Statistikken som gremmer Messi

Dersom Messi ser på sin egen statistikk fra Barcelona og Argentina, vil han finne ut at han er tre ganger så målfarlig for klubblaget som med flagget på brystet.

Lionel Messi

Lionel Messi har til gode å storspille for det argentinske landslaget. Landslagssjef Diego Maradona til venstre.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Barcelonas Lionel Messi har vært brennhet foran motstanderens mål denne sesongen, og trillet inn mål etter mål for de spanske seriemesterne.

Den konstante målfarligheten er også mye av grunnen til hvorfor den kortvokste argentineren regnes som verdens beste fotballspiller.

Men på landslaget har det gått tråere for ballkunstneren.

Ikke like giftig på landslaget

Lionel Messi for Barcelona

Lionel Messi scoret nesten i hver eneste kamp han spilte for Barcelona i årets sesong.

Foto: Jorge Guerrero / Afp

På 45 landskamper har Messi kun nettet 13 ganger, som gir en scoringsrate på i underkant av 0,3 mål per kamp.

Til sammenligning har Messi vært på banen i 49 kamper i alle turneringer for Barcelona i år, og scoret hele 43 ganger, ifølge Barcelonas hjemmesider .

Det gir en scoringsrate på nesten 0,9 mål per kamp - altså ca. tre ganger høyere enn på landslaget.

– Jeg er selvsikker og overbevist om at jeg kommer til å prestere like bra på landslaget under VM som jeg har gjort for Barcelona, sier Messi til den engelske avisen The Sun.

Messi-magien har uteblitt

Lionel Messi, som fyller 23 år under mesterskapet i Sør-Afrika, har til gode å dominere landskamper på samme måte som han har gjort for Barcelona i flere sesonger.

For Messi har, i tillegg til å ikke score mål, heller ikke klart å markere seg på samme måte som for katalonerne i Argentinas angrepsspill.

Maradonas mannskap klarte så vidt å kvalifisere seg til mesterskapet, etter en knepen 1-0 seier over Uruguay i siste kvalifiseringskamp.

Likevel; den 169 cm høye driblefanten er ikke bekymret for egne prestasjoner før Sør Afrika-VM sparkes i gang.

– Drømmen min er å lede Argentina til seier i Sør Afrika. Jeg håper vi kommer til å gjøre det bra, og for min egen del håper jeg at jeg vil spille like bra for Argentina som jeg har gjort for Barcelona, sier Messi.

– Det at vi slet med å kvalifisere oss har bare gjort oss sterkere og jeg er overbevist om at vi kommer til å vise en annen side ved oss i Sør Afrika.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hvorfor er Messi bedre på Barcelona enn på landslaget? Si din mening!

Fotballnyheter