra bittert å bli behandlet på denne måten, sier Lein.

Vil ikke kommentere

Styreleder i Vard Haugesund, Gunnar Birkeland, vil ikke kommentere oppsigelsen foreløpig.

– Vi ikke ønsker å kommentere dette før to viktige kamper. Vi spiller mot Kongsvinger i morgen og Follo på søndag. Det jeg kan si er at det er et samla styre og administrasjon som stiller seg bak denne avgjørelsen, sier Birkeland.

Karl Oskar Emberland vil fungerende som hovedtrener til en ny er på plass.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • King overrasket Ranieri

  Watford-manager Claudio Ranieri sier han ble forbauset av hvor god Joshua King var i 5-2-seieren over Everton sist helg.

  Nordmannen fikk en ordentlig forløsning etter 15 måneders måltørke og scoret hattrick i sjokkseieren mot gamleklubben. Ranieri avslører at han ikke kjente så godt til Kings kvaliteter.

  – Joshua overrasket meg, for jeg husket ham ikke så veldig godt, sier italieneren ifølge BBC.

  – Jeg sa «bra jobbet» til ham. Ikke på grunn av hattricket, men for måten han spilte på. Han holdt på ballen veldig, veldig bra. Han ga lagkameratene tid og løste hver situasjon veldig bra, fortsetter Ranieri. (NTB)

  Joshua King, juni 2021. Fotballskole.
  Foto: Cicilie S. Andersen / NRK
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England