NRK Meny
Normal

Lundekvam om sitt gamle lag: – Tilbake der de hører hjemme

Southampton sikret lørdag opprykk til Premier League med 4-0-seier over Coventry. Dermed er den gamle kjempen tilbake på toppnivå etter syv lange år i lavere divisjoner.

Lundekvam

Claus Lundekvam er storfornøyd med at hans tidligere arbeidsgiver endelig er tilbake på øverste nivå i England.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Det er vel fortjent. Nå er de tilbake der de hører hjemme, sier tidligere Southampton-kaptein Claus Lundekvam til NRK.no.

Han har selv spilt 12 sesonger i klubben, og har jevnlig kontakt med spillerne der. Senest i går kveld snakket han med dem på telefonen.

– Utrolig viktig for regionen

– De var litt nervøse. Hele byen sto på hodet, og da blir det fort litt ekstra nerver. Men jeg så jo med en gang kampen var i gang, at det ikke var tvil om hvem som ville vinne, sier Lundekvam.

Det var elleville jubelscener da opprykket var sikret lørdag. Feirende tilskuere stormet gressmatta og feiret med laget.

Opprykket er det andre på rad for klubben som spilte 27 strake sesonger i toppdivisjonen før nedrykket i 2005.

– Du ser nå hvor mye dette betyr for Southampton og hele Sør-England. Det er utrolig viktig. Jeg var heldig nok til å få kjenne på den entusiasmen i over ti år, sier Lundekvam.

Les videre under bildet!

Claus Lundekvam

Claus Lundekvam spilte tolv sesonger i Southampton.

Foto: JOHN D MCHUGH / AP

– Veldig spennende

Jos Hooiveld

Jos Hooiveld jubler etter å ha scoret mot Coventry.

Foto: PA Wire / Ap

Etter nedrykket for syv år siden har Southampton vært helt nede i League One (nivå tre), men nye eiere med mye penger kom inn i klubben og snudde den vonde trenden.

– Det blir en veldig spennende høst. Vi har økonomiske muskler i villige eiere, og allerede har 4-5 millioner blitt spyttet inn i akademiet til utvikling av unge spillere. Det ser veldig bra ut, alt rundt klubben holder Premier League-standar, sier 39-åringen.

– Blir det noe feiring på deg i kveld?

– Jeg hadde ikke planlagt noe, men nå må jeg jo nesten ta på meg en Southampton-drakt, avslutter Lundekvam muntert.

Slår følge med Reading

Det var Adam Lallana som sendte hjemmefansen først til himmels, da skuddforsøket hans etter 15 minutter gikk via Billy Sharp og inn til 1-0-ledelse.

Tre minutter senere doblet Jose Fonte ledelsen med en heading. Kampen ble punktert i de første 20 minuttene av annen omgang med scoringer av Jos Hooiveld og Adam Lallana.

Reading var opprykksklare før lørdagens runde, og det gjorde derfor ingenting at de tapte 0-2 for Birmingham.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.