Hopp til innhold

Solskjær vil ha Berg Hestad som Molde-manager

Ifølge Ole Gunnar Solskjær har Daniel Berg Hestad det som skal til for å etterfølge ham som Molde-manager: – Jeg ser ikke bort i fra at han har jobben min en dag, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær lanserer Daniel Berg Hestad som sin erstatter i managerstolen i Molde. Den dagen suksess-treneren gir seg mener han Hestad har alt som trengs for å bli hans arvtager.

Solskjær mener Berg Hestad kan overta

Spørsmålet er mest sannsynlig når, og ikke om, Ole Gunnar Solskjær forlater Molde. Etter sitt andre strake seriegull i «rosenes by», er Manchester United-legenden trolig mer populær en noen gang. Og som han sier selv:

– Planen er å fortsette i Molde til kontrakten min går ut. Men i fotball er det jo slik at man aldri kan vite, sier Solskjær til NRK.

Daniel Berg Hestad Ole Gunnar Solskjær

Daniel Berg Hestad og Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Men én ting vet han - Daniel Berg Hestad er en perfekt erstatter den dagen Solskjær selv forlater Molde.

– Daniel har en trener i seg. Jeg ser ikke bort i fra at han har jobben min en dag, sier Molde-manageren.

– Fullt mulig

Han mener at Daniel Berg Hestad passer inn i jobben av flere ulike grunner.

– For det første bryr han seg veldig mye om klubben og regionen. Dessuten har han en erfaring som etter hvert har blitt stor. Også har han god fotballinnsikt. Han har kommet med noen innspill denne sesongen som vi i trenerapparatet har hørt på, skryter Solksjær.

  • Har Daniel Berg Hestad det som skal til for å ta over som Molde-manager den dagen Solskjær gir seg? Si din mening i kommentarfeltet under!

Allikevel tror ikke manageren at Berg Hestad nødvendigvis er så interessert i å innrømme at han passer som Solskjær-etterfølger.

– Jeg tror ikke Daniel ser på seg selv som sjef, men det er fullt mulig. Selv om jeg regner med at han kommer til å svare nei på det, sier Solskjær, og får rett i nettopp dét:

– Det er tøft å ta over etter Solskjær, for å si det sånn. Det er ikke enkelt, så jeg tror ikke jeg er mannen, sier en ydmyk Berg Hestad.

Solskjær Berg Hestad

Ole Gunnar Solskjær har vunnet to strake gull med Molde etter hjemkomsten til 'rosenes by'. Nå legger han ikke skjul på at han ser for seg Daniel Berg Hestad som sin etterfølger som Molde-manager.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Mangler erfaring

Han begrunner det med at han ikke har erfaring som trener.

– Det skal litt til å gå rett inn i rollen som Molde-manager fra å være spiller. Jeg trenger litt tid på meg, så jeg tror det blir vanskelig for meg å bli hovedtrener, mener Berg Hestad.

37-åringen er for øyeblikket usikker på om han skal fortsette én sesong til i Molde-trøya, eller om han skal legge opp når seriemesterne tar juleferie.

– Jeg kommer til å ta en avgjørelse før siste kamp mot Stuttgart. Det er artig å spille på Norges beste lag, og en spesiell følelse å vinne kamper. Når det er sagt kan det være god timing å gi seg etter to gull, og jeg blir jo ikke yngre med årene heller, avslutter Hestad.

Uten at han vil innrømme at en manager-karriere kan stå for tur når fotballskoene legges på hylla.

Fotball