NRK Meny
Normal

Stabæk vil kjøpe Høiland

Etter åtte år i svensk fotball ønsker Jon Inge Høiland seg hjem til Norge i sommer.

Jon Inge Høiland i Malmö-drakt
Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Neste stopp kan bli Stabæk - som er svært interessert i Malmös høyreback.

- Jeg kan godt tenke meg å komme hjem til Norge, sier Høiland til NRK.

Tre år etter at han sikret seriegullet for Malmö, kan det dermed bli norsk gull på 29-åringen. NRK vet at serielederen ønsker å forsterke laget med den offensive høyrebacken - som har et halvt år igjen av kontrakten med sin svenske klubb. Høiland vil ikke kommentere enkeltklubber, men sier at flere norske toppserielag er på banen.

- Jo, det er noen klubber som har vist interesse. Jeg vil ikke gå inn på hvilke klubber det er, men det er noen som er interessert ja, sier den tidligere Bryne-, Kongsvinger-, IFK Göteborg-, Malmö- og Kaiserslautern-spilleren.

Ingen kommentar

Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen vil ikke kommentere interessen for Høiland, men sier han håper å få inn to nye spillere i sommer.

- Hvis vi klarer å få inn et par spillere er vi fornøyd. Men vi er opptatt av å få inn de rette typene. Markedet renner over av arbeidsledige spillere, sier Bohinen.

- Vil dere forsterke laget mer i sommer enn planlagt, i og med at dere leder serien?

- Nei, egentlig er ingenting forandret for vår del. Vi kjører den strategiplanen vi har, men eierne og investorene blir jo litt mer entusiastiske når vi leder - og det kan lette arbeidet med å skaffe midler, svarer sportsdirektøren.

Ingen pågang

Spillere som Alanzinho og Somen A. Tchoyi har vært åpenbaringer i norsk fotball denne våren. Men: På Stabæk-kontoret har man ikke merket noe pågang fra utenlandske klubber av den grunn.

- Vi har ikke fått en eneste mail eller henvendelse, sier Lars Bohinen.

 

Fotballnyheter