Vard Haugesund sparket treneren uten forvarsel

– Jeg synes det var en tåpelig fremgangsmåte, sier sparkede trener Steinar Lein. Nå hagler støtteerklæringene på sosiale medier.

Steinar Lein

Steinar Lein ledet Vard Haugesund opp til førstedivisjon i fjor. Nå er han sparket fra klubben.

Foto: Fridtjof Bjerkås/privat

– Jeg har jobbet hardt for klubben i elleve år, med full jobb og familie ved siden av, sier tidligere trener for førstedivisjonslaget Vard Haugesund, Steinar Lein.

I går ble han innkalt til møte med styret i fotballklubben, og fikk beskjed om at han ikke lenger er ønsket som trener.

Steinar Lein

Steinar Lein er misfornøyd med måten Vard Haugesund sparket ham på.

Foto: Vard Haugesund

Uten forvarsel

– Jeg ble overrasket. Det var ingen tegn på forhånd. Det er jo alltid slik i fotball at resultatene er viktig. Vard er på en måte en breddeklubb, som har fokus på spillerutvikling, og som jeg gjennom mange år har vært med på å gjort bedre, sier en skuffet Lein.

Vard rykket opp til førstedivisjon i fjor, men har i år kun skaffet seg fire poeng. Poengmangel skal være hovedårsaken til sparkingen av treneren.

– Jeg fikk beskjed om at de ønsket en endring. Det er klart av vi burde hatt flere poeng, men vi har til nå møtt mange av de beste lagene. Jeg tror muligheten for flere poeng er stor i de neste kampene, sier Lein.

Fremdeles ønsket

I en pressemeldingen klubben sendte ut i går stod det at Lein fremdeles er ønsket i klubben, men i en annen rolle. Den tidligere treneren tviler på at han fortsetter.

– Når jeg blir behandlet på en slikt måte, og ikke får noen forvarsel eller signaler på forhånd blir det vanskelig å fortsette i klubben. I hvert fall akkurat nå, men kanskje jeg tenker annerledes når ting har roet seg, sier han.

Stor støtte

Etter at det ble kjent at Lein ble sparket har støtteerklæringene haglet på sosiale medier og over telefon.

– Jeg har fått mange telefoner av folk som skjønner lite av dette. Vard er en breddeklubb som har kommet opp i toppfotballen. Folk syns det var en merkelig avgjørelse å sparke meg, sier han.

Den tidligere treneren setter pris på støtten han får.

– Den viser at jeg gjort en god jobb. Jeg er stolt over det jeg har bidratt med i klubben. Derfor er det ekstra bittert å bli behandlet på denne måten, sier Lein.

Vil ikke kommentere

Styreleder i Vard Haugesund, Gunnar Birkeland, vil ikke kommentere oppsigelsen foreløpig.

– Vi ikke ønsker å kommentere dette før to viktige kamper. Vi spiller mot Kongsvinger i morgen og Follo på søndag. Det jeg kan si er at det er et samla styre og administrasjon som stiller seg bak denne avgjørelsen, sier Birkeland.

Karl Oskar Emberland vil fungerende som hovedtrener til en ny er på plass.

Fotball

 • Skrekkbilder: Neymar ut på båre

  Den brasilianske superstjernen gikk i bakken mot slutten av kampen mellom PSG og Saint-Étienne søndag ettermiddag.

  Taklingen var ikke av det stygge slaget, men TV-bildene viste tegn på at ankelen til Neymar fikk hard medfart.

  Neymar ble etter hvert båret ut av banen på båre, og men det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

  PSG vant til slutt 3-1 og leder tabellen i den franske toppdivisjonen. Lionel Messi vartet opp med hele tre målgivende pasninger.

  _X1DWd2GlA0
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
 • Tottenhams kamp mot Burnley utsatt

  Det ble ikke noe av søndagens Premier League-kamp mellom Burnley og Tottenham. Store snømengder på banen hindret det.

  Utsettelsen av kampen på Turf Moor blir bekreftet på Tottenhams twitterkonto.

  Mannskapene forsøkte etter beste evne å rydde banen, men dommeren tok avgjørelsen om å utsette matchen.

  Kampstart skulle vært klokken 15.

  4p05DnBZhSQ
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Lehne Olsen med hat trick

  Thomas Lehne Olsen scoret hat trick da Lillestrøm slo bortesvake Strømsgodset 4-1 på Åråsen i Eliteserien fotball.

  Med seieren fikk Lillestrøm revansj for 1-3-tapet i serieåpningen mot Strømsgodset 16. mai. Laget tok seg også opp til fjerdeplass på tabellen, tre poeng bak Viking på bronseplass.

  Med sine tre fulltreffere er Olsen oppe i 25 mål denne sesongen og er likt med Moldes Ohi Omoijuanfo på scoringstoppen. 28-åringen kunne fort ha scoret flere, for han hadde også tre stolpetreff.

  Moelv-mannens første scoring kom etter 20 minutter. Han ble spilt fri av Eskild Edh, og gjorde ingen feil i det avgjørende øyeblikket.

  Minuttet før pause fikk Olsen ballen like innenfor 16-meteren. Han tok et par steg tilbake og dro til med et velplassert langskudd fra 17-18 meter.

  På ekstratiden i 1. omgang skled Vetle Dragsnes inn 3-0 på Gjermund Aasens pasning.

  Kvarteret etter hvilen utnyttet Olsen en tabbe i Strømsgodset-forsvaret, og alene med Sætra gjorde han 4-0.

  Gjestene fikk sitt trøstemål da Johan Hove reduserte til 1-4 fire minutter før slutt. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Lillestrøm - Strømsgodset
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sogndaltap borte mot Ull/Kisa

  Det enda med bortetap mot nedrykksklare Ull/Kisa for Sogndal i kveld. Det tyder at laget ender på ein 6.plass i Obos-ligaen.

  No må Sogndal, etter tur, vinne mot KFUM, Fredrikstad og Jerv, alle på bortebane, for å rykke opp. Vinn dei alle kampane, møter dei laget på 14. plass i Tippeligaen.

 • Jota herjet i Liverpools storseier

  Liverpool fortsetter å imponere. Lørdag ble det 4-0-seier over Southampton i det som avsluttet en perfekt uke for de rødkledde.

  Forrige uke ble det 4-0-seier mot Arsenal. I mellomtiden sikret Liverpool seg sin femte strake seier i mesterligagruppespillet med 2-0-seier over Porto før lørdagens fest mot Southampton. Diogo Jota scoret de to første målene før Thiago Alcântara og Virgil van Dijk la på til 3-0 og 4-0.

  Liverpool har 39 mål på 13 kamper i Premier League og scorer med det i snitt tre mål per kamp. Det er ni mål flere enn Chelsea, som riktig nok har én kamp mindre spilt.

  Jotas to scoringer sender ham opp på 2.-plass på toppscorerlista med sju mål, fire færre enn Mohamed Salah som har elleve fulltreffere. Også Sadio Mané har sju scoringer denne sesongen. Roberto Firminos fire mål gjør at Jürgen Klopps gutter har hele fire spillere innenfor topp ti på toppscorerlista.

  Jota, Salah og Alex Oxlade-Chamberlain var blant spillerne som kunne gjort at stillingen hadde blitt enda styggere for Southampton mot slutten.

  1. desember er det byderby mot Everton for Liverpool. Southampton på sin side tar imot Leicester

  kFXPd_Ml1o4
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann