Start på nedrykksplass

En sjanserik og morsom kamp endte med tre fortjente poeng til Vålerenga, mens krisen fortsetter på sørlandet.

Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Resultatet ble 3-2 til Vålerenga og Start har dermed ikke vunnet på ti kamper i eliteserien.

Krise for Start

Sørlandets stolthet kom til Oslo med ni strake kamper uten seier i sekken, og det skulle ikke løsne mot Vålerenga heller.

Start åpnet kampen lovende og skapte et par farlige sjanser i løpet av de første ti minuttene.

Men da et kvarter var spilt måtte Kristofer Hæstad hinke av banen etter en vridning i kneet og Vålerenga overtok fullstendig.

Vålerenga tok ledelsen

Vålerenga har ikke vært effektive foran mål så langt i sesongen. Men etter tjue minutter viste Jørgen Jalland at blåtrøyene fra Oslo øst fortsatt vet hvor målet står.

Start rotet med klareringene, slik at den tidligere Russland-proffen Jalland fikk stå helt alene foran Kenneth Høie og sende ballen i mål.

Vålerenga fortsatte å dominere etter ledermålet og fem minutter før pause fikk Daniel Fredheim Holm ballen etter nok en elendig klarering fra Start.

Fredheim Holm la ballen til rette og på hel volley smalt han ballen over Kenneth Høie og i nettmaskene.

Tvilsomme straffespark

Start utlignet rett etter pause ved Martin Borre og sørlendingene fikk fornyet håp.

Men halvveis ut i 2.omgang gikk Jørgen Jalland over ende i Starts 16-meter etter å ha fått en liten dytt av Martin Borre. Dommer Per Ivar Staberg blåste straffe, selv om det så meget tvilsomt ut.

Daniel Fredheim Holm var kald og rolig fra 11 meter, og Vålerenga så ut til å gå mot en trygg seier. Dommer Staberg var derimot fortsatt i det gavmilde hjørnet. Kun få minutter senere fikk Start straffe på en nesten identisk situasjon. Denne gangen var det Inge Andre Olsen som er på utlån fra Stabæk som gikk over ende og den notoriske målskåreren Ole Martin Årst banket ballen i mål fra straffemerket.

Etter reduseringen kjempet Start febrilsk for en utligning, men laget fra Kristiansand kom aldri nærmere enn et par halvsjanser.

Etter at Odd slo Tromsø må dermed Start finne seg i å ligge under streken når sju kamper gjenstår.

Fotballnyheter