NRK Meny
Normal

Stabæk vil kjøpe Høiland

Etter åtte år i svensk fotball ønsker Jon Inge Høiland seg hjem til Norge i sommer.

Jon Inge Høiland i Malmö-drakt
Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Neste stopp kan bli Stabæk - som er svært interessert i Malmös høyreback.

- Jeg kan godt tenke meg å komme hjem til Norge, sier Høiland til NRK.

Tre år etter at han sikret seriegullet for Malmö, kan det dermed bli norsk gull på 29-åringen. NRK vet at serielederen ønsker å forsterke laget med den offensive høyrebacken - som har et halvt år igjen av kontrakten med sin svenske klubb. Høiland vil ikke kommentere enkeltklubber, men sier at flere norske toppserielag er på banen.

- Jo, det er noen klubber som har vist interesse. Jeg vil ikke gå inn på hvilke klubber det er, men det er noen som er interessert ja, sier den tidligere Bryne-, Kongsvinger-, IFK Göteborg-, Malmö- og Kaiserslautern-spilleren.

Ingen kommentar

Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen vil ikke kommentere interessen for Høiland, men sier han håper å få inn to nye spillere i sommer.

- Hvis vi klarer å få inn et par spillere er vi fornøyd. Men vi er opptatt av å få inn de rette typene. Markedet renner over av arbeidsledige spillere, sier Bohinen.

- Vil dere forsterke laget mer i sommer enn planlagt, i og med at dere leder serien?

- Nei, egentlig er ingenting forandret for vår del. Vi kjører den strategiplanen vi har, men eierne og investorene blir jo litt mer entusiastiske når vi leder - og det kan lette arbeidet med å skaffe midler, svarer sportsdirektøren.

Ingen pågang

Spillere som Alanzinho og Somen A. Tchoyi har vært åpenbaringer i norsk fotball denne våren. Men: På Stabæk-kontoret har man ikke merket noe pågang fra utenlandske klubber av den grunn.

- Vi har ikke fått en eneste mail eller henvendelse, sier Lars Bohinen.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.